שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: מתכון ללחם שום

על שום מה: האופה ארז קומרובסקי יוצא לגינה, קוטף שום טרי ומכין ממנו לחם שום עם גבינה. חובה לאכול את זה חם

 

לחם שום

אז רגע לפני שכל השום מתייבש בשדות, ורגע לפני שאני עוקר את ערוגת השום הפרטית שלי ושולח אותם לייבוש, בואו נעשה מהשום הטרי הזה לחם שהאורחים יתמוטטו ממנו.
 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 
המרכיבים: 
1 ק"ג קמח פוקצ'ה
650 גר' מים קרים
30 גר' שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
3 ראשי שום ירוק עם העלים הירוקים, קלופים ומנוקים
1 כף פלפל לבן גרוס או כתוש בעלי
1/4 כף מלח גס
1/3 כוס שמן זית
300-400 גר' גבינת קשקבל או פקורינו מיושנת כמו שצריך, מגוררת גס
 
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את השומים גס, ומשרים בשמן זית.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מנפים את הקמח, ומערבבים עם השמרים היטב. מוסיפים מים קרים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד (אם הבצק יבש, תרגישו חופשי להוסיף עוד מים).
  3. מוסיפים את השום, את שמן הזית, המלח והפלפל הגרוס וממשיכים ללוש במשך 6 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח במשך שעה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, עד לקבלת מלבן גדול. מפזרים מעל את הגבינה בנדיבות, ומגלגלים לרולדה מהודקת.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. חותכים ל-4 גלילים שווים, ומעמידים אותם כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מתפיחים כשעה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220-230 מעלות, במשך כ-27-30 דקות (אל תשכחו לשים קערה עם מים בשלב הראשון של התנור). מגישים מיד, ואוכלים חם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
רגע לפני שהשום נגמר. הלחם של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים