שתף קטע נבחר

יעקב הלפרין: "סוחרים שהעלו מחירים גובים מס קורונה בלי הצדקה"

הבעלים של רשת חנויות האופטיקה סבור כי הפאניקה סביב נגיף הקורונה מיותרת וטוען: "המפעלים בסין חזרו לעבוד, מי שהעלה מחיר תופס טרמפ"

בזמן שהממשלה מקדמת את הקמתה של קרן לסיוע לחברות שנפגעו ממשבר הקורונה, יעקב הלפרין, הבעלים של רשת חנויות אופטיקה הלפרין, יוצא נגד הפאניקה סביב הנגיף. במודעות שפרסם בסוף השבוע מטעמו, נכתב: "די לפאניקה! די להיסטריה, די להפחדה, די להרוס את הכלכלה, די להעלות מחירים בגלל הקורונה. אנחנו עם חזק, עם בריא".

 

משבר הקורונה: נתניהו הכריז על הקמת קרן סיוע בהיקף 4 מיליארד שקל

האוצר: ככל שמשבר הקורונה מתארך, הסיכוי לפיצוי רק קטן

"ביטולי אירועים בגלל הקורונה יגרמו לקריסת עסקים"

 

היום נשאל הלפרין האם הפך למרגיע הלאומי והשיב, כי "הופעתי בפאנל על הקורונה בטלוויזיה ואמרתי שאנשים ממשיכים לחיות. הפאניקה מיותרת. התקופה שכל אחד שמחזיק ביד סלולר ושומע שמועו, רק יוצרת פאניקה. מר שמועתי יותר גרוע מהאמת עצמה. צריך להוריד את הלחץ. אחרי הפאנל קיבלתי אולי 40 שיחות טלפון, אמרו לי 'סוף סוף משהו מרגיע'. חשבתי לעצמי שאני כמו הילד שצועק 'המלך הוא ערום'. החלטתי שאני מפרסם מודעה וקורא לכולם להיכנס לפורפורציות".

 

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)

"השבוע שתי עובדות שלי אמרו שהן רוצות ללכת הביתה מוקדם כי שמעו שיבטלו תחבורה ציבורית כדי למנוע הדבקה", הוסיף. "זורעים פה פחד בקרב הציבור. אוקי, יש מחלה, עושים כל מאמץ לטפל בה. אני לא אומר שלא צריך להיזהר, אבל למה להפחיד כל הזמן? זה הורס עסקים, למה לשפוך את התינוק עם המים? את הקורונה לא יזכרו עוד חודשיים, אבל את הפצעים מהנזק הכלכלי שנגרם פה ילקקו עוד שנה. אני מעסיק 7,000 עובדים, מי ישלם את הנזק הזה?".

 

"לכולם יש מלאי במחירים ישנים"

הלפרין הוסיף כי הוא מתנגד גם להעלאות המחירים בשל הקורונה וטען כי אין כל מחסור במלאים. "המפעלים בסין חזרו לעבוד, אין לי מחסור במשקפיים", אמר. "מי שהעלה מחיר תופס טרמפ. אין סיבה לעלות מחירים, לכולם יש מלאי במחירים ישנים. נכון שמחירי התובלה עלו אבל מנגד, הדולר והיורו ירדו כך שזה מתקזז. סוחרים שהעלו מחירים גובים לעצמם מס קורונה בלי הצדקה". 

מוקדם יותר היום הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בישיבת הממשלה, כי היקף הקרן עליה הכריז בסוף השבוע שעבר, שמטרתה סיוע לחברות שנפגעו בשל משבר הקורונה, יעמוד על ארבעה מיליארד שקל.

 

אולם למרות ההצהרות, במשרד האוצר עדיין לא דנו בנושא ועדיין לא יודעים להשיב על השאלות בנוגע למקור כספי הסיוע, הקריטריונים לסיוע והדרך בה יינתן. בשלב זה, דנו באוצר רק עם חברת אל על וגם לגביה טרם קיבלו הכרעה האם וכמה סיוע תקבל.

 

יו"ר ההסתדרות, ארנון בר דוד, גם התייחס היום נגיף הקורונה ולטלטלה במשק, ואמר כי "יש כרגע איום גדול שקם על כלל הענפים במדינה, הקשור להתפשטות מגיפת הקורונה. אנחנו מוטרדים מכך מאוד, ובפרט מעתיד התעשייה". הוא התייחס לאפשרות שיוטל סגר על הרשות הפלסטינית כדי למנוע את התפשטות המחלה: "סגר על עשרות אלפי עובדים פלסטינים שבאים כל בוקר לעבודה יוביל לקריסת הענף כולו. קריסת הענף כולו, זה אומר קריסת הכלכלה במדינת ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
יעקב הלפרין
צילום: שאול גולן
מומלצים