"דלישס": סלט רוסי עם תפוחי אדמה ובצל

אתם לא חייבים להיות רוסים בשביל להכין סלט תפוחי אדמה מנצח: מתכון פשוט לסלט שיכול להיות תוספת מושלמת לארוחה קלה

יהונתן בורוביץ
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(עריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

סלט תפוחי אדמה ובצלים

המצרכים (ל-4 מנות):

 

1 שקית תפוחי אדמה עגולים קטנים (במשקל 1/2 1 ק"ג), מבושלים במים עד לריכוך

2 כפות עירית, קצוצה

4 כפות בצל ירוק, קצוץ

1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק

חופן שמיר, קצוץ

חופן פטרוזיליה, קצוצה

2 כפות מיונז

1 כף חרדל

2 כפות שמן זית

2 כפיות מלח דק

1 כף חומץ בן יין אדום+1/2 כפית סוכר לבן

2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי


אופן ההכנה:

  1. מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול, וחוצים לחצי.
  2. מעבירים לקערה, וכשהם עדיין חמימים מוסיפים את המיונז, החרדל ושמן הזית, ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב, ומגישים לצד כיכר לחם טרי.