שתף קטע נבחר

מאוסטרליה באהבה: תיבחן טיסה ישירה לסידני

בשורת אירועים מציינת אוסטרליה את הקשר ההדוק עם ישראל. השגריר: "אפשר לעשות מסלול ישיר בין שתי המדינות ב-16 שעות, אנחנו בודקים את הכדאיות". הוא הבטיח כי תיבחן הגדלת מכסת העובדים הישראלים בארצו

 

מטוס של חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מטוס של חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס (צילום: shutterstock)
  

שבועיים לאחר ביקורה המוצלח של שרת החוץ האוסטרלית ג'ולי בישופ בישראל, משיקה שגרירות ה-OZ בארץ את שבוע אוסטרליה-ישראל הראשון. השבוע, שמכונה Ozraeli, נועד לציין את הדמיון בין שתי המדינות ואת הקשרים הדיפלומטיים החזקים ביניהן.

 

כמה אירועים מרכזיים מובילים את הפעילות. השגריר האוסטרלי דייב שארמה ו-150 בני ארצו ששוהים כעת בישראל קיימו בתחילת השבוע יום ניקיון בחוף ציבורי בכנרת.

 

ביום שישי הקרוב יתקיים משחק פוטבול בספורטק בפארק הירקון בתל אביב. האירוע יכלול חגיגת פיקניק עם ברביקיו ומשקאות אוסטרליים. האירוע המרכזי ייערך בשבוע הבא במרכז פרס ובמהלכו יוצעו כיבוד, אלכוהול, מוזיקה ומופעים באווירה אוסטרלית ייחודית.

"מאמין שהרבה יטוסו אם הטיסה תהיה מהירה". השגריר שארמה בניקיון הכנרת (צילום: רמי זרנגר) (צילום: רמי זרנגר)
"מאמין שהרבה יטוסו אם הטיסה תהיה מהירה". השגריר שארמה בניקיון הכנרת(צילום: רמי זרנגר)

מטוס קוואנטס בנתב"ג, לפני שנתיים (איתי בלומנטל) (איתי בלומנטל)
מטוס קוואנטס בנתב"ג, לפני שנתיים(איתי בלומנטל)

 השגריר שארמה גילה כי החל לפעול למיסוד קו טיסות ישירות בין ישראל לאוסטרליה. לדבריו, "אין ספק שהמרחק בין שתי המדינות מאוד מקשה עלינו. 27 שעות טיסה - זה בהחלט אתגר איך מגדילים את היקפי הביקורים והסחר בין המדינות. הניסיון שלי הוא שכל אוסטרלי שמגיע לכאן במיוחד בביקור הראשון חוזר לארצו נחוש לקדם את היחסים עם ישראל וכך גם ישראלים שמגיעים לאוסטרליה".

 

השגריר ציין עוד כי מבחינה טכנית ניתן לעשות את המסלול בין שתי המדינות במטוסים המודרניים ב-16 עד 16 שעות וחצי. "ברגע שאתה מתחיל קו אתה רואה שהתנועה גוברת. יש הרבה אנשים שלא נוסעים בגלל שהיום זה מחייב עצירה או שתיים, ולוקח המון זמן. אני מאמין שהרבה יטוסו אם הטיסה תהיה מהירה יותר וזולה יותר. התחלנו לבדוק את הכדאיות הכלכלית ואני מקווה שנצליח".

 

מדי שנה מבקרים כ-12 אלף ישראלים באוסטרליה, ו-35 אלף אוסטרלים מגיעים לישראל. "זה מעט מדי. אנחנו רוצים להגדיל את המספר הזה", אמר שארמה.

ראש ממשלת אוסטרליה טרנבול (צילום: AP) (צילום: AP)
ראש ממשלת אוסטרליה טרנבול(צילום: AP)

במאי השנה נכנס לתוקף הסכם "לטייל ולעבוד", שמאפשר ל-500 צעירים ישראלים לטייל ולעבוד במשך שנה באוסטרליה. השגריר שארמה אמר שהמכסה התמלאה בתוך שלושה חודשים, ולנוכח ההצלחה השגרירות בוחנת כעת להגדיל את המכסה ל-1,000 צעירים ישראלים בשנה.

 

בינתיים עובד השגריר על ביקורו המתוכנן של ראש הממשלה בנימין נתניהו באוסטרליה בראשית 2017. נתניהו ייפגש השבוע בשולי עצרת האו"ם בניו יורק עם ראש ממשלת אוסטרליה מלקולם טרנבול.

 

אוסטרליה נחשבת לבת ברית של ישראל והיא תומכת בה בהצבעות חשובות באו"ם ובארגונים בינלאומיים אחרים. שתי המדינות גם משתפות פעולה במגוון תחומים ובכללם מלחמה בטרור, חילופי מודיעין, סייבר, הייטק, בריאות הציבור, טלקומוניקציה וחינוך.

 

"לא מגנים כל דבר שקורה פה" 

אוסטרליה גם לא ממהרת לגנות את ישראל על הבנייה בהתנחלויות, כפי שעושות ארה"ב ומדינות אירופה. השגריר שארמה: "אנו רואים בכל צעד חד-צדדי שפוגע בסיכויים להקמת מדינה פלסטינית עצמאית צעד לא מועיל. זה כולל התנחלויות, הסתה פלסטינית, טרור וצעדים חד-צדדיים באו"ם. אין לנו עניין לגנות כל דבר שקורה פה. אנחנו לא קרובים מדי".

 

הוא הוסיף בהקשר זה כי "שרת החוץ ביקרה פה והעלתה את נושא ההתנחלויות עם ראש הממשלה וגם את ההסתה הפלסטינית והאלימות עם הרשות הפלסטינית. אנחנו מזכירים מפעם לפעם שדעתנו לא נוחה מהבנייה בהתנחלויות. בסך הכול אוסטרליה תומכת מאוד בישראל בארגונים בינלאומיים. פעלנו נגד החלטות אנטי-ישראליות. יש לנו רקורד מרשים בעשור האחרון וזה יימשך".

 

שארמה אמר עוד כי "אנחנו עושים לא מעט בשיתוף הפעולה במלחמה בטרור. אנחנו משתפים פעולה בכל מה שנוגע להתמודדות עם חומרי נפץ. אנחנו לומדים גם מהינסיון הישראלי בתחום המלחמה בטרור וכיצד ניתן למנוע מקבוצת אנשים להפוך רדיקלים ואם הם רדיקלים כיצד ניתן לשקם אותם. לישראל יש מושג טוב מה קורה בדרום סוריה, בדרום לבנון, בסיני ועיראק, ואלה מקומות שלאוסטרליה יש אינטרס בהם. יש לנו 400 חיילים שמשרתים בעיראק בהכשרות ואימונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מטוס של חברת התעופה האוסטרלית קוואנטס
צילום: shutterstock
מומלצים