"דלישס": כך תכינו לחם בירה

בלי שמרים, בלי התפחה ובלי כאב ראש: מתכון ללחם בירה וגבינה בצ'יק צ'ק

תיקי גולן
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי)

 

לחם בירה עם גבינת עזים ובזיליקום

המרכיבים:

500 גר' קמח תופח

1/2 ליטר בירה לבנה

1/2 כפית מלח

חופן עלי בזיליקום (ללא הגבעול), קצוצים

150 גר' גבינת עזים

קמצוץ מלח ים אטלנטי


 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח.
  2. מוסיפים את הבירה ולשים היטב.
  3. מוסיפים את הבזיליקום ואת הגבינה ולשים היטב עד שכל הגבינה נטמעת בבצק.
  4. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  5. מעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק, מפזרים מלח ים אטלנטי ואופים כ-35-40 דקות.