שתף קטע נבחר

נתניהו נגד מנדלבליט: "רשימת העדים - מחווה ל'דפי זהב'"

שעות ספורות לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה העביר את רשימת העדים בתיקי נתניהו לידי יו"ר הכנסת, תקף נתניהו: "נראה שהאופן החפוז והלקוי שבו הוגש המסמך מעיד על לוח זמנים משפטי שמושפע מלוח זמנים פוליטי. כשיש טענה אמיתית לא צריך 333 עדים"

 

ביבי נתניהו אביחי מנדלבליט  (צילום: EPA)
אביחי מנדלבליט ובנימין נתניהו (צילום: EPA)

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף הערב (יום ב') בחריפות את המסמך שהעביר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ליו"ר הכנסת ובו רשימת העדים בתיקי נתניהו. "כשיש טענה אמיתית לא צריך 333 עדים, וכשאין טענה אמיתית גם 333 עדים לא יועילו. רשימת העדים המנופחת נראית כמו מחווה נוסטלגית ל'דפי זהב'".

 

לעיון ברשימת עדי התביעה נגד נתניהו - לחצו כאן

לכתב האישום המלא נגד נתניהו - לחצו כאן

 

נתניהו כתב: "תשפטו בעצמכם. אם רק היום הגישה התביעה כתב אישום נגד ראש הממשלה נתניהו הכולל את רשימת העדים, מה אצה לה הדרך להציג ליו״ר הכנסת מסמך חסר ולקוי בלי רשימת עדים לפני שבועיים, בדיוק ביממה שבה בני גנץ החזיר לנשיא את המנדט להרכיב ממשלה? נראה שהאופן החפוז והלקוי שבו הוגש המסמך ליו"ר הכנסת, כשכתב האישום עדיין לא היה מוכן, מעיד על לוח זמנים משפטי שמושפע מלוח זמנים פוליטי. הצורך להידרש למאות עדים מעיד על הקושי לשכנע בנכונות הטענות המופרכות נגד ראש הממשלה".

 

 

ההחלטות בעניין בנימין נתניהו (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)
 

עוד אמר: "הוציאו רבע מיליארד שקלים בחקירות ברחבי העולם על סיגרים וכמה כתבות רכילות בוואלה. לא ייאמן!".

 

במכתבו ליו"ר הכנסת כתב מנדלבליט שלא הייתה חובה מבחינתו להניח את המסמך, וכי ניתן היה להסתפק בכתב האישום המקורי. "בשל פניות שהתקבלו בלשכת היועץ המשפטי לממשלה, לרבות מסניגוריו של ראש הממשלה, ולמען הסדר הטוב של הדברים", החליט מנדלבליט להניח בפני יו"ר הכנסת נוסח כתב אישום הכולל את רשימת עדי התביעה, וכן צוין בו, על פי כללי הסמכות המקומית הייחודיים לראש ממשלה מכהן, כי מקום הגשתו הוא בבית המשפט המחוזי בירושלים.

 

 

בנוסף ציין מנדלבליט: "ככל שלנוכח מכתבי זה ולאור טענות שהועלו, ראש ממשלת ישראל יבקש לראות את היום - 2 בדצמבר - כיום הקובע לתחילת מניין 30 הימים בהם רשאי הוא לבקש מכנסת ישראל לקבוע כי תהיה לו חסינות חבר כנסת בפני דין פלילי, הרי שעל מנת למנוע טענות בנושא ולמען ניקיון הדעת, לא אתנגד לדבר".

 

רשימת 333 עדי התביעה כוללת בין היתר 122 אנשי משטרה ורשות ניירות ערך, את השרים גלעד ארדן, יריב לוין וזאב אלקין, מספר 2 בכחול לבן יאיר לפיד, עדי המדינה ארי הרו, ניר חפץ ושלמה פילבר, עו"ד דוד שמרון, אנשי העסקים ארנון מילצ'ן, גיימס פאקר ורון לאודר, ראשי מערכות הביטחון לשעבר תמיר פרדו ויובל דיסקין ורבים אחרים.

 

היום קבע היועץ המשפטי לכנסת, עו"ד איל ינון, כי אין חובה להקים את ועדת הכנסת רק לצורך דיון בחסינות לראש הממשלה נתניהו, אך עם זאת אין מניעה שחברי הכנסת יקימו ועדת שכזו אם הם מעוניינים בכך. לפי שעה אין היתכנות להקמת הוועדה משום שישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן מתנגדת לכך, ולכן אין בכנסת רוב לכינונה.

 

את הדברים אמר עו"ד ינון בתגובה לפנייה של סיעת כחול לבן בשאלה אם יש חובה לכונן את ועדת הכנסת לצורך דיון בחסינות נתניהו בגלל הסירוב של ישראל ביתנו לאפשר את הקמת ועדת הכנסת. "עמדתי היא כי גם כאשר תלויה ועומדת בפני הכנסת בקשת חסינות, אין בהוראת החוק כדי לחייב את הכנסת להקים ועדת כנסת כדי לדון בבקשת החסינות, עוד בטרם הוקמו יתר הוועדות הקבועות, ובנפרד מהן, תוך חריגה מהתנהלותה הרגילה לאחר בחירות", קבע.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
"מושפע מלו"ז פוליטי". היועמ"ש ונתניהו
צילום: EPA
מומלצים