שתף קטע נבחר

פוקס והמשביר נגד הטבות לקניות אונליין מחו"ל: "נקים מפלגת קמעונאים ונשבית קניונים"

יבואנים וקמעונאים קראו הבוקר בכנס שיזמו לצבור כוח פוליטי ולהחשיך חנויות, כדי לעצור את מה שהם מכנים "סחף ההטבות" שהמדינה נותנת לקניות של צרכנים מאתרים בחו"ל והקלות על יבוא אישי, וקראו לתחרות הוגנת. אוריאל לין: "זה צונאמי שיהרוס עסקים". הבעלים של פוקס קרא ליבואנים ויצרנים להפגין עם העובדים בכיכר רבין והיו קמעונאים שקראו למרד מסים: "לא נשלם 4-3 חודשים מע"מ"

קמעונאים קראו להקים מפלגה ולמרד מסים היום (ד'), בכנס עתיד המגזר הקמעונאי בישראל, במסגרת מושב בנושא "עתיד המגזר מול המדיניות המפלה של הממשלה".

 

מועצת החלב הודיעה למחלבות על ייקור החלב הגולמי

 

עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, אמר בפתח המושב: "לא צריך יותר לעודד את הייבוא האישי. אנו יוצרים צונאמי שיהרוס עסקים. הצריכה הפרטית בתוך ישראל זה מנוע הצמיחה החשוב לכלכלה, זה 72% מכל התוצר שלנו, את זה רוצים להוציא החוצה. לספקים מחו"ל".

 

בעקבות צו הייבוא האישי שייכנס לתוקף בשבוע הבא אמר: "תהיה מערכת מקבילה של ייבוא מסחרי (בתחפושת של ייבוא אישי, מ.ק) והיא תתחרה בייבוא המסחרי התקני. אסור לנו להרשות שזה יקרה. אסור לנו להרשות שיהרסו פה עסקים בגלל אפליה כי רוצים לעודד את הייבוא האישי. הממשלה חייבת לקבל החלטות אמיצות גם כשפעמוני הבחירות מתחילים לצלצל".

 

כנס המגזר הקמעונאי בישראל (צילום: יאיר שגיא)
עו"ד אוריאל לין(צילום: יאיר שגיא)


"לקחו מגזר ושמו אותו מתחת לגלגלים"

בעלים ומנכ"ל המשביר לצרכן רמי שביט, אמר שהפתרון הוא להקים מפלגה, או להצטרף למפלגה ככוח פוליטי.

 

"התאגדנו 80 רשתות בלשכות המסחר ושר הכלכלה והאוצר הורידו מכסים ואת (הצורך לתפור בעברית, מ.ק) על תוויות המוצר. אנחנו חייבים להתאגד פוליטית. זו הדרך היחידה לשנות, שנהיה מגזר שיתייחסו אליו. אני רוצה להקים אתר אינטרנט בינלאומי שמספק מקפריסין. אי אפשר, אני חייב לשלם מע"מ. זה עיוות שלא הגיוני. לא היה עיוות כזה מעולם שלקחו מגזר ושמו אותו מתחת לגלגלים. העתיד שלנו הוא שנהיה ביחד במסגרת פוליטית זו או אחרת".

 

בעלים ומנכ"ל אופטיקה הלפרין, יעקב הלפרין, דיבר על שביתה היפותטית: "מחר בבוקר נשבות ל-24 שעות. זה הצעד החכם ביותר. סגירה מלאה, חושך מוחלט, נשבית קניונים, אבל כל אחד יש לו לחץ אחר וחושש, אבל אם לא נעשה את זה יזום - זה יקרה לבד. החנויות יסגרו".

 

הראל ויזל, הבעלים של קבוצת פוקס אמר: "לא נסגור ל-24 שעות. נסגור לכמה שעות בחמש אחר הצהריים ונבוא לעצרת גדולה בכיכר רבין. כל אחד יכול להביא אנשים. אני מעסיק 7,000 עובדים".

 

עוד אמר: "הצרכנים שקונים ממני באינטרנט משלמים מע"מ ואם הם קונים מטורקיה וסיני הם לא משלמים מע"מ".

 

נשיא להב, עו"ד רועי כהן, אמר שבכוונתו להיכנס לפוליטיקה. "פוליטיקאים מבינים רק כוח. אנו אלה שמייצרים למדינה עוד עוצמה. רק מפה יגדל התוצר והפיריון של מדינת ישראל. מזה יגדל המשק. 50 אלף עסקים נסגרים וכלום לא קורה, כי אין לנו יד על השאלטר. אני לא נגד החוק, אני בעד שנדע שיש לנו כוח פוליטי ציבורי ורק ככה נשנה. לא מרד. אנחנו נשחק במגרש שלהם.

 

"יש פה אנשים שמייצגים מאות אלפי אנשים. על 1,700 איש שרצו לפטר בטבע - כל המדינה עצרה. כל שבוע נסגרים 800 עסקים ו-2,000 איש הולכים הביתה. הקמעונאות בסכנת הכחדה ולאף אחד זה לא מזיז. אנחנו יודעים לייצר כסף, לא הם. אנחנו רוצים תחרות הוגנת. אפשר לתקן את הנחת המע"מ על קניות מתחת ל-75 דולר. יש לו (למשה כחלון שר האוצר, מ.ק) פחד פוליטי, אבל יפטרו אנשים".

כנס המגזר הקמעונאי בישראל (צילום: יאיר שגיא)
מימין לשמאל: ד"ר נורית הראל - ד"ר פישר, יעקב הלפרין - בעלים אופטיקה הלפרין, עו"ד רועי כהן - נשיא להב, אורן רווח - יו"ר אסתי לאודר ישראל, רמי שביט - בעלים ומנכ"ל המשביר לצרכן(צילום: יאיר שגיא)

 

"אנשים חסרי ניסיון במשרדי הממשלה"

יעקב הלפרין טען לנטל בלתי נסבל של מסים על קמעונאים: "כולל מס שלטים, חשבונות חשמל גבוהים. בחלק מ-140 הסניפים שלנו הפכו את הכחול לבן לאדום לבן. צרכנים מקבלים דו"ח ומפסיקים לקנות בסניף.

 

"אני מביא 4 משלוחים שונים של עדשות. כל אחד ואחד אני צריך להגיש למכון התקנים, לחכות 48 שעות ורק אז לשחרר, והכל בעלות: על אחסנה ועל תקן. כל בוקר אנחנו מתרגלים להפתעה חדשה. בסופו של דבר אלה דברים שממוטטים עסקים".

 

יו"ר אסתי לאודר ויו"ר ענף הקמעונאות בלשכות המסחר, אורן רווח, אמר: "למה שקורה במדינת ישראל אין אח ורע במדינות העולם. הסיבה המרכזית שיקר פה היא שהמדינה מחוקקת חוקים באמצעות אנשים חסרי ניסיון והשכלה, והיא תגרום למשקיעים בעסקים לברוח מהמדינה.

 

"אנחנו מייקרים את המוצרים שלנו בגלל חוקי העבודה ב-15%. המשרדים בוחרים עובדים שאנחנו לא היינו מעסיקים. אם המגזר הזה, של 500 אלף איש, יפגע, יוקר המחיה יעלה ויעלה".

 

יו"ר משותף תשלובת ד"ר פישר, ד"ר נורית הראל: "אנחנו ביטחון לטווח רחוק. ביטחון לזמן מלחמה בו לא ינחתו פה מטוסים ולא יכנסו אניות. בשל עודף רגולציה, לא נפתחים מפעלים בארץ. 30% מהמפעלים כבר הוציאו קווים לחו"ל. יש חוסר הבנה של המחוקק את הבעיות האמיתיות".

כנס המגזר הקמעונאי בישראל (צילום: יאיר שגיא)
מימין: סיון קלינגבייל - מנחה, הראל ויזל - בעלים ומנכ"ל קבוצת פוקס(צילום: יאיר שגיא)

 

"אין כלכלה חזקה בלי שוק מקומי חזק"

אוריאל לין הדגיש את תרומת המגזר הקמעונאי והמגזר המסחרי בכללותו למשק: "שרינו לא מבינים את חומרת המדיניות שלהם. בכלכלה צריך לזהות תהליכים לפני שמגיע המשבר. משהו מאוד חמור מתפתח במדיניות הכלכלית כפי שהיא מנוהלת היום.

 

"בתעשייה בישראל מועסקים לא יותר מ-425 אלף עובדים. כולם סוגדים להייטק וגם מתמלאים בחשיבות עצמית כשמדברים עליו אבל הוא לא יותר מ-9% מהעובדים בתעשייה בישראל ואין חשוב יותר בכלכלה מיצירת מקומות עבודה. והנה, בתוך מבנה המגזר העסקי שלנו ישנו מגזר המסחר והשירותים, בו מועסקים בו מיליון ו-800 אלף איש, והוא בכלל לא נמצא ברדאר של המדיניות הכלכלית של היום. 72% מהמגזר אלה עסקים בינוניים, קטנים וזעירים.

 

"המגזר הקמעונאי בישראל מאויים בגלל מדיניות שרינו הכושלת שלא רואה דברים באיזון הנכון, כי מפלים אותו לרעה. רק במגזר הקמעונאי יש 55 אלף עסקים. סך הכל במגזר המסחר והשירותים יש חצי מיליון מועסקים שמפרנסים אוכלוסיה של שני מיליון איש, שמושפעת היום ומושפעת בעתיד מממשלה שלא יודעת איך לנהל מדיניות אחראית מאוזנת, שצריכה להגן גם על המגזר הקמעונאי. תחום המסחר ושירותים - לא קיים.

 

"אין דבר כזה כלכלה חזקה בלי שיש שוק מקומי חזק. בכלכלה חזקה - 60% זה השוק המקומי. אנו נמצאים במצב שהמגזר הזה מאויים באופן הכי ישיר וממוקד. הוא בקשיים גדולים. אז מה עושים השרים? מכבידים עליו עוד יותר, בזמן שהוא נאבק בקשיים. לוקחים כספים מתקציב המדינה כדי להטיב ולתת יתרונות לספקים מחו"ל. שמעתם על מדינה שנוהגת כך? רוצים להקל על יוקר המחיה? גם שני מיליון האיש שעובדים במגזר הזה מושפעים מכך.

 

"בצו יבוא אישי שייכנס לתוקף בחודש הבא, מגדירים יבוא לשימוש אישי ומשפחתי בכמות סבירה 'אם המשלוח אינו עולה על אלף דולר ל-30 יחידות מאותו מוצר'. אבל זה לא משלוח אחד, זה אינסוף משלוחים שיגיעו אחריו. לדוגמא אני רושם לעצמי 100 מוצרים בתחום זה. כל יום אביא 30 יחידות ממוצר אחד, שכל אחד עולה 30 דולר. הזוהי כמות סבירה? לנו אין התנגדות לייבוא אישי אך לבוא להגדיר ייבוא אישי שמבחינה כמותית אין לו גבולות. זה כולל הכל, לא רק בגדים אלא גם צעצועים, מזגנים וטבלטים.

 

מעל אלף דולר אפשר להביא 5 יחידות ללא הגבלת ערך. אז מדי יום אייבא מוצר אחר. מה שקורה כאן זה, שעל הגב של ההצפה מטורפת הזאת, בונים לנו את כל האפליות המיוחדות נגד הייבוא המסחרי".

מאסטרקארד מאסטרפס כרטיס אשראי קניות ב רשת קניות אונליין (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לין דיבר על שלוש אפליות של היבואן מול הצרכן כייבואן פרטי: אפליית תקינה, אפליית רישיונות ואפליית מס .

 

"יש אפליית תקינה. זו האפלייה הראשונה. מה שיידרש מהיבואן המסחרי לא יידרש מהיבואן האישי. ב-1 ביולי שר הכלכלה פרסם רשימה של 90% ממוצרי הצריכה בישראל שיהיו פטורים מתקינה בייבוא אישי. מצד אחד הצפה כמותית ומצד שני אפלייה בתקינה.

 

"אפליה שנייה היא אפליית רישיונות: יבואן חייב לקבל רישיון יבוא. הייבוא האישי לא. הוא פטור. גם מזון בייבוא אישי פטור ואפליה שלישית היא אפליית המס: פטור ממע"מ. זה עיוות שאותו יצרו שרי האוצר לפני כחלון.

 

"אנו מדברים עם כל הפקידות הבכירה ומצביעים על העיוות הזה. אנחנו רוצים שיוויון גם בשוק המקומי. אם אין להם יכולת לייצר שיוויון שיוותרו על הפטור ממע"מ. יש הטבות יותר חשובות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים