שתף קטע נבחר

מי ימכור לכם ביטוח נסיעות?

טסים לחו"ל? בקרוב ייאסר על סוכני הנסיעות למכור לכם ביטוח והם יידרשו להפנות אתכם לסוכן ביטוח שיעשה זאת. איך זה ישפיע? מדריך

החל מחודש מאי ייאסר על סוכני הנסיעות למכור ביטוחי נסיעות לחו"ל. כך קבע הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון. החלטה זו של הממונה הכריעה ויכוח ארוך שנים בין סוכני הנסיעות לסוכני הביטוח.

 

הפיקוח הכריע: סוכני נסיעות לא יוכלו למכור ביטוח נסיעות

שלא נצטרך: כל מה שצריך לדעת על ביטוח סיעודי - מדריך

ביטוח החיים יוזל, התחרות תגדל: זה מה שצריך לדעת

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

כיום, רבים מסוכני הנסיעות מציעים ללקוחות הרוכשים שירותי תיירות בחו"ל כמו טיסה ומלון, גם ביטוח נסיעות. סוכני הביטוח פנו לפיקוח בדרישה להפסיק את הנוהג הזה בטענה שמדובר בעבירה על החוק, שכן רק בעל רישיון למכירת ביטוח רשאי למכור ביטוח נסיעות.

    (צילום: shutterstock)
מבלים בחוץ לארץ. "לרכישת פוליסת ביטוח יש השלכות הרות גורל על היקף הפיצויים"(צילום: shutterstock)

"יש חשש שהלקוח יטעה לחשוב שסוכן הנסיעות בקיא בתחום הביטוח ומודע לצורכי הביטוח הייחודיים שלו", כתב הממונה על הפיקוח בחוזר שפירסם. "מאחר שלרכישת פוליסת ביטוח ישנן השלכות הרות גורל על היקף הפיצויים שהמבוטח יהיה זכאי לו בעת קרות אירוע ביטוחי, על הביטוח להיות משווק על ידי איש מקצוע המתמחה בתחום בלבד".

 

איך מנמקים סוכני הנסיעות את זכותם למכור ביטוח נסיעות?

הטענה עליה התבססו סוכני הנסיעות היא שהדרישה מהלקוח ללכת ולרכוש ביטוח בנפרד משירותי הנסיעה, תביא בסופו של דבר לכך שלקוחות רבים פשוט לא יעשו את הצעד הזה ויישארו בלי ביטוח, מה שעלול להתגלגל לכיסה של המדינה בעלויות חילוץ, בריאות וכדומה.

 

לטענת סוכני הנסיעות, בעוד שביטוח נסיעות לחו"ל הוא מוצר פשוט יחסית, טיולים בחו"ל הם מוצר מורכב המצריך היכרות עם מדינת היעד, האטרקציות, רמת השירותים ותנאי השטח. יועצי התיירות הם אלה המכירים את הסכנות הגלומות במסלולי הטיול השונים. לפיכך, הם הגורם היעיל ביותר למכירת ביטוח נסיעות לחו"ל.

 

בנוסף, משרדי הנסיעות מוכרים אך ורק ביטוח נסיעות לחו"ל ובניגוד לסוכנויות הביטוח, אין כל חשש, לדבריהם, שינצלו את הפלטפורמה של מכירת ביטוח נסיעות לחו"ל כדי לשווק לנוסעים ביטוחים יקרים שאינם נחוצים להם.

 

מי יכול למכור לנו ביטוח?

כאמור, החל מ-1 במאי רק סוכני ביטוח וחברות ביטוח יוכלו למכור ביטוח נסיעות. עם זאת, סוכני הנסיעות יוכלו לקחת חלק בהליך השיווק, אך לא לבצע את המכירה הסופית.

 

מה זה אומר תכלס?

ברכישת ביטוח שנעשית אונליין, באינטרנט או באפליקציה, לא נרגיש השפעה, שכן כבר כיום ברוב המקרים הלקוח מופנה (גם אם הוא אינו שם לב לכך) לאתר המנוהל על ידי סוכנות ביטוח או חברת ביטוח.

 

ברכישה פרונטלית או בטלפון, סוכני הנסיעות יוכלו לשווק ללקוח פוליסה, לקחת ממנו פרטים מסוימים, אך את השלמת העיסקה תעשה חברת ביטוח או סוכן ביטוח, כלומר הם אלו שישלחו ללקוח את הפוליסה (באופן מקוון) ומולם הוא יצטרך לאשר אותה סופית.

המשמעות היא שבמקרים כאלה (שכיום כאמור נסגרים כבר על ידי סוכן הנסיעות) הלקוח יצטרך לשים לב שאכן הוא השלים את כל התהליך ואישר את הפוליסה מול חברת הביטוח כדי שהיא אכן תהיה בתוקף.

 

כאשר מדובר בלקוח בריא ובנסיעה קצרה של עד 30 יום, סוכני הנסיעות יוכלו לקחת חלק יותר פעיל בתהליך, אך עדיין האישור הסופי יהיה מול חברת הביטוח.

 

מה לגבי ביטוח בכרטיס האשראי או דרך קופת חולים. האם המצב ישתנה?

לא. הביטוח שמקנה כרטיס האשראי מופעל ומנוהל על ידי חברות הביטוח – בעת הבקשה להצטרפות, הלקוח מנותב באופן אוטומטי לחברת הביטוח.

 

התקנות לגבי ביטוח באמצעות קופות החולים עודכנו כבר בשנת 2015. גם שם, בדומה לדרישות מסוכני הנסיעות, נקבעו כללים המחייבים מעורבות של חברות ביטוח והגבלות על פעולות שיכולה לבצע הקופה. כך, בכל המקרים הללו הלקוח מנותב לאתר או למוקד טלפוני ייעודי המנוהל על ידי חברת הביטוח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים