הרבה יותר מסלט: פאטוש בפיתה

רוצים להרשים את האורחים במנה קלה וטעימה? כך תעשו סלט פאטוש בתוך פיתה קריספית אפויה - גם בריא, גם יפה והכי חשוב - טעים ומגרה

מאיר אלאלוף
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

 

סלט פאטוש בתוך פיתה קריספית

שף מאיר אלאלוף, מסעדת "מריפוסה"

 

המצרכים:

לסלט -

1 עגבניה

1 בצל סגול

חופן זיתי קלמטה

חופן עלי סלרי

חופן עלי כוסברה

חופן עלי פטרוזיליה

1 כפית זעתר טחון

מעט שמן זית

מלח

לבצק -

500 גר' קמח

220 מ"ל מיים

5 גר' שמרים

10 גר' מלח


אופן ההכנה:

  1. לבצק - לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק למשך 8 דקות, מכסים ומתפיחים שעה.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומרדדים על משטח מקומח, עד לקבלת בצק דק מאוד בעובי אחיד.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות, עד שהבצק מתנפח והופך שחום ופריך. מוציאים מהתנור ומצננים.
  4. לסלט - חותכים את העגבניה והבצל לקוביות, מערבבים בקערה עם עשבי התיבול והזיתים ומתבלים במלח, מיץ לימון ושמן זית.
  5. להרכבת המנה - שוברים את החלק העליון של הפיתה, ויוצרים מעין "גומה". 
  6. מכניסים את הסלט לתוכה, מפזרים על הכל זעתר ומעט שמן זית, ומגישים.

 

בימוי ועריכה: בן שפייר; ניהול פרוייקט: מור אברהמי