לחם הודי במחבת: ארז מכין נאן ללא אפייה

בין בומביי למתת: ארז קומרובסקי מכין נאן הודי ממולא בבצל, זעתר וסומק - בדיוק מה שאתם צריכים בשביל חזרה קלה לשיגרה

ארז קומרובסקיפורסם 08:35, 15/10/2017
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום: אביהו שפירא עריכה: אביתר כהן)

 

 

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

נאן סומק

המרכיבים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח רב תכליתי

15 גר' שמרים טריים (1 כפית מחוקה שמרים יבשים)

1 כוס חלב 3%

1/2 כוס +1 כף יוגורט בקר

1 כף דבש

50 גר' חמאה מומסת

1/2 כף מלח

למילוי -

3 כפות סומק איכותי מהשנה

1/2 2-1 בצלים, קצוצים דק מאוד

3 כפות עלי זעתר טריים (אם אין אפשר להשתמש בעלי אורגנו)

למריחה על הנאן -

100 גר' חמאה מומסת

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים יחד את הקמח, השמרים, הדבש, החלב והיוגורט במשך 4-3 דקות עד לקבלת בצק. מוסיפים את החמאה המומסת והמלח, וממשיכים ללוש במשך 3-2 דקות.
  2. שמים את הבצק בקערה מכוסה בניילון ומניחים בצד למשך 30 דקות למנוחה ולתפיחה.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    כשהבצק תופח, מחלקים אותו ל-10 כדורים. נותנים גם להם לנוח על השיש מכוסים בניילון במשך 20-15 דקות.
  3. בינתיים, מכינים את המילוי - מערבבים היטב את המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  4. פותחים כל כדור לדיסקט בקוטר 20-18 ס"מ בערך. מורחים בחמאה המומסת ויוצקים למרכז הדיסקט כף מהמילוי. מפזרים את המילוי בעדינות, ומקפלים את קצוות הדיסקט כלפי פנים. סוגרים היטב את הקצוות ומרדדים הפוך על משטח מעט מקומח לנאן לא עבה מדי.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  5. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, קולים כל נאן בנפרד עד להזהבה ותוך כדי קלייה מורחים מורחים מעט חמאה מומסת משני הצדדים. אוכלים מיד.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

 

לכתבה זו 45 תגובות
הוספת תגובה