"דלישס": סטייק רוקה עם טוויסט

בלי לטגן, בלי לצלות ובלי להזיע על המנגל - כל מה שאתם צריכים בשביל המתכון הזה זה צלחת לוהטת, קצב שיפרוס לכם נתחי בשר דקיקים ותיאבון בריא - כך תכינו סטייק עם עלי רוקט

יהונתן בורוביץ'
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

סטייק רוקה, שף יהונתן בורוביץ'

המצרכים (ל-2 מנות):

200 גרם שייטל או סינטה, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס“מ

2 צרורות רוקט, שטוף וממויין

2 כפות מיץ לימון

4 כפות שמן זית

1/4 בצל סגול, פרוס דק

1 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות

1 לימון, סחוט למיץ

2 צנוניות, פרוסות דק

חופן מלח אטלנטי

חופן פלפל שחור גרוס טרי

50 גרם גבינת פרמג`יאנו רג`יאנו, מגוררת


 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת או צלחת חסינת חום בתנור לחום גבוה מאוד (250-300 מעלות, למשך רבע שעה).
  2. משמנים את הצלחת ב-2 כפות שמן זית, ומניחים עליה את הנתחים על צד אחד בלבד. ממליחים ומפלפלים.
  3. מניחים את עלי הרוקט במרכז, את פרוסות הבצל הסגול מעל, זורים את הפרמג`יאנו, מתבלים במיץ לימון ושמן זית ומגישים מיד.

צילום: ירון ברנרהטוויסט של השף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר)