שתף קטע נבחר

צפו: טועמים ג'חנון בפעם הראשונה

איך אוכלים את זה? סטודנטים יהודים מרחבי העולם נפגשו לראשונה עם מאכלי עדות, והתבקשו לחוות דעה על הטעם, לנסות לנחש מאיזו עדה הנשנוש – ומה יש בו. התוצאה: משעשעת. מומלץ לצפות על בטן מלאה

 

לפני שהם ניסו להבין איך אוכלים את זה, הם ניסו להבין איך אומרים את זה: סטודנטים יהודים דוברי אנגלית, שהגיעו לישראל במסגרת פרויקט "החוויה הישראלית" – הופגשו לראשונה עם מאכלי עדות של קיבוץ הגלויות הססגוני בעולם.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >> 

 

 

אצ'רולי חצ'פורי, מעדן גרוזיני (וכנראה הדבר הרחוק ביותר ממקדונלדס) היה נראה להם כמו פוטבול אוסטרלי. האינג'ירה ("זה פנקייק שלא הצליח?") עם הסנאפיש (לא עקיבא, זה לא סן אוף א-ביץ') פתחה להם את הסינוסים. הגונדי נראו להם כמו קניידלעך ענקיים – והפאסטייה, לאכזבתם המרה, לא הגושה כקינוח.

 

ב"בית אבי חי" עלו על הקונספט של טרנד סרטוני הבאזזפיד, וחיברו אותו ל"חוויה הישראלית"- החברה לחינוך של הסוכנות היהודית - ולסטודנטים, שהכירו (חוץ מפיצה), רק את הגפילטע-פיש. למי שמעוניין, הם מגישים גם את המתכונים, במסגרת מיני-פסטיבל הנקרא "סיפור.עם" ועוסק בכל פעם בעדה מסוימת, על תרבותה והקולינריה שלה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מריח כמו רוגלע
פאסטייה זה לא קינוח
זאת אינג'ירה, לא מאכל מקסיקני
מומלצים