"דלישס": מתכון למוקפץ חמוץ חריף

השף יהונתן בורוביץ' אסף את כל הירקות הכי בריאים וצבעוניים שמצא בשוק, והכין מהם מנה מנצחת של בקר מוקפץ בסגנון אסייתי. כך תעשו את זה בבית

יהונתן בורוביץ'
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

(בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

מוקפץ חמוץ-חריף

שף יהונתן בורוביץ'

 

המצרכים (ל-2 מנות):

200 גר' שייטל, פרוס דק

2 כפות שמן סומסום

זר ברוקולי מפורק לפרחים וחלוט קצרות במים רותחים

3 גבעולי בצל ירוק, פרוס דק

1/2 חבילה תרד ערבי שטוף

חופן נבטים

1 קישוא

מיץ מלימון אחד

3 פלפלים חריפים, פרוסים דק

5 כפות סויה

1/2 ס“מ ג`ינג`ר, קצוץ

6 שיני שום, קצוצות


אופן ההכנה:

  1. מחממים ווק על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן שומשום.
  2. מניחים את פרוסות השייטל וצורבים אותן היטב מצד אחד.
  3. מוסיפים את השום, הג`ינג`ר והפלפלים החריפים ומערבבים בזריזות.
  4. מוסיפים את הברוקולי והתרד ולאחר מכן את הסויה.
  5. ממשיכים לערבב בקצרה על להבה גבוהה.
  6. מוסיפים את הבצל הירוק ומיץ הלימון, ומגישים.

צילום: ירון ברנרגם מקפיץ וגם מפציץ, שף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר)