תמונה כללית

ארז קומרובסקי מכין פנקייק סלק

לא עוצר באדום: מה קורה כשמשלבים בין המנה הכי טעימה בארוחת הבוקר לבין הירק הכי בריא בגינה? השף ארז קומרובסקי מציג מתכון מפתיע לשבועות - פנקייק סלק שלא תרצו להפסיק לזלול

ארז קומרובסקיפורסם 08:00, 28/05/2017
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

 

צילום: אביהו שפיראארז והפנקייק (צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

פנקייק סלק

המרכיבים:

3/4 כוס סלק, מגורר דק

3/4 כוס חלב

50 גר' חמאה מומסת  + מעט חמאה לטיגון

3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 2 כפות סוכר

1 כוס קמח תופח

לקישוט -

1/4 כוס אבקת סוכר

חופן תותים/פטל/תותי עץ

מעט סירופ רימונים

1 מכל שמנת חמוצה

1/2 כוס קרם פרש

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הסלק המגורר עם הביצים, החלב והחמאה. במקביל, מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  2. מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה, ומערבבים מעט תוך תנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.  
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
     
  3. מחממים מחבת טפלון, וממיסים בה קוביית חמאה קטנה. יוצקים פנימה מעט מתערובת הפנקייק, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  4. מגישים עם אבקת סוכר, תותים/פטל/תותי עץ ושמנת חמוצה. מגישים ואוכלים מיד.  
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

 

לכתבה זו 20 תגובות
הוספת תגובה