שתף קטע נבחר

מורתו של קייס נפרדת: "כשהייתי מצוברחת, הוא הגיע לשמח"

"הייתה בו סקרנות, אהבה ללימודים ורגישות עד אין קץ", מספרת חן באבו, מורתו הדתייה של קייס אבו רמילה, הילד הירושלמי בן ה-7 שנמצא מת לאחר שככל הנראה נפל לבור מים וטבע."לאנשים במזרח ירושלים אין זכויות בסיסיות". צפו

 

המורה הדתייה סופדת לתלמיד ממזרח ירושלים: סרטון של חן באבו, מורה יהודייה דתייה המלמדת בשועפט שבמזרח ירושלים, רוקדת עם תלמידה קייס אבו רמילה - התפרסם אתמול (יום א') ועורר הדי כאב. בבוקר שבת נמצא הילד הירושלמי בן ה-7 מת בבור מים בשכונת בית חנינא, לאחר שככל הנראה נפל לבור המים הפתוח וטבע.

 

<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>  

 

"אני זוכרת שבאחד הימים הגעתי לבית הספר והייתי מאוד מצוברחת", היא מספרת בראיון לאולפן ynet. "נכנסתי לשער ואיך שאני נכנסת, קייס רואה אותי וקופץ עליי ומחבק אותי. והחיוך שלו, המבט, האהבה שהוא ידע לתת, מיד השכיח את מצב הרוח שהייתי בו. הוא היה ילד אהוב מאוד".

 

קראו עוד בערוץ היהדות : 

 

ביום שישי בשעות אחר הצהריים הלך קייס אבו רמילה למכולת השכונתית, ומאז נעדר מביתו. לאחר שעות של חיפושים ובסיוע התושבים, איתרו צוללנים של כבאות והצלה במחוז ירושלים את גופתו בתוך בור מים בעומק 6 מטרים.

 

"בחרתי להיות פה"

תושבי השכונה המתגוררים סמוך לבור המים שבו אותר קייס, האשימו את העירייה שלא גידרה את המקום: "התרענו על מפגעים אבל עיריית ירושלים לא עשתה דבר". חצי שנה לפני המקרה, התריע מבקר המדינה על טיפול לקוי של העירייה במצב התברואה, בפינוי הפסולת, בהצבת מספר כלי אצירה ובניקיון הרחובות בשכונות הערביות - בעיקר אלו שמחוץ לגדר ההפרדה.

 

קייס אבו רמילה ומורתו חן ()
 

באבו מבקשת להזכיר את הטוב. להוציא מהטרגדיה תובנות לחברה מתוקנת יותר. "בחרתי להיות פה", מספרת המורה הירושלמית, המגיעה מרקע כל כך שונה. "זו אוכלוסייה שמאוד מעניינת אותי, ואני באמת רואה זכות ללמד את הילדים האלה".

 

היא מוסיפה כי "זו הדרך לגשר על פערים ולהכיר אחד את השני. הם פשוט ילדים שאת רק רוצה לשמח ולהוציא מהם את כל היכולות. יש פה כישרונות. אני לא חושבת על מי הם או מה הם".

 

"להיות קצת כמו קייס"

על קייס היא מספרת כי היה מלא באכפתיות ושם לב מיד מי עצוב בכיתה. "כשהיה רואה ילד עצוב, הוא מיד היה אומר מילה טובה. הייתה לו תכונה של סקרנות ושל אהבה. ללמוד שיר בעברית, למשל, זה אתגר לא פשוט לילד שזו לא השפה שלו. הוא תמיד לקח את זה כהזדמנות. כמה פעמים אנחנו רואים את החיים סביבנו כדבר מעצבן ומאתגר? וכמה אנחנו יודעים כן לראות את ההורים את האחים שלנו ואנחנו יודעים לאהוב אותם?"

 

  (צילום: משה מזרחי, ניצן דרור)
המורה חן באבו(צילום: משה מזרחי, ניצן דרור)
 

 

קוסאי אבו רמילה ()
"ניסה לשמח את כולם"

 

לבאבו יש ביקורת לא קלה על החברה הישראלית, "אנחנו לא שמים לב למי שסביבנו. גם בתל אביב יש הבדלים בין שכונות, אבל לא אכפת לנו מזה כי טוב לנו בשכונות שלנו", היא אומרת. "אנשים במזרח העיר - אין להם את הזכויות הבסיסיות".

   

לדבריה, חייו של קייס הקטן אבדו בשל אדישות כלפי המיעוט: "זה חיים של ילד קטן שלא עשה כלום. מה ילד חווה, כשהוא יודע שהמילה של ההורים שלו לא שווה כמו המילה של הורים במקום אחר? כי כשהם פונים לעירייה, הם לא מקבלים מענה. אנחנו, כתושבים, צריכים דבר ראשון לנסות להקשיב, לקבל, לדאוג למישהו שונה, ואני חושבת שזו תכונה שאפשר לקחת מקייס".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים