שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי: פיצה קצת אחרת

רוצים להכין פיצה בבית? השף ארז קומרובסקי מלמד אתכם להכין פיצה מושלמת עם בצל ותפוחי אדמה שרופים

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

 


פיצה מדורה עם בצל ותפוחי אדמה

המצרכים: 

לבצק -

1 ק"ג קמח פיצה

550-500 גר' מים קרים

1/2 כפית שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן זית

למילוי -

1 ק"ג בצל, שרוף במדורה (על גחלים או בתנור בטמפרטורה גבוהה)

1/2 ק"ג תפוחי אדמה, שרופים במדורה (על גחלים או בתנור בטמפרטורה גבוהה)

עלי רוזמרין מופרדים מהגבעול (אפשר גם עלי בזיליקום)

חופן נדיב של גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבצק - לשים את הקמח, המים, השמרים והסוכר כשש דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח וממשיכים בלישה במהירות בינונית כשלוש דקות. מוסיפים לתערובת את שמן הזית בזילוף איטי תוך כדי לישה כשלוש דקות נוספות או עד שהבצק אלסטי ומפותח דיו.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מניחים את הבצק להתפחה קצרה של חצי שעה מכוסה בניילון. מחלקים לשמונה-עשרה כדורים ומסדרים על תבנית מקומחת. מכסים בניילון ומניחים במקרר ל-24 שעות לפחות (עדיף ל-48 שעות, אם אפשר. ותפסיקו לבכות שזה המון זמן, אתם לא עובדים - זה המנוע של המקרר, כל מה שצריך זה תכנון מראש, וככה תצא לכם פיצה יותר קריספית).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    מכינים את המילוי - קוצצים גס את הבצל ואת תפוחי האדמה השרופים. מרדדים את הבצק דק מאוד ומניחים עליו את הבצלים ואת תפוחי האדמה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מפזרים מעל מעט רוזמרין והרבה גבינת פרמזן ובוזקים מלח ופלפל לבן לפי הטעם. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות (או בטאבון אם יש לכם) במשך כמה דקות עד שהבצק הופך זהוב וקריספי. מגישים מיד.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
הפיצה של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים