שתף קטע נבחר

רואנדה ואוגנדה: "אין הסכם עם ישראל לקלוט מבקשי מקלט"

בחודש שעבר אישרה הכנסת את החוק, שלפיו מתקן חולות בנגב ייסגר ומבקשי המקלט יגורשו לרואנדה ולמדינות נוספות גם ללא הסכמתם ויקבלו מענק כספי וכרטיס טיסה. משרדי החוץ של רואנדה ואוגנדה מכחישים כי נחתם הסכם עם ישראל

משרדי החוץ של רואנדה ואוגנדה מכחישים את דבר חתימה על הסכם עם ישראל לקליטת מבקשי מקלט שיגורשו מישראל במסגרת אישורו בחודש שעבר של החוק למניעת הסתננות. ישראל הודיעה על הסכם שנחתם בין היתר עם רואנדה לקליטת מבקשי המקלט.

 

"רואנדה מעולם לא חתמה על הסכם כזה", אמר סגן שר החוץ של המדינה אוליבר נדוהונגיריה בשיחה עם סוכנות הידיעות AP. שר החוץ של אוגנדה, הנרי אוקלו אוריים, הבהיר כי גם מדינתו לא חתומה על הסכם דומה עם ישראל.

 

המודעה שפרסמה רשות האוכלוסין וההגירה ()
המודעה שפרסמה רשות האוכלוסין וההגירה
בחודש שעבר אושר בכנסת סופית התיקון לחוק למניעת הסתננות, שלפיו מתקן השהייה "חולות" צפוי להיסגר בחודש מרס ומבקשי המקלט שלא יועברו לרואנדה, שאיתה נחתם הסכם לפי ישראל שמאפשר את גירושם אליה גם ללא הסכמתם, ייכלאו בבית הסוהר "סהרונים". בנוסף, יקבלו מבקשי המקלט מענק כספי בסך 3,500 דולרים וכרטיס טיסה.

 

המדינה החלה להאיץ את יציאת המסתננים לרואנדה - ומדינות אחרות - בהיקף נרחב. אם לא ניתן יהיה להוציא מסתננים ישירות למדינה אחרת תיבחן שוב סגירת מתקן חולות בעוד שלושה חודשים.

אמור להיסגר בחודש מרס. מתקן חולות ( צילום: מוטי קמחי) ( צילום: מוטי קמחי)
אמור להיסגר בחודש מרס. מתקן חולות( צילום: מוטי קמחי)
בהסבר להצעת החוק נכתב כי מראשיתו של גל ההסתננות לפני למעלה מעשור ועד היום נתפסו יותר מ-60 אלף בני אדם שהסתננו לישראל שלא דרך תחנות גבול, וכי בשטחי מדינת ישראל נמצאים כיום כ-40 אלף (לא כולל לידות) נתינים ממדינות אפריקה, אריתריאה וסודן, אשר "נכון לעת הזו מדינת ישראל נוהגת כלפיהם במדיניות אי הרחקה זמנית".

 

בשבוע שעבר סיכמו שר הפנים אריה דרעי והשר לביטחון פנים גלעד ארדן על תחילת מהלך אינטנסיבי שיציב בפני המסתננים לישראל שתי אפשרויות בלבד - יציאה מרצון או ישיבה בכלא. ביום רביעי הייתה אמורה להתקיים ישיבת ממשלה מיוחדת שבה הייתה צריכה להיות מובאת החלטת השרים לאישור הממשלה, אך הישיבה פוצצה בעקבות המחלוקות על חוק עונש מוות למחבלים.

 ( צילום: מוטי קמחי) ( צילום: מוטי קמחי)
( צילום: מוטי קמחי)

לפני סיום השנה האזרחית החדשה, פרסמה רשות האוכלוסין וההגירה נתונים, שלפיהם בשנת 2017 לא נכנסו מסתננים לישראל. בשנה האחרונה התקבלו 7,710 בקשות מקלט של נתיני אוקראינה, 1,682 של נתיני אריתריאה, 1,350 של נתיני גאורגיה ו-868 של נתיני סודן.

 

ראש מנהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה, יוסי אדלשטיין, אמר כי "לצערנו הנתינים מנצלים לרעה את מנגנון המקלט שקיים במדינת ישראל ומגישים בקשות מקלט שעל פי מה שבדקנו ולמדנו הן בקשות סרק".

 

1,043 קנסות מנהליים בסך של 11.1 מיליון שקלים הוטלו על מעסיקים בגין העסקת עובדים זרים שלא כדין. 4,012 שוהים בלתי חוקיים יצאו מהארץ מרצון. מתוכם - 3,332 נתיני אפריקה ו-680 נתיני שאר העולם.

 

שר הפנים דרעי אמר: "בימים אלה אנחנו מתחילים סוף סוף במבצע הגדול להוצאת המסתננים למדינה שלישית. למסתנני עבודה יש שתי אפשרויות בלבד – יציאה מרצון או כניסה למשמורת ללא הגבלת זמן. מתקן 'חולות' ייסגר. עניי עירך קודמים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים