שתף קטע נבחר

כך תהפכו את הבית לחכם - בלי לקרוע את הכיס

ממנורות חשמל ועד מנעולים ומצלמות - לא חייבים להשקיע הון בשביל להפוך את המרחב הביתי לקצת יותר חכם. אלה המוצרים שיעשו לכם את החיים קצת יותר קלים

רבים חושבים שהמונח "בית חכם" נוגע לנושא ערטילאי ועתידני, מסובך ומורכב, שיום אחד בעתיד אולי עוד נהנה ממנו. אבל האמת היא, ש"בית חכם" הוא כבר מזמן מציאות יומיומית. לאט אט הוא מפסיק להיות נחלתם של חובבי הגאדג'טים והטכנולוגיה המושבעים, ומתחיל לחלחל לקהלים רחבים יותר ויותר, גם בישראל. במה מדובר? באוסף של גאדג'טים ומכשירים חשמליים שנמצאים בבית, מקושרים לרשת האינטרנט, וניתן להפעילם ולשלוט בהם דרך הסמארטפון או באמצעות דיבור.

 

 

שוק הבית החכם גדול מאוד, והפתרונות מצויים בטווח רחב של מחיר ומורכבות. חברות העוסקות בנושא ישמחו להתקין לכם מערכות בית חכם סגורות ומתקדמות, שעולות אלפי ואף עשרות אלפי שקלים, וכוללות מגוון רחב של אביזרים וחיישנים המורכבים על תשתית החשמל הקיימת של הבית. בנוסף, יצרניות האלקטרוניקה מציעות גם מזגנים, מקררים, מכונות כביסה ומוצרי חשמל אחרים עם יכולות חכמות כאלה, גם הם יקרים מאוד. הבשורה הטובה: בהוצאה כספית צנועה אפשר לרכוש כמה גאדג'טים שיהפכו את הבית שלכם לחכם יותר - ודורשים התקנה פשוטה מאוד, בלי להחליף את מוצרי החשמל בבית או לפרק חלונות ושקעי חשמל.

 

  ()
בית חכם הוא מציאות יום-יומית

 

למשל: נורות חשמל שאפשר להפעיל מהסמארטפון; רכזים שמאפשרים להפעיל ולשלוט מרחוק במזגן, בטלוויזיה ובמכשירים נוספים; מפסק דוד חשמלי שניתן לשלוט בו מהנייד; מצלמות המאפשרות לעקוב אחר המתרחש בבית מרחוק; מנעול חכם, שמאפשר לפתוח או לנעול את הבית בלי לקום מהכסא; ורמקולים חכמים, שמאפשרים לשלוט בחלק מהמכשירים האלה באמצעות דיבור חופשי (באנגלית).

 

בעזרתם של אבישי פריז, יזם היי-טק וממנהלי קבוצת הפייסבוק "עוזרות אישיות" העוסקת בטכנולוגיות בית חכם, בינה מלאכותית ועוזרות וירטואליות, ושגיא לבנהרט, שמפעיל את הבלוג "בייט חכם" המוקדש למוצרי בית חכם, גיבשנו מספר טיפים ומוצרים שווים ומשתלמים, שיעזרו לכם להפוך את הבית לחכם יותר. המוצרים המופיעים כאן נחשבים פופולריים וזכו לביקורות חיוביות, אך הם רק דוגמית קטנה מההיצע הרחב שקיים בשוק. לפני שרוכשים מומלץ, כתמיד, לעשות סקר שוק קטן ולבדוק את האופציות הנוספות.

 

ויהי אור!

נורה חכמה שמדליקים מאפליקציה

 

 (צילום: יח"צ)

 

נמאס לכם מסבב המתגים הקבוע ברחבי הבית כדי להדליק את האורות בבוקר ולכבות אותם בערב? תוכלו לעשות זאת דרך מסך הסמארטפון. Yeelight Smart LED Bulb היא נורה שמבריגים לבית המנורה הקיים בסלון או בחדרים; היא מקושרת לרשת ה־WiFi הביתית, ומאותו רגע תוכלו להפעיל ולכבות ולשלוט בגוון ובעוצמת האור באמצעות אפליקציית הסמארטפון (או בהפעלה קולית דרך הרמקול החכם). הנורה מגיעה בכמה גרסאות, עם אור לבן או עם קשת צבעים. היא פשוטה לתפעול וזולה מאוד.

איפה להשיג: באתר gearbest.com בכ־70 שקל, כולל משלוח לארץ.

 

שליט יחיד

שלט אוניברסלי חכם למזגן, לטלוויזיה ולממיר

 

 (צילום: יח"צ)

 

ה־Broadlink RM mini 3 הוא רכז חכם, שיכול לשמש כשלט אוניברסלי: הוא מאפשר לכם לשלוט דרך האפליקציה בטלוויזיה, במזגן, בממיר ובמכשירים נוספים. כלומר, אפשר להעיף את ערימת השלטים המעצבנת שמונחת על שולחן הסלון, ולהחליפה בכפתור אחד באפליקציה. המכשיר מתחבר לרשת ה־WiFi הביתית ומצוייד בעינית IR (אינפרה־אדום, כמו זו שברוב השלטים), כך שאם תשימו אותו למשל בסלון, הוא יכול לתת פקודות לכל מכשיר תומך IR שנמצא עמו בקשר עין ישיר: למשל מזגן, ממיר וטלוויזיה. דרך האפליקציה תוכלו להדליק ולכבות אותם, ואף לקבוע תוכניות קבועות מראש (למשל: להדליק את המזגן כשהולכים לישון ולכבות אחרי כמה שעות, ואז להדליק שוב לפנות בוקר). בין היתרונות של המכשיר: מחירו הזול להפליא וגודלו הקומפקטי - כמה סנטימטרים בלבד.

איפה להשיג: כ-70 שקל באתר gearbest.com, כולל משלוח לארץ, או ב-129 שקל באתר broadlink-israel.co.il

 

מים חמים כל הזמן

מתג חכם לדוד החשמל

 

גאדג'טים לבית חכם (צילום: יח

 

זהו כנראה אחד המכשירים הכי שימושיים לחובבי מקלחות חמות בעלי דוד חשמל. "סוויצ'ר" (switcher), פרי פיתוח ישראלי, הוא מתג חכם לדוד, הניתן לשליטה דרך אפליקציית סמארטפון. הוא יכול למנוע את כאבי הראש הקבועים סביב הפעלת הדוד, שתמיד ישאירו אתכם בשיא החורף עם מים קרים: שוכחים להפעיל, שוכחים לכבות וכן הלאה. ה"סוויצ'ר" מחליף את מתג הדוד הקיים, ובאמצעותו אפשר לכבות ולהדליק את המתג מכל מקום בעולם, לקבוע לו"ז הדלקה וכיבוי שבועי, לצפות בצריכת החשמל, ועוד. כל אחד מבני הבית יכול לשלוט ב"סוויצ'ר" מהמכשיר האישי שלו. מומלץ שההתקנה תתבצע על־ידי חשמלאי.

איפה להשיג: באתר switcher.co.il ב-300 שקל.

 

מזג אוויר לפי בחירה

לשלוט במזגן באפליקציה

 

סנסיבו סקיי (צילום: יח

 

הרעיון של Sensibo Sky, פרי פיתוח ישראלי, פשוט מאוד: מכשיר קטן שניצב בחדר או בסלון, ומאפשר לשלוט על פעולת המזגן דרך הסמארטפון. המכשיר מקושר לאינטרנט ויכול להחליף את שלט המזגן הרגיל. כך אתם יכולים להפעיל ולכבות את המזגן דרך אפליקציה גם כשאתם מחוץ לבית. אופציה מתקדמת יותר היא קביעת הדלקה וכיבוי לפי מיקומכם. למשל: המזגן יופעל עצמאית ברגע שאחד מבני המשפחה מתקרב הביתה, או כבה כשכולם יוצאים החוצה. אמנם יש היום מזגנים חכמים שמאפשרים שליטה מהסמארטפון באופן דומה, אך היתרון ב-Sensibo, שהוא עובד עם רוב סוגי המזגנים הקיימים בבית, אפילו אם הוא מדגם ישן.

איפה להשיג: החל מ-120 דולר ב־sensibo.com

 

הכנסת אורחים (בלי מפתח)

מנעול חכם לדלת הכניסה

 

 (צילום: יח"צ)

 

מנעול חכם מאפשר לנעול את הדלת או לשחרר את נעילתה דרך הסמארטפון, גם כשאתם לא בבית. זוהי אופציה נוחה במיוחד אם אתם רוצים להכניס אורחים הביתה מבלי לתת להם מפתח, או אם אין לכם כוח לקום מהספה כשמישהו מצלצל בדלת. בדרך כלל מנעולים כאלה כוללים אופציה לשימוש במפתח רגיל או בטביעת אצבע. בישראל שתי האופציות הרלוונטיות ביותר הן LOCKAPP של רב־בריח ו-ENTR של מולטילוק. שתיהן פועלות באופן דומה, אך דורשות התקנה בדלת על־ידי טכנאי והחלפת הצילינדר הקיים. למרבה הצער, מדובר במנעולים בסיסיים למדי, שאינם מציעים חלק גדול מהפיצ'רים המתקדמים יותר, שניתן למצוא במנעולים חכמים הנמכרים בחו"ל.

איפה להשיג: באתרי האינטרנט של החברות, החל מ-1,500 שקל.

 

בזכות הדיבור

רמקול חכם שמגיב לפקודות קוליות

 

 (צילום: גוגל) (צילום: גוגל)

 

רמקולים חכמים עוד לא צברו תאוצה בישראל, אך בארה"ב הם נכנסים בהדרגה לכל בית. אלה מכשירים הנמצאים בבית, יכולים להשמיע מוזיקה אך כוללים גם סייעת קולית שעונה על שאלות, בקשות, חיפושים באינטרנט, הפעלות טיימר, ועוד. שני הדגמים הפופולריים בתחום הם Google Home (המצויד בעוזרת הקולית גוגל אסיסטנט), ואמזון Echo (עם העוזרת אלכסה). לכל אחד מהם יש מספר דגמים, הנבדלים בין השאר בגודל ובמחיר. אך יש להם פונקציה נוספת: אפשרות לשליטה במכשירי הבית החכם באמצעות פקודות קוליות. חלק ניכר מהמכשירים המופיעים בעמודים אלה, למשל, נתמכים על ידם.

 

בכלל, בזמן רכישת מכשיר בית חכם כדאי לבדוק אם יש בו תמיכה לאלקסה או לגוגל אסיסטנט, ואם כן - תוכלו להתחיל להפעיל את האור או המזגן רק על-ידי דיבור. שימו לב: לא כל הפונקציות של הרמקולים יעבדו היטב בישראל, ובכל מקרה יש צורך לדבר אנגלית.

איפה להשיג: אמזון Echo אפשר למצוא ב50 עד 100 דולר באתר B&H בכתובת bhphotovideo.com, לא כולל דמי משלוח לארץ. Google Home עולה 129 דולר באתר גוגל בארה"ב אך ללא משלוח לארץ; בחנויות בארץ ניתן למצוא אותו בכ-600 שקל.

 

מה קורה בבית?

מצלמת אבטחה חכמה

 

 (צילום: יח"צ)

 

מצלמות אבטחה ביתיות הן לא דבר חדש, אך בשנים האחרונות הן השתכללו והפכו ממש למכשירי ניטור ביתי חכם, שמאפשרים לעקוב מרחוק אחר המתרחש בבית - מצב הילדים, חיות המחמד או הבייביסיטר - גם כשאתם בחוץ, ולקבל התראות אוטומטיות על פעילות חריגה. השוק מוצף בשלל דגמים של מצלמות כאלה. אחד מהם הוא YI Home Camera, שנותנת תמורה נאה למחיר נמוך. זו מצלמה קטנה שמוצבת בבית, מתחברת לאינטרנט הביתי וכוללת ראייה בחושך, מעניקה התראות על זיהוי תנועה או רעשים, הקלטה של קטעי וידיאו לענן ועוד.

איפה להשיג: ברשת באג, החל מ-280 שקל.

 

מדליק מרחוק

שקע חכם שנשלט על־ידי הסמארטפון

 

 (צילום: יח"צ)

 

השקע החכם מיועד להחליף שקע חשמלי רגיל שנמצא בבית, אך כמו שאר המכשירים החכמים ניתן לשלוט בו מרחוק באמצעות אפליקציית סמארטפון. כך, בלחיצת כפתור אפשר לכבות ולהדליק מוצרים חשמליים המחוברים אליו וגם לתכנן לוחות זמנים קבועים מראש. שקע חכם מתאים בעיקר למכשירי חשמל או לאביזרי תאורה, שיכולים להישאר תמידית במצב דלוק, והשליטה בהם נעשית רק באמצעות הפסקה או חידוש זרם החשמל מהשקע. למשל - מנורות לילה, תאורת אקווריום וגינה, מאווררים, תנורים ומפזרי חום, ועוד.

 

בישראל קשה למצוא מגוון מוצרים מהסוג הזה, אבל אפשר לנסות את Efergy Ego WiFi Smart Socket. לאחרונה הודיעה החברה על הפסקת הייצור שלו, אך עדיין יש מלאי.
איפה להשיג: ברשתות ובאתרי סחר בארץ. ב-KSP, למשל, הוא עולה 140 שקל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים