שתף קטע נבחר

10 טיפים שיקלו עליכם את השימוש בנטפליקס

יצירת פרופיל אישי, חיפוש נכון בכמויות התכנים העצומות, מציאת תרגומים בשפות שונות, הסתרת היסטוריית הצפייה שלכם ועוד. קבלו 10 טיפים שיעשו לכם את חווית הצפייה בנטפליקס נוחה ויעילה

ענקית הסטרימינג, חברת נטפליקס היא כבר שם מוכר עבור חובבי הטלוויזיה בעולם כולו וכך גם בישראל. צופים רבים מזפזפים בכמויות התוכן האדירות ולעיתים זה קצת מעיק על חוויית הצפייה. הכנו לכם 10 טיפים שיכולים להקל עליכם בזמן הצפייה.

 

 

פרופיל אישי:

 

נטפליקס מאפשרת יצירה של פרופיל אישי, אשר מאפשר לצופה לחזור אל דף פתיחה שרלוונטי אליו ומבוסס על הדברים בו הוא צופה בדרך קבע. כניסה לפרופיל האישי תבטיח שבפניי הצופה יוצגו התוכניות בהן הוא כבר צפה ותוצע לו האפשרות להמשיך לפרקים הבאים או לחילופין, יוצעו לו תכנים המבוססים על ז'אנרים דומים, כל זאת כדי ליצור חוויית צפייה הומוגנית עבור הצופה. המשתמש גם יוכל להתאים אייקון שונה לכל משתמש על מנת להדגיש את ההפרדה בין המשתמשים.

 

פרופיל אישי עם תמונה ייחודית לכל משתמש (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
פרופיל אישי עם תמונה ייחודית לכל משתמש(צילום מסך: נטפליקס)

 

חיפוש:

 

מעבר לחיפוש הנקודתי לפי שם של סדרה, סרט או שחקנים, מנוע החיפוש של נטפליקס מאפשר לכם לאתר סוגי תוכן מסויימים על פי מילת החיפוש ולא מדובר בהכרח על ז'אנר מסוים שגם את זה כמובן שניתן לעשות. למשל, אם תכתבו Netflix בשורת החיפוש, תקבלו את רשימת כל הפקות המקור של נטפליקס עצמה. במקביל, אם תרשמו 4K בשורת החיפוש, תוכלו למצוא את כל התכנים שמשודרים ברזולוציה המתקדמת הזו.

 

חיפוש על פי ז'אנרים (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
חיפוש על פי ז'אנרים(צילום מסך: נטפליקס)

 

כתוביות:

 

רוב התכנים בנטפליקס אשר מוצגים בישראל מלווים בתרגום לשפה העברית, אבל כל התכנים מתורגמים לשפה האנגלית, כך שאם אתם צופים בסדרה שאין לה תרגום לעברית, ההמלצה היא לשים תרגום באנגלית, כך קל יותר לעקוב אחר מבטאים קשים כמו בסדרות בריטיות או בסרטים וסדרות בשפות שאינן אנגלית כמו הסדרה הברזילאית המשובחת 3% או סדרות ממזרח אסיה. ניתן גם לשנות את אופי הכתוביות כמו למשל סוג הגופן, צבעו ואפילו רקע וצל.

 

כתוביות בשלל שפות (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
כתוביות בשלל שפות(צילום מסך: נטפליקס)
 

 

מהירות גלישה:

 

מעניין אתכם לדעת מה מהירות הגלישה שאתם מקבלים מהספק שלכם? או איך הוא עומד ביחס לתחרות עם יתר הספקים בישראל? נטפליקס מציעה לכם בקישור הזה רשימה של ספקי האינטרנט בישראל ומהירויות הגלישה שהם מדדו בעצמם של כל אחת מהחברות השונות. הרשימה כוללת את כל המדינות בהן נטפליקס קיימת, כולל בישראל.

 

מהירויות הגלישה בישראל (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
מהירויות הגלישה בישראל(צילום מסך: נטפליקס)
 

 

שימוש נכון באפליקציה:

 

האפליקציה של נטפליקס לסמארטפונים מאפשרת למשתמש לבחור את אינטנסיביות השימוש שלו, כמו למשל High, Medium, Low או לחילופין הגדרות כמו Unlimited או WiFi Only, מה שאומר שהמשתמש יוכל להיות רגוע כאשר הוא לא מצויד בחיבור נתונים סלולרי והוא מעדיף להשתמש רק בסביבת רשת אלחוטית כלשהי.

 

איזה סוג משתמשים אתם? (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
איזה סוג משתמשים אתם?(צילום מסך: נטפליקס)

 

קיצורי דרך:

 

לגיקים שבינינו, נטפליקס מאפשרת להשתמש בקיצורי מקלדת (כשאתם צופים דרך האתר של נטפליקס) על מנת לבצע משימות מסוימות. למשל Shift-Ctrl-Alt-Q, יאפשר לכם לצפות בנתוני הסטרימינג בסרט או בסדרה. לחיצה על לחצן Alt וחץ ימינה תריץ את הסרט קדיה ואילו לחיצה דומה עם חץ שמאלה תחזיר את הסרט אחורה. לחיצה על Alt וצמד החיצים למעלה ולמטה יאפשרו לכם לשחק עם עוצמת הקול ולחיצה על לחצן Alt בשילוב עם האות M תאפשר לכם להשתיק את הסרט.

 

כיסוי עקבות:

 

הסרטים והסדרות שצפיתם בהם מתועדים, בין אם לא סיימתם לצפות בסרט או סדרה מסוימת ובין אם נטפליקס מציע לכם סדרות או סרטים מז'אנרים דומים. לעיתים אתם לא רוצים שאנשים איתם אתם צופי בתכנים יראו וידעו במה צפיתם קודם. לכו ללינק הזה כדי לראות את היסטוריית הצפייה שלכם ושם גם תוכלו למחוק עקבות מביכות שאולי נמצאות שם.

 

היסטוריית הצפייה שלכם (צילום מסך: נטפליקס) (צילום מסך: נטפליקס)
היסטוריית הצפייה שלכם(צילום מסך: נטפליקס)

 

צפייה במצב אופליין:

 

נטפליקס מאפשרת ללקוחות הסמארטפון בלבד להוריד חלק מהתכנים אל המכשירים על מנת צלצפות בהם במקומות או בזמנים בהם אין חיבור רשת זמין, כמו למשל בטיסות. ההורדות נשמרות לפרק זמן של כמה ימים במכשיר, מה שמאפשר לכם לצפות בתכנים בקלות ובנוחות או במילים אחרות, טיסה של 12 שעות לניו יורק תאפשר לכם לסגור עונה שלמה של מראה שחורה.

 

צפייה מחוץ לשעות השיא:

 

נטפליקס, כמו כל שירות סטרימינג אחר בעולם תלוי בשעות עומס וצפייה בשעות בהן העומס הוא רב, כמו שעות הערב, עלולה להיות חוויה לא נעימה, בעיקר אם חיבור האינטרנט שלכם הוא לא מהטובים שיש. צפייה בתכנים מחוץ לשעות השיא, קרי מוקדם בבוקר או מאוחר מאוד בלילה תשפר את איכות הצפייה שלכם ותנעים את זמנכם בצורה משמעותית.

 

הגדרות הצפייה:

 

נטפליקס מציעה מסלול לצפייה באיכות רגילה ומסלול יקר יותר לצפייה באיכויות מתקדמות כמו 4K. אבל צופים רבים שלא מודעים לעובדה שיש הגדרות מיוחדות לאיכויות הצפייה עלולים להיקלע למצב בו הם משלמים עבור מנוי באיכות צפייה גבוהה בעודם צופים בפועל באיכות ירודה יותר. גשו ללינק הזה וודאו שאתם מכוננים להגדרות הצפייה הנכונה. אגב, תוכלו שם גם להחליט אם השירות ינגן לכם את הפרק הבא באופן אוטומטי לאחר סיום הפרק הקודם. סתם, שתדעו.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים