כך תכינו תפוחי אדמה בסגנון גיאורגי

זעתר יבש, פפריקה מעושנת, תפוחי אדמה - ואתם כמעט שם: ננה שרייר מגישה מתכון מנצח וקל להכנה של תפוחי אדמה בתנור, כמו שהיא זוכרת מבית אבא

ננה שריירפורסם 08:56, 09/08/2017
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

 


 

תפוחי אדמה בסגנון גיאורגי

המרכיבים:

6-4 תפוחי אדמה (רצוי אורגניים, אך לא חובה)

מעט שמן זית

מלח אטלנטי - לפי הטעם 

1 כף טימין

1 כפית פפריקה מעושנת

4 ענפים של זעתר יבש

צילום: דדי ליפשיץ (צילום: דדי ליפשיץ)
 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ויוצקים מעליהם שמן זית.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית אפייה ובוזקים מלח.
  3. מפזרים טימין ופפריקה מעושנת באופן שווה על תפוחי האדמה ומפזרים את הזעתר מסביב.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות עד להשחמה.

 

טיפ:

אם בא לכם להוסיף לתפוחי האדמה חברים - אני ממליצה על גזר, תירס, פלפלים, בצלים ושום.

 

לכתבה זו 82 תגובות
הוספת תגובה