שתף קטע נבחר

מחיצה ברחבה השוויונית: רב העיר ירושלים - "גם פה קדוש"

על רקע "מתווה הכותל" ולפיו יקבלו הזרמים הליברליים את רחבת "עזרת ישראל" - קיים הרב שלמה עמאר תפילה במקום, עם מחיצה, בהשתתפות עשרות מתפללים. "אף אחד לא יכול לבטל את הקדושה פה", אמר בבכי. בארגונים הליברליים זועמים: "זוהי חבלה ביודעין ביחסי ישראל עם יהודי העולם"

 (צילום: דותן גואטה) (צילום: דותן גואטה)
(צילום: דותן גואטה)

 

לא רק לליברלים: רב העיר ירושלים, שלמה עמאר, קיים הבוקר תפילת שחרית הפגנתית ב"עזרת ישראל" בכותל המערבי – מחאה נגד הכוונה להכשיר את המקום כרחבה שוויונית המיועדת לזרמים הרפורמים והקונסרבטיבים.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

אנשיו של הרב הציבו באתר מחיצות שיפרידו בין גברים לנשים, למורת רוחם של הארגונים הליברליים המפעילים אותו. עשרות מתפללים ומתפללות השתתפו באירוע. בכך מאמצים השמרנים את שיטות הפעולה שנוקטות "נשות הכותל" ברחבה המרכזית.

 

קראו עוד בערוץ היהדות  

 

על רקע המחלוקת סביב "מתווה הכותל" לחלוקת האתר הקדוש, ביקש הרב עמאר להתפלל דווקא בחלק השוויוני שלו. בכך ביטא את תפיסתו לפיה הכותל המערבי כולו קדוש - "עזרת ישראל" הדרומית כרחבה המרכזית, ואין לחלל אף לא אחת מהן בתפילה פלורליסטית.

 

 

"הכותל לכל אורכו ספוג בקדושה שניתנה לעם ישראל מאת הקב"ה", הסביר רב העיר, "והובטח לנו שהשכינה לא תסור ממנו. לאורך כל הדורות דבק עם ישראל בקדושה זו בכיסופים, בכיות ודמעות. חלוקת הכותל ופגיעה בקדושת המקום היא פגיעה באחדות האומה, ובכייה לדורות".

 

היועץ האסטרטגי-משפטי, עו"ד גלעד קורינאלדי, מסביר לרב עמאר את משמעות מתווה הכותל (צילום: אביעד גוטמן) (צילום: אביעד גוטמן)
היועץ האסטרטגי-משפטי, עו"ד גלעד קורינאלדי, מסביר לרב עמאר את משמעות מתווה הכותל(צילום: אביעד גוטמן)

 

לאחר התפילה פרץ בבכי, והוסיף: "את הקדושה אף אחד לא יכול לבטל. לא הממשלה ולא בית משפט, זה אי אפשר. זה הר הבית. לא גויים ולא או"ם ולא שום כוח. קדושה אף אחד לא יכול לבטל. אנחנו עומדים על המשמר ומגלים דעתנו שכל מטרתנו היא רק לכבוד ה', לכבוד השכינה ולכבוד עם ישראל וארץ ישראל".

 

"בכותל כולם יכולים להתפלל"

הרב עמאר דחה את הטענות כי יהודים ליברלים מודרים מהרחבה המרכזית: "בכותל כולם יכולים להתפלל: גברים, נשים וגם כלל אומות העולם. אנחנו לא מונעים מאף אחד להיכנס לכותל ולהתפלל. כולם מתפללים בכותל ואין שום בעיה בכך".

 

"אלא מכיוון שבכל מקום יש את עניין שמירת המסורת והמנהגים, לכן יתרה מכך, גם בכותל המערבי צריך לשמור על הכותל קדוש לפי המסורת והמנהגים. המנהגים הם אלה המוכרים וידועים לנו מזה דורי דורות".

 

 (צילום: דותן גואטה) (צילום: דותן גואטה)
(צילום: דותן גואטה)

 

בזרמים הליברליים השותפים בניהול "עזרת ישראל", טוענים כי אנשי עמותות "עטרת כהנים" ו"ליב"ה" שארגנו את התפילה, התעקשו להציב במקום מחיצה – דבר המנוגד לרעיון הבסיסי שלשמו הוקמה הרחבה. הם התעמתו עם שומר העזרה, שהתנגד לכך – עד שהמשטרה התערבה לטובתם ו"סילקה" אותו.

 

עו"ד יזהר הס, מנכ"ל התנועה המסורתית, קרא לראש הממשלה למנוע מנבחרי ועובדי ציבור לחולל פרובוקציות כמו זו שהייתה הבוקר בכותל. לדבריו, "זוהי חבלה ביודעין ביחסי ישראל עם יהודי העולם, ויותר מזה – זוהי חבלה בטענה שמדינת ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי".

 

"בכלל, החודש האחרון מרגיש כאילו עוד זה מדבר וזה בא: קריסת מתווה הכותל, חוק המקוואות, וכעת גזלתה בפועל של עזרת ישראל", סיכם עו"ד הס. "אני מקווה שממשלת ישראל תתעשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דותן גואטה
פרץ בבכי. הרב עמאר
צילום: דותן גואטה
מומלצים