שתף קטע נבחר

צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

אריה בן ה-88 מת מקורונה: "היה אדם חזק עד רגעיו האחרונים"

הקשיש שנפטר לאחר שחלה בנגיף הקורונה הוא אריה אבן, ניצול שואה בן 88 מירושלים. משפחתו: "צר לנו על כך שהעביר את ימיו ורגעיו האחרונים כאשר בני משפחתו מנועים מלהיות לצידו". דיירים בבית האבות שבו התגורר: "חייבים לעשות בדיקות, אנחנו חוששים". גם המטפלת שלו לא נבדקה

אריה אבן שמת מקורונה ()
"היה איש יקר ואהוב". אריה אבן

אריה אבן, ניצול שואה בן 88 מירושלים, הוא הקשיש שנפטר אמש (ו') לאחר שחלה בנגיף הקורונה. משפחתו מסרה: "הוא היה איש יקר ואהוב, חי חיים מלאים, אדם חזק עד רגעיו האחרונים". הם הוסיפו: "צר לנו על כך שהעביר את ימיו ורגעיו האחרונים כאשר בני משפחתו מנועים מלהיות לצידו. אנו מודים לצוות הרפואי בבית החולים שערי צדק על טיפול מסור, אנושיות ואמפתיה".

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

מניין החולים בישראל עומד על 883

מצבם של 15 מהחולים קשה, שלושה מהם במצב אנוש

בין הנדבקים: השחקן טוביה צפיר , בעלי בית"ר ירושלים משה חוגג

חוסר ברופאים וכאוס במחלקות: "אף אחד לא יודע מה קורה"

ארה"ב לאיראן: "גם בימי הקורונה - לא נקל בסנקציות"

 

אבן, הראשון שמת בישראל כתוצאה מהנגיף, התגורר בבית האבות "מגדל נופים" בבירה - הדיור המוגן בירושלים שבו התפרץ הנגיף לאחר שאחת העובדות הסוציאליות נדבקה מתייר צרפתי, והעבירה את הנגיף לקשישים. דיירת אחרת, בת 89, מאושפזת בהדסה עין כרם במצב אנוש ושכנים אחרים נדבקו גם הם.

 

אבן נולד בשנת 1932 בווינה למשפחה יהודית אמידה. במשך כמה שנים במהלך מלחמת העולם השנייה המשפחה הייתה תחת חסותה של שבדיה, דבר שסייע לה לשרוד את השואה. הוא עלה לארץ לאחר המלחמה והשתתף בבניית הארץ. הוא התגורר בין היתר בקיבוצים עין זיתים ומעגן מיכאל ועבד בסלילת כבישים.

 

הוא התגייס לחיל האוויר, שירת כטכנאי וקיבל תעודת הצטיינות מנשיא המדינה. הוא התחתן עם יונה אבן, עובדת במשרד החוץ, והשניים הביאו לעולם ארבעה ילדים. "הוא אהב את החיים, מוזיקה קלאסית, הוא אהב לקרוא, היה איש חכם", סיפרה בתו עופרה.

 

"במשך מספר ימים הוא סבל מחום נמוך, לקח אקמול וזה עזר", סיפרה בתו. במוצאי השבת שעברה מצבו החמיר והוא פונה לבית החולים שערי צדק, שם אושפז בבידוד מוחלט. "זו חוויה מאוד קשה כי הוא לא תפעל טלפון חכם. כשבן אדם חלש ולא יכול להחזיק את הטלפון זה אתגר להיות איתו בקשר. היינו תלויים בסגל אבל הסגל לא יכול היה להיכנס ולהחזיק לו את הטלפון", סיפרה הבת.

 אינפו קורונה בישראל תמונת מצב ()

"החולים הצעירים במחלקה היו מקסימים ועזרו לנו לדבר איתו בוידאו בטלפונים שלהם, אבל בימים שהוא לא הרגיש טוב או היה ישנוני בגלל התרופות זה לא היה אפשרי. זה קשה כי את לא יכולה להיות שם, לראות אותו, את לא יכולה לכסות אותו בשמיכה, לתת לו מים, לחבק אותו".

 

מנכ"ל בית החולים שערי צדק, פרופ' עופר מרין, מסר: "אנו משתתפים בצערה של משפחת אבן. זכינו להכיר את אריה ומשפחתו וגילינו איש חזק ומרשים עם סיפור חיים מרתק שגידל משפחה לתפארת. הצוות הרפואי טיפל באריה במסירות גדולה ועמד בקשר רציף עם המשפחה".

 

בינתיים, מניין חולי הקורונה בישראל זינק הבוקר ל-883, לאחר שמשרד הבריאות עדכן כי אובחנו עוד 178 חולים. על פי העדכון, מצבם של 15 מהחולים מוגדר קשה, מצבם של 19 מוגדר בינוני. עוד נמסר כי 36 מהחולים כבר החלימו.

 

בין החולים שמצבם מוגדר קשה, יש שלושה שמצבם אנוש: בת ה-89 שמאושפזת בבית החולים הדסה עין כרם, קשישה בת 91 שמאושפזת בבית החולים וולפסון בחולון, וקשיש בן 82 שמאושפז בבית החולים השרון. זאת בנוסף לגבר בן 45 במצב קשה וללא מחלות רקע, שמאושפז בוולפסון.

 

 

 

רפי פולק, מנהל הדיור המוגן "מגדל נופים" בירושלים, אומר שזה בוקר לא פשוט: "שוחחתי עם המשפחה והבעתי את צערי. למרות הבשורה המצערת, אנו משתדלים לשמור על מצב רוח טוב יותר. הדיריים קיבלו את ההודעה על פטירתו של הדייר ואנחנו משתדלים לעודד את מי שהיה קרוב אליו".

 

הוא הוסיף: "יתר הדיירים שנדבקו, ככל שידוע לי כרגע, לא נמצאים בסכנה והם בבתי החולים בירושלים. אנחנו מגבשים כרגע תוכניות איך להגן על הדיירים שנמצאים אצלנו ולקיים נהלי עבודה מאובטחים".

 

"אם לא יעשו לנו בדיקות - לא אצא מהבידוד"

א', בנה של אחת הדיירות ב"מגדל נופים", אמר ל-ynet כי למרות התפרצות הנגיף - הדיירים לא עברו בדיקות לאבחון קורונה: "כל אחד מהם נמצא בבידוד כבר שבוע וחצי - ואף אחד עדיין לא עבד בדיקה. זה הזוי".

 

דיירת מבית האבות, לאה קוטלר (82), הוסיפה: "חייבים לעשות בדיקות. אנחנו חוששים כי יש כמה אנשים חולים".

 

קוטלר ציינה כי המטפלת של הנפטר שבה מבית החולים אל הדיור המוגן - וגם היא לא עברה בדיקות: "שאלתי אם עשו לה בדיקות ואמרו לי שלא. מחזירים לפה מישהי שהייתה צמודה לנפטר בלי בדיקות. עוד כמה ימים היא תסתובב כמו כולם. זה לא בסדר".

דיור מוגן מגדל נופים (צילום: AFP)
"חייבים לעשות בדיקות". בית האבות "מגדל נופים"(צילום: AFP)
 

לדברי קוטלר, "הנפטר גר בדיוק מעליי וההרגשה לא טובה. ביקשתי שיעשו בדיקות לכולנו. נכון שאם אין חום לא עושים, אבל לא תמיד יש חום. בטוח יש פה אנשים עם הנגיף, וזה מרגיש לא בטוח. יש פה כאלה שמתפקדים ויש פה מבוגרים שלא מתפקדים, לא יכולים להתקלח ולבצע פעולות פשוטות. אני במצב מצוין יחסית. אומרים לנו שביום שישי הבא נוכל לצאת מהדירה, אבל אם לא יעשו לנו בדיקות - אני לא אצא מהבידוד".

 

היא הוסיפה: "אני טיפוס שיודע להסתדר לבד. עברתי את השואה, אני יודעת מה זה להיות בבידוד. אני יודעת להסתדר, אבל יש אנשים שמשתגעים. אנחנו תקועים פה בלי לראות את הילדים והנכדים".

 

"באופן כללי כל הנושא של הקורונה מאוד מדאיג אותנו", אמרה דיירת נוספת. "כבר כמה ימים אמרו שמצבו של אריה אנוש, וזו לא הייתה הפתעה שהוא נפטר. יש לנו עוד כמה אנשים בבתי החולים שחולים בקורונה. אותי אישית זה לא מפחיד. עברנו כל כך הרבה דברים, נעבור גם את זה. בגילי זה כבר לא עושה לי כלום. אבל בכל זאת אני שומרת מאוד על הבידוד והבית מתנהל בצורה יוצאת מן הכלל. מה יותר נחמד לקבל בליל שישי עוגה, חלה וכל מה שהזמנת מהמסעדה?".

 

עם זאת, לדבריה, יש דיירים שמודאגים וחוששים מהמצב: "חלק סובלים מבדידות ומפחדים. זה שלא עשו לנו בדיקות, זה לא בסדר. אני מחכה שיסתיים הבידוד, שיהיה אפשר ללכת לאן שרוצים".

 

  

 

דיירת נוספת, יהודית שומר (78), אמרה שהיא לא מפחדת: "המצב לא מפחיד אותי, למרות שאומרים שאנחנו בסיכון גבוה ואי אפשר להתעלם מזה. אנחנו חיים בתנאים טובים ואין מה להתלונן. אני עסוקה כל היום. אני מכינה את הבית לפסח למרות שאני לא יודעת מה יהיה בחג. היום אני מסדרת למשל את ארון התרופות".

 

על הדרישה לערוך לדיירים בדיקות אמרה: "לי זה לא נראה כל כך חשוב, כי אנחנו בחדרים ולא יוצאים החוצה".

 

שומר סיפרה כי הייתה מיודדת עם הנפטר: "אני דברנית ומתיידדת בקלות. לאחרונה ראיתי שהוא מתקשה ללכת. זה לא הפתיע אותי שהוא נפטר, אבל זה כן כואב. הוא היה איש נחמד ונעים, היה לו קשה עם זה שהוא התאלמן ולא הייתה לו משפחה מאוד קרובה".

 

על הטענה שהמטפלת של הנפטר לא נבדקה הגיב מנהלת הדיור המוגן רפי פולק: "לא שמעתי אם היא נבדקה או לא. אם מישהו נמצא או חשוד שיש לו תסמינים אנחנו פונים למד"א, והם שואלים את השאלות ואם יש צורך הם באים. היא בבידוד, לא משוטטת במקום. כל הבית בבידוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים