"דלישס": סלט קפרזה קצת אחרת

שכחו כל מה שידעתם על סלט קפרזה והתחילו לגלגל: נכון שיש בו מוצרלה, בזיליקום ועגבניות, אבל בזה מסתכם כל הדמיון בינו לבין המקור - מתכון לסלט קפרזה מגולגל

מאיר אלאלוף
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

 

סלט "סושי" קפרזה

שף מאיר אלאלוף, מסעדת "מריפוסה"

 

1 כדור מוצרלה

צרור אורוגולה

10 עגבניות שרי

חופן עלי בזיליקום

1 בצל סגול, מקולף

מעט שמן זית

מלח

מעט בלסמי מצומצם


 

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מחממים מים עד לרתיחה. מניחים את כדור המוצרלה בתוך המים החמים למשך חצי דקה.
  2. מוציאים מהמים ומעבירים בזהירות למשטח חלק. מרדדים בעזרת מערוך, עד שמתקבל דף מוצרלה דק.
  3. מניחים במרכז המוצרלה חופן עלי אורוגולה ומגלגלים לרולדה ארוכה ודקה. חתוכים לפרוסות (כמו סושי), ומניחים בצלחת.
  4. חותכים את העגבניות לרבעים ואת הבצל לרצועות דקות. מתבלים את הירקות במלח ומניחים אותם בצלחת מסביב למוצרלה המגולגלת.
  5. מזלפים שמן זית ובלסמי מצומצם, מפזרים עלי בזיל מסביב, ומגישים.