שתף קטע נבחר

עמותת לתת: 1 מתוך 5 סובל ממחסור במזון

סקר שערכה העמותה מגלה נתונים עגומים על אי ביטחון תזונתי בישראל: 20% לא אכלו ארוחות מאוזנות בשנה האחרונה ו-14% מעידים שהאוכל שקנו לא היה מספיק ולא עלה בידם לקנות יותר. רוב הציבור רואה בממשלה כגורם האחראי לטיפול במצב, אך סבור שבפועל הטיפול בעוני נמצא במקום נמוך בסדר העדיפויות הלאומי

אחד מכל חמישה אזרחים בישראל מעיד על מצב של אי ביטחון תזונתי ומחסור במזון עקב מצוקה כלכלית. כך עולה מסקר שערכה עמותת לתת לקראת החגים. מהסקר שנערך החודש בקרב 500 נשאלים עולה כי כ-20% לא אכלו ארוחות מאוזנות בשנה האחרונה עקב המצוקה הכלכלית. 14% מעידים כי האוכל שקנו לא היה מספיק, ולא היה להם כסף לקנות יותר. על פי נתוני הביטוח הלאומי, כ-110 אלף משפחות (כ-400 אלף איש) סובלות מאי ביטחון תזונתי בישראל.

 

עוד עולה מהסקר כי 78% מהציבור רואים בממשלה כגורם האחראי לטיפול בעוני, ולמרות זאת, 66% סבורים שבפועל הטיפול בעוני נמצא במקום נמוך או כלל לא נמצא בסדר העדיפויות הלאומי. דעה זו רווחת יותר בקרב חילוניים, מסורתיים ובעלי השכלה על תיכונית.

 

הציבור גם העניק ציונים בסקר שערך מכון rotem ar למקבלי ההחלטות: ראש ממשלה, שר האוצר ושר הרווחה קיבלו ציון נכשל על טיפולם הכושל בבעיית העוני. שר הרווחה חיים כץ "זוכה" לציון 3.9, שר האוצר משה כחלון עם הציון 4.4 ואילו ראש הממשלה בנימין נתניהו מקבל את הציון הנמוך ביותר 2.9 (מתוך סולם של 1-10).

 

לדברי ערן וינטרוב, מנכ"ל לתת: "לצערנו, גם לאחר עשור של פעולה מול ממשלות ישראל השונות במטרה לחייבן לאמץ תכנית ממשלתי לצמצום העוני, עדיין חיות בישראל מאות אלפי משפחות באי ביטחון תזונתי. אנו קוראים לשר הרווחה, חיים כץ, להכניס את הביטחון התזונתי לסדר העדיפויות של משרד הרווחה, להקצות 300 מיליון שקל בתקציב הדו שנתי 2017-2018 ולהקים מיזם לאומי לביטחון תזונתי המתבסס על הצלת מזון והמלצות המועצה הארצית לביטחון תזונתי, על מנת לתת מענה מיטבי לכמה שיותר משפחות נזקקות".

 

גורמים בכירים במשרד הרווחה תקפו בחריפות את עמותת לתת בעקבות פרסום הסקר על הביטחון התזונתי. הגורמים אמרו כי הם "מפקפקים באמינות של הודעת לתת ובאמינות הסקר. מדובר בעמותה מלאה באינטרסים כלכליים שחלקם אינו קשור לרצון לסייע למשפחות במצוקה".

 

בפברואר 2014 הגישה המועצה הלאומית לביטחון תזונתי את עיקרי המלצותיה למלחמה בתופעה בעלות של כחצי מיליארד שקל בשנה. בחודשים האחרונים, יותר משנתיים לאחר הגשת ההמלצות, מקדם משרד הרווחה תכנית ניסיונית למלחמה בתופעה, אך זאת בעלית של 40 מיליון שקל בלבד המיועדים לסיוע לכ-10,000 משפחות. הפיילוט מיועד לצאת לדרך בחודשים הקרובים וייתכן כי יורחב במהלך 2018.

הארוחה הבלתי מושגת. מיצג לתת בכיכר רבין (צילום: שלומי מזרחי) (צילום: שלומי מזרחי)
הארוחה הבלתי מושגת. מיצג לתת בכיכר רבין(צילום: שלומי מזרחי)

 

 

עמותת לתת תשיק בצהריים מיצג בשם "הארוחה הבלתי מושגת" שיתקיים החל מהיום ועד ה-24 לחודש בכיכר רבין בתל אביב. על פי הודעת העמותה, "המיצג, שנערך במסגרת הקמפיין 'לתת בחגים', נועד להמחיש באופן ויזואלי את העובדה שעבור מאות אלפי משפחות בישראל - גם ארוחה בסיסית או ארוחת חג לא נמצאת לעיתים בהישג יד, לאור מצבן הכלכלי. מטרת הקמפיין היא לגייס את הציבור הרחב על מנת לשנות את המצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
חלוקת מזון לנזקקים (ארכיון)
צילום: עידו ארז
מומלצים