שתף קטע נבחר

מהמטבח התימני: ארז קומרובסקי מכין קובנה

כשפולני מכין אוכל תימני זה מוכרח להיות מעניין - השף והאופה ארז קומרובסקי מלמד איך להכין קובנה תימנית עם טוויסט של גבינת פרמזן וסמנה

 

ארז והקובנה (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
ארז והקובנה(צילום: אביהו שפירא)
  
 

 

קובנה פרמזן

המצרכים:

לבצק -

1 ק"ג קמח רגיל

1/2 2 כוסות מים

1 כף שמרים יבשים (או 40 גר' שמרים טריים)

1/2 1 - 1/4 1 כפות מלח

1 ביצה

50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

150-200 גר' גבינת פרמזן איכותית, מגוררת דק

לפתיחת הבצק -

250-300 גר' סמנה (חמאה מזוקקת)

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, הפרמזן והמלח במשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד לאיחוד החומרים.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מוסיפים מלח ופרמזן, וממשיכים ללוש את הבצק במשך מספר דקות נוספות. שמים בצד למנוחה במשך 1/2 שעה.
  3. פותחים את הבצק לכדורים, וכל כדור משטחים דק דק למלבן על משטח משומן בסמנה. מורחים כל מלבן בסמנה, מקפלים ומגלגלים. 
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. שמים את העיגולים בתבנית קובנה עגולה ומשומנת בסמנה, ומתפיחים כשעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50-60 דקות.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. אחרי האפייה מניחים להתקרר בתוך התבנית כ-10 דקות, ואוכלים מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הקובנה של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים