שתף קטע נבחר

"פעם אנשים גנבו כסף. היום הם גונבים אוכל"

ממדינה שבה חיו כמעט 20 אלף יהודים, נותרו מעטים בלבד. ונצואלה קורסת, וכשאין יותר מוצרים במדפים בסופר - העתיד בישראל נראה הרבה יותר מבטיח: "אנשים בוונצואלה גונבים אוכל וגם למי שיש קצת כסף אין כל כך מה לעשות איתו, כי המדפים ריקים"

 

 

"פעם אנשים גנבו כסף. היום הם גונבים אוכל": המשפט הזה של נטשה בן שימול, עולה חדשה בת 27 מוונצואלה, מסכם היטב את מה שעבר על המדינה הדרום-אמריקנית בשנים האחרונות.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>

 

 

ממדינה יציבה יחסית, הפכה ונצואלה למקום שפשוט קשה לחיות בו. בן שימול עברה, עם כל הקהילה היהודית המקומית, טלטלה בשנים האחרונות והיא מעידה שבכל שנה המצב רק הלך והחמיר: "יש תהליך בלתי נסבל של התדרדרות. אין ביטחון אישי ברחובות, אנשים גונבים אוכל וגם למי שיש קצת כסף אין כל כך מה לעשות איתו, כי המדפים ריקים ואין שירותים בסיסיים לאזרחים. היו פעמים שהייתי זקוקה לתרופות, היה לי את הכסף עבורן, אבל בתי המרקחת היו ריקים. אלה חיי יומיום מאוד קשים".

 

נטשה בן שימול שעלתה מוונצואלה, עם משפחתה
נטשה בן שימול שעלתה מוונצואלה, עם משפחתה

 

בן שימול מעידה כי החיים היהודיים היו פעילים למדי, וכי לא היו בעיות מיוחדות מול הרחוב המקומי: "היו אמירות, פה ושם, בעיקר מצידו של צ'אבס - אבל באופן כללי אפשר היה ללכת בלי בעיה ברחוב עם כיפה. הייתה גם אבטחה מול בית הכנסת שבו חגגנו והתפללנו ולא היו תקריות מיוחדות".

 

"הבנתי שאין לי עתיד"

לדברי בן שימול, יהודים רבים עזבו בשנים האחרונות את המדינה, ובמקום נותרו רק 2,000 משפחות המנסות לשרוד את המצב הקשה.

 

לאחר שסיימה את לימודיה בתחום החינוך הבינה כי אין לה עתיד במדינה: "התחתנתי, נולד לי ילד, וראיתי שאין לי אפשרויות מקצועיות טובות ושהמצב לא עומד להשתפר".

 

"ההחלטה לבוא לישראל", היא מספרת, "לא הייתה קלה, וכמובן שעשיתי את זה לא מעט בשביל העתיד של הבן שלי, אבל גם בשבילי. אני צעירה ורוצה להתפתח מבחינה מקצועית ואישית".

 

בימים אלה היא מציינת 9 חודשים מאז העלייה, ועם בעלה היא מתקדמת בלימודי האולפן. בעלה, שאינו יהודי, צפוי לעבור תהליך של גיור.

 

ידעת משהו על ישראל לפני שעלית?

"למזלי, חלק מהמשפחה שלי עלתה לישראל עוד לפניי, ולכן הייתה לי נחיתה רכה יחסית והם מאוד עוזרים לי. אנחנו גרים כולנו קרוב אחד לשני בבאר שבע, ולמרות שיש לי מחסום שפה ושכל תהליך ההגירה הוא לא פשוט - אני חושבת שקיבלתי את ההחלטה הכי טובה בחיים שלי".

 

מסייעים ליהודים במצוקה

בן שימול עלתה לארץ בין היתר במסגרת הפעילות של "הקרן לידידות". נשיאה, הרב יחיאל אקשטיין, אמר כי "מזה 4 שנים פועלת הקרן באופן עצמאי לסיוע לאלפי יהודים מ-26 מדינות הסובלים ממצוקות כלכליות, ביטחוניות, אנטישמיות ואחרות.

 

"התחלנו לפעול עצמאית בעקבות המשבר והמלחמה שפרצה באוקראינה, ומאז הרחבנו את פעילותנו למדינות נוספות שבהן יהודים חיים בסיכון כגון צרפת, ונצואלה ואפילו מדינות ערביות.

 

"אנו מתמקדים בסיוע ליהודים במצב סוציו-אקונומי בינוני ונמוך, אשר מקבלים מאתנו מעטפת סיוע וליווי נדיבה המאפשרת להם לצלוח את הקשיים והמכשולים הכרוכים במעבר למדינה חדשה והשתלבות טובה בה.

 

"אנו מחויבים באופן חד-משמעי לכך שלא יהיה יהודי בעולם המבקש לעלות ארצה אך הדבר נמנע ממנו עקב בעיות כלכליות או חברתיות".

 

 

 


פורסם לראשונה 30/03/2018 06:17

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים