שתף קטע נבחר

קרב שש: הפרמייר-ליג חוזרת

הרכש הנוצץ של סיטי, המניה הבטוחה של ליברפול, היורשים הפוטנציאליים של הזאר בצ'לסי, היעד של קיין בטוטנהאם, המבחן של סולשיאר ביונייטד והבעיה המסתמנת של ארסנל. דו"ח מצב של שש הענקיות באנגליה, ומי יכולות לאיים עליהן?

כל עונת כדורגל מביאה איתה לרוב שתי שאלות: מי תהיה האלופה ומי הקבוצות שיעזבו לליגת המשנה. הבטן של הליגה פחות מעניינת.

 

ככה זה בכל מקום, אבל לא באנגליה. כבר שנים שהפרמייר־ליג הוסיפה תחרות חדשה, "ארבע הראשונות" קוראים לה, שמוסיפה עוד פלפל לליגה הכי מרתקת גם ככה. שש קבוצות ענק ברמה עולמית יש באנגליה, וזה מה שמייחד את הליגה. בכל עונה כמעט כל אחת מהשש האלה יכולה לזהור או לדעוך, לזכות בליגת האלופות או לא להגיע אליה בכלל. אבל גם בקבוצה הסגורה הזאת, שהעונה אולי יהיו אחרות שידפקו על דלתה, יש מעמדות.

 

שער מוסף הספורט של
שער מוסף הספורט של "ידיעות אחרונות", היום

 

דה בריינה והנדרסון במאבק על כדור (צילום: רויטרס)
פותחים עוד עונה. דה בריינה והנדרסון(צילום: רויטרס)

 

פתיחת העונה החדשה שמה את מנצ'סטר סיטי וליברפול, השתיים שנאבקו ראש בראש עד לפני שלושה חודשים, בדרגה משלהן. תוצאה שלא תשים את השתיים במקומות הראשונים בטבלה תהיה הפתעה. האם יכולה להיות הפתעה כזאת? הנה, קיבלתם את השאלה החשובה ביותר לפני פתיחת העונה.

 

סוכנויות ההימורים הכתירו את מנצ'סטר סיטי כפייבוריטית הברורה לזכות שוב בתואר, כשליברפול ממש מאחוריה. לא מאוד צמוד, אבל גם לא ממש רחוק. לעומת זאת, הפער בין הסיכויים של ליברפול לסיכויים של אלה שבאות אחריה הוא ענק. כולם בטוחים שסיטי וליברפול יהיו במקומות 1-2 ועכשיו נשאר לשאול באיזה סדר.

 

סיטי (כמעט ולא) וליברפול (בכלל לא) לא התחזקו משמעותית, והתנועה הייתה דווקא אצל האחרות. צ'לסי איבדה את הכוכב הגדול שלה, אדן הזאר. טוטנהאם, שהפסידה לליברפול בגמר הצ'מפיונס, רכשה את טאנגי אנדומבלה, אבל עזיבה אפשרית של כריסטיאן אריקסן נמצאת עדיין בכותרות. גם במנצ'סטר יונייטד יש כוכבים לא מרוצים, פול פוגבה ורומלו לוקאקו. אם שמות כאלה, אריקסן או פוגבה, נפרדים מהפרמייר־ליג, הדבר לא יחזק את האפשרות שהקבוצות הנוכחיות שלהן יצליחו לעשות קפיצה. רגע לפני סגירת חלון ההעברות מחר, מהן הסוגיות המרכזיות ששווה לשים לב אליהן אצל הגדולות?

 

פפ גווארדיולה (צילום: רויטרס)
פפ גווארדיולה. הקבוצה שלו שוב פייבוריטית(צילום: רויטרס)

 

החוליה האחורית של סיטי

האלופה לא ביצעה שינויים רבים ועדיין מחזיקה בשחקנים איכותיים, אבל הביאה רכש נוצץ אחד – הקשר האחורי רודרי, עליו קיבלה אתלטיקו מדריד 70 מיליון יורו. רודרי הוא התאמה מושלמת לפפ גווארדיולה: חכם, מזיז את המשחק במסירות קצרות ותורם גם הגנתית, כך שהוא יכול לשחק לפני הבלמים. באתלטיקו רודרי לא שיחק כקשר אחורי בודד, ולכן בסיטי יסתכלו בעיקר על היכולת שלו בהגנה. וינסנט קומפאני, הקפטן שתרם גם מעבר לדקות משחק, עזב, והשמועות מדברות על כך שגם ניקולס אוטמנדי רוצה למצוא בית אחר. ההתקפה, תהיו בטוחים, תמשיך להבקיע ללא הפסקה.

 

הריענון שלא קרה בליברפול

העונה המצוינת האחרונה של ליברפול הסתיימה בזכייה שלה בליגת האלופות, אבל למרות הפייט הרציני שנתנה, בצורת האליפויות שלה מ־1990 לא נשברה. גם הפעם היא תיאבק על התואר, אבל השאלה הגדולה היא מה יקרה לסגל שלא עבר שום שינוי. כמעט כל אנשי המקצוע בעולם מאמינים שקבוצת כדורגל, גם כזאת שהצליחה, זקוקה לריענון. ליברפול לא צירפה אף שחקן.

 

זה לא באמת ישנה אם סאדיו מאנה, שהפך משחקן מעולה לכוכב־על, ייתן עוד עונה לתפארת. נכון להיום הוא שווה בערכו למוחמד סלאח, כך היה גם בכמות השערים, ועבר עליו קיץ טוב. יורגן קלופ ירצה להטמיע טוב יותר את השיטה שלו אצל השחקנים, ומאנה יכול להרוויח מכך.

 

סאדיו מאנה (צילום: gettyimages)
סאדיו מאנה. הרבה תלוי בו(צילום: gettyimages)

 

החיפוש של צ'לסי

כל מאמן שמגיע לראשונה לקבוצה גדולה נמצא תחת לחץ, כך גם פרנק למפארד שחוזר למקום אותו הוא מכיר מצוין. אבל הציפיות ממנו בצ'לסי אולי לא גדולות כפי שהיו ממאמנים קודמים, גם כי הקבוצה איבדה את אדן הזאר. 85 שערי ליגה הבקיע הזאר בשבע שנים בצ'לסי, ועכשיו מישהו צריך להיכנס לנעליו. מי יעשה את זה? לצ'לסי אסור לרכוש שחקנים, אז היא החזירה מהשאלה בדורטמונד את כריסטיאן פוליסיק בן ה־20. גם קאלום הדסון-אודוי בן ה-18, שכבר הופיע בנבחרת אנגליה, יקבל דקות.

 

 

פרנק למפארד צ'לסי (צילום: AP)
פרנק למפארד. ינהיג קבוצה צעירה(צילום: AP)

 

המבחן של סולשיאר ביונייטד

קשה לבחון לעומק את מנצ'סטר יונייטד בלי שיודעים מה קורה עם פוגבה ולוקאקו, אבל חייבים לבדוק איך תיראה יונייטד עם סולשיאר אחרי בניית הסגל ומחנה האימונים שלו. כשסולשיאר החליף את מוריניו במהלך העונה הוא הביא תוצאות שהזכירו את אלכס פרגוסון, אבל המספרים התאזנו בהמשך. האם באמת יש לו את זה? ההגנה קיבלה חיזוק אנגלי משמעותי מהארי מגווייר וארון וואן־ביסאקה, אבל אם פוגבה יעזוב אחרי שאנדר הררה כבר עבר לפ.ס.ז', איך הנורווגי יתמודד עם מה שקורה במרכז המגרש?

 

פול פוגבה מנצ'סטר יונייטד (צילום: רויטרס)
פוגבה. לא ברור אם יישאר אדום(צילום: רויטרס)

 

המרדף של קיין בטוטנהאם

במשך ארבע עונות רצופות היה הארי קיין מלך שערי הפרמייר־ליג או הסגן, פעמיים ככה ופעמיים ככה. העונה שעברה הייתה אחרת, בעיקר בגלל הפציעות, וקיין סיים אותה עם 17 שערים. הוא גם כמעט לא לקח חלק בריצה של טוטנהאם לגמר ליגת האלופות, כששיחק רק פעמיים בין שלב הבתים לגמר, וכבש פעם אחת. גם העונה יהיה הרבה עניין סביב השחקן שגדל במועדון ועדיין נחשב למועמד המוביל לסיים כמלך השערים.

 

טוטנהאם רכשה את אנדומבלה מליון, קשר שיודע לצאת קדימה עם הכדור ויכול לתרום בהתקפה, וייתכן שהיא לא עצרה שם. אתמול דווח שיובנטוס הסכימה למכור את פאולו דיבאלה לסגנית אלופת אירופה תמורת סכום של 70 מיליון יורו, והוא התחיל לנהל איתה מגעים.

 

הארי קיין (צילום: AFP)
הארי קיין. ייתכן ונראה את דיבאלה לידו(צילום: AFP)

 

חוסר האיזון של ארסנל

לארסנל יש התקפה מעניינת, בטח עם ניקולה פפה שהגיע הקיץ מליון, אבל נכון ליום שלפני סגירת חלון ההעברות נדמה שחסר לה איזון. גם דני סבאיוס יוסיף לחלק ההתקפי, אבל בעוד ששם המצב נראה צפוף, מאחור מסתמנת בעיה לתותחנים.

 

ב־35 השנים האחרונות קרה רק פעמיים שארסנל ספגה יותר מ־50 שערים בעונה. באילו שתי עונות מדובר? נכון, השתיים האחרונות. בלם חדש עדיין אין למאמן אונאי אמרי, ולורן קוסיילני עוד נמכר אתמול לבורדו.

 

אונאי אמרי (צילום: AFP)
אונאי אמרי. בור בהגנה(צילום: AFP)

 

הקטנות שמכוונות גבוה

העובדה שלא כל קבוצות העל התחזקו באופן משמעותי מעלה את השאלה האם קבוצה אחרת תסיים בשישייה הראשונה. שתי המועמדות המובילות הן וולבס ואברטון: הראשונה צירפה לחוד המצוין של ראול חימנס וז'וטה גם את פטריק קוטרונה, השנייה הנחיתה ממש לא מזמן את מויזה קן. אסור לפסול גם את ווסטהאם ואת הפליימייקר החדש שלה, הספרדי פבלו פורנאלס.

 

ה-VAR מגיע לליגה

בספרד, באיטליה ובמונדיאל – בכל מקום מתרגלים אחרת לכניסת שופטי הווידאו, והנה, הם צצים גם באנגליה. כרעיון, ברור ש־RAV הוא לא דבר חדש באנגליה, בטח לא לקבוצות שהגיעו רחוק בליגת האלופות או חוו את החידוש במשחקי הגביע. אבל ההשפעה הכללית על הליגה משתנה ממקום למקום.

 

לא מדובר על התוצאה הסופית אלא על הכדורגל עצמו, הדרך בה הוא משוחק. ההיסטוריה מראה ששינוי כה דרמטי משפיע ישירות על הכדורגל, וכך יהיה גם בליגה האנגלית. בכל מקרה, היא תמשיך להיות הכי מעניינת שיש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס, AP
הארי קיין, סאדיו מאנה
צילום: רויטרס, AP
מומלצים