ארז קומרובסקי: כך תכינו לחם פרנה מרוקאי

רגע לפני הפרידה מהקמח, האופה ארז קומרובסקי מגיש מתכון ללחם מרוקאי, שכל מה שאתם צריכים בשבילו זה רק קצת סבלנות בשלב התפחת הבצק

ארז קומרובסקיפורסם 10:14, 28/03/2017
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
 
צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
 

פרנה על חלוקי נחל

המצרכים:

1 ק"ג קמח פוקאצ'ה

700-750 גר' מים קרים

40 גר' שמרים טריים (או 1 כף גדושה שמרים יבשים)

1/2 כוס שמן זית

1/4 1 כף מלח

1 כף זרעוני אניס (מומלץ גם למי שלא אוהב ערק, הטעם של האניס מפתיע בתוך הלחם)

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

 

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים 650 מ"ל מים לקערת לישה, מוסיפים את הקמח. מוסיפים את השמרים, ומערבבים עם הקמח בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את המלח ואת זרעוני האניס, וממשיכים ללוש במשך 5 דקות. יוצקים פנימה את שמן הזית, וממשיכים ללוש עד שהבצק מתאחד.
  3. מעבירים לקערה משומנת בשמן זית, ומתפיחים במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים להתפיח.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  4. מניחים בצד להתפחה נוספת במשך 3/4 שעה. מפילים את הבצק וממשיכים בהתפחה עוד 3/4 שעה.
  5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מניחים על משטח מקומח היטב ומתפיחים כשעה. בינתיים מחממים את התנור והטאבון ל-280 מעלות (חום מקסימלי), ומכניסים לשליש התחתון של התנור תבנית מרופדת בחלוקי נחל.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  6. פותחים בעדינות את הכדור, ומניחים על חלוקי הנחל הלוהטים. אופים כ-1/2 שעה או עד שהלחם מוכן.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  7. הופכים, מניחים על הרשת, וזוללים.

 

לכתבה זו 68 תגובות
הוספת תגובה