שתף קטע נבחר

נמסטה: מתכון הודי צמחוני

אחרי כל הבשר שזללנו בחודש האחרון, הגיע הזמן לקצת גיוון: מתכון צמחוני מהמטבח ההודי של תבשיל תרד עם גבינת פאניר שאפשר להכין בבית בקלות

פאלאק פאניר - תבשיל תרד עם גבינת פאניר

המרכיבים (ל-2 מנות):

למחית תרד -

250 גר' תרד טרי

1 פלפל ירוק קצוץ

1/4 שורש זנגביל קצוץ

3 כוסות מים

לרוטב -

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות קטנות

4 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית כמון שלם

1/4 כפית כורכום

1/4 כפית גראם מסאלה

250 גר' קוביות פאניר

2 כפות גהי (למצוא בחנויות הטבע או בחנויות האסייתיות)

מלח - לפי הטעם

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

אופן ההכנה: 
  1. מכינים את התרד - חולטים את התרד במים חמים במשך כ-10 דקות, ומעבירים את התרד למי קרח. כשהתרד קר טוחנים אותו למחית, מוסיפים בהדרגה את הפלפל, השום והזנגביל ומערבבים היטב.
  2. מכינים את הרוטב - מחממים את הגהי במחבת. מוסיפים בהדרגה את זרעי הכמון, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, העגבנייה והכורכום ומבשלים במשך מספר דקות. 
  3. מוסיפים לתערובת את התרד הטחון ואת כוסות המים, מוסיפים את הגראם מסאלה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ואת הפאניר ומערבבים.

 

המתכון באדיבות מסעדת מהרג'ה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
פאלאק פאניר
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים