שתף קטע נבחר

מסעדות טבעוניות שכדאי להכיר

יום הטבעונות הבינלאומי שנחגג היום הזכיר לנו שישראל היא למעשה גן עדן לטבעונים, ושיש לנו כאן הרבה יותר מסעדות כאלה מאשר בכל מדינה אחרת באירופה או במזרח התיכון. יצאנו למסע חיפוש בארץ אחר המקומות שלא מגישים בהם מוצרים מן החי

סושי, פיצה, המבורגר, מאפים, עוגות ואפילו מילקשייקים עם תחליף חלב - לפני שנים לא רבות  לא היינו מאמינים לו היו מספרים לנו שיום אחד תהפוך ישראל למעצמה טבעונית ושיהיו כאן כל כך הרבה אפשרויות ליהנות ממאכלים נטולי מוצרים מן החי. מה שהתחיל בתור טרנד הפך למגמה ולחלק בלתי נפרד מהחיים במדינה. אז אפשר או אי אפשר ליהנות מאוכל טבעוני טוב בארץ? התשובות לפניכם.  

Bana

מסעדה שנותנת הרבה כבוד לירקות ולא מבשלת עם תחליפים כאלו ואחרים. התפריט שלה מבוסס על מרכיבים מהצומח - ירקות, דגנים ואגוזים.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

האחראים על המיזם הזה, חנוך שכטר ודן ארואץ - שנפגשו בזמן שעבדו במטבחים של השף איל שני, מציעים כאן בופה צהריים שמבוסס כולו על ירקות (54 שקלים לצלחת גדולה), משקאות סמוזי, כריכים וירקות, והוא מוגש בצורה הסקסית והמושכת ביותר.

 (צילום: בת עמי בוזגלו)
(צילום: בת עמי בוזגלו)

בין המנות שאפשר למצוא כאן (הן משתנות מפעם לפעם, כך שאל תתפסו אותנו במילה): ירקות פריכים (46 שקלים), צ'יה פודינג (34 שקלים), פטריות צלויות עם עשבים קצוצים ופרוסות שקדים על מחית ערמונים (48 שקלים), סנדוויץ' ירקות עם עשרה סוגי ירקות ושלושה עשבים (52 שקלים) ועוד.

 

נחמני 36 תל אביב, 03-6991566 ראשון-חמישי 16:00-12:00, 23:00-18:00, שישי-שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

 

נועל'ה

מסעדה טבעונית חדשה של מור בן אסייג - נטורופת במקצועו, שמתמחה בטיפול תזונתי ובהפרעות קשב וריכוז. המסעדה נפתחה במקום הסניף של רשת "טבעל'ה" שנסגרה והייתה גם היא בבעלותו של בן אסייג, שסירב לוותר על הפינה הטבעונית היחידה באזור. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט של "נועל'ה" נמצא כעת בשלבי הרצה ועתיד לעבור כמה שינויים. כעת אפשר למצוא בו מנות כמו קרפצ'ו חציל (35 שקלים), פטריות מוקפצות (35 שקלים), נקניקייה בלחמנייה, סלופי ג'ו (47 שקלים) וארבעה סוגי המבורגר (72-50 שקלים), בהם "בברבורגר" (72 שקלים) - שלוש קציצות מעדשים מונבטות ואורז מלא.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף לאלה תמצאו בתפריט גם סלטים, מנות ילדים וארוחות בוקר, ויש גם מילקשייקים וקינוחים טבעוניים מושחתים כמו "עוגיגלידה" (32 שקלים) ו"שיגעון של קרמבו" (36 שקלים).

 

רוטשילד 81 ראשון לציון, 03-6770566, ראשון-חמישי 23:00-09:00, שישי 16:00-09:00, לא כשר

 

אום כולתום

היא התחילה בתור חומוסייה חיפאית שהביאה את בשורת הטבעונות לתל אביב ועם הזמן הפכה למסעדה של ממש, הממוקמת במרכז מעוז ההייטק התל-אביבי, שם היא מגישה מנות יצירתיות ומקוריות המתבססות על אוכל מקומי ועל עונות השנה.

בתפריט תמצאו מנות מהמטבח הערבי כמו סינייה, שמכונה כאן "כופתא בטחינה" (55 שקלים), "מסחאן בלאדי" (49 שקלים) וגם מנת כנאפה אגדית (30 שקלים) ומלבי טבעוני מהטובים שיש (20 שקלים). בימים ראשון-חמישי בין השעות 15:00-12:00 מציעים כאן עסקית ב-55 שקלים הכוללת בופה חופשי של לחמים וסלטים, מנה עיקרית ושתייה.

אום כולתום - המסעדה: הברזל 32 תל אביב, 03-9325553‏, ראשון-שבת 16:30-12:00, 23:00- 18:00, לא כשר

אום כולתום - חומוס בר: שדרות מוריה 60 חיפה, 04-8852227, ראשון-שבת 23:00-10:00, לא כשר

 

416

המסעדה הזו מעוצבת למופת, והתפריט שלה אמיץ במיוחד וכולל מנות מפתיעות המושפעות מהמטבח המקסיקני, האמריקני, האיטלקי, הצרפתי והים-תיכוני: בין היתר תוכלו למצוא שם סטייק טבעוני (68 שקלים), "קלמרי" מפטריות מלך היער (48 שקלים), עוגת גבינה (45 שקלים) ומנות נוספות שהלהיטו השנה את הסצנה הטבעונית. כמו התפריט גם הבר כאן מושקע מאוד ומציע קוקטיילים יצירתיים לא פחות מהאוכל.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

המסעדה הזו היא אולי המיזם הטבעוני המדובר של השנה האחרונה. הקימו אותה אחים תאומים, בן ואל רחמני, ואת ההשראה למקום שאבו מאחיהם הגדול - בעל מסעדה טבעונית מצליחה בארצות הברית.

 

הארבעה 16 תל אביב, 03-7755060, ראשון-שבת 23:00-12:00, לא כשר

  

זכאים  

מסעדת השף הטבעונית הראשונה בארץ, שנפתחה על ידי הראל זכאים והאחיות שלו - הילה וחני. לפני פחות משנה החליף המקום בעלים - כעת מנהלים אותו קרן אור אהרוני ואורן חזן - והתפריט משופע במנות מהמטבח הפרסי, לצד כמה מנות מרוקאיות.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

בנוסף, מחירו של הבראנץ' המפורסם הוזל מ-89 שקלים ל-65 שקלים, והארוחות העסקיות החדשות, הכוללות סלטים, מטבלים, לחם, צ'יפס, מנה עיקרית ושתייה, מתומחרות כעת ב-55 שקלים.

 

סמטת בית השואבה 20 תל אביב, 03-6135060, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

 

ננוצ'קה

המסעדה הגיאורגית המפורסמת של המסעדנית האהובה ננה שרייר, שזכתה לתהילה רבה הודות לאווירה השמחה וללילות הבלתי נשכחים שסיפקה לתל אביבים, ואז בין יום (או לילה) הפכה לטבעונית והדהימה את כולם. למרות השינוי שעברה המסעדה - היא ממשיכה להציע את אותה האווירה השמחה, רק הפעם עם חינקאלי במילוי פטריות טבעוני ולא במילוי בשר כבש. המהפך של המסעדה הגיע בעקבות מהמהפך האישי של שרייר, שהפכה לטבעונית בעצמה.

ננה שרייר ()
ננה שרייר

התפריט כאן מציע מנות מהמטבח הגיאורגי כמו לבאש - לחם גיאורגי מיוחד (16 שקלים), סציבי (45 שקלים), מבחר מנות חינקאלי עם מילויים טבעוניים (68-55 שקלים), חצ'אפורי וגם מבחר תבשילים מסורתיים בגרסתם הטבעונית.

 (צילום: דדי ליפשיץ) (צילום: דדי ליפשיץ)
(צילום: דדי ליפשיץ)
  

לילינבלום 30 תל אביב, 03-5162254, ראשון-שבת 2:00-12:00, לא כשר

 

אלגריה

מעדנייה טבעונית שמציעה את מיטב המוצרים של יצרני הבוטיק הטבעונים, ואפשר גם לשבת במקום לאכול. בין היתר תוכלו ליהנות כאן מארוחת בוקר (שמוגשת עד השעה 14:00) ועולה 54 שקלים, קרואסון פריקסה - 39 שקלים, וכריך קממבר - 48 שקלים.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יש בתפריט גם מנות חמות כמו "מעורב אלגריה" המפורסם (49 שקלים) וסינייה (52 שקלים) ובימי שישי יש גם חריימה.

 

אבן גבירול 165 תל אביב, 03-6136964, ראשון-חמישי 22:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

הרצוג

המסעדה-מעדנייה של רועי הרצוג (שעבד כמה שנים אצל השף איל שני), שמגיש כאן אוכל טבעוני ויצירתי ללא רכיבים מעובדים או מנות ש"מחופשות" למשהו שהן לא. התפריט מורכב ממנות שמשתנות מדי יום, ויש גם מאכלי רואו פוד וסלטים עשירים.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אבן גבירול 48 תל אביב, ראשון-חמישי 23:00-12:30, שישי 15:50-12:30, שבת 23:00-20:00, לא כשר

 

אנסטסיה

בית קפה שהוא לא רק טבעוני אלא גם בריא מאוד: מקפידים כאן על שימוש בקמחים מלאים וללא סוכר ומגישים אוכל טבעוני ומגוון מנות בריאות. בין היתר תמצאו כאן שקשוקה (52 שקלים) ומקושקשת עם טופו (39 שקלים) שעליהן ממש לא כדאי לוותר. גם מנת "פותחים שולחן" (52 שקלים), אומרים הלקוחות הקבועים, היא ארוחת הבוקר האולטימטיבית לטבעוניים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בנוסף למנות הבוקר מגישים ב"אנסטסיה" מבחר ענק של משקאות בריאות עם או בלי סופר פוד וגם מנות עיקריות כמו פטריות וירקות אחרים על הפלנצ'ה (64 שקלים).

 

פרישמן 54 תל אביב, 03-5290095‏, ראשון-חמישי 23:30-8:00, שישי 17:00-8:00, שבת 23:30-9:00, לא כשר

 

Bike Bakery

בית קפה וקונדיטוריה שהקימה הדס רפאלי, שהתחילה בכלל בדוכן קטן לעוגות טבעוניות. 15 שנות טבעונות לימדו אותה הרבה על המטבח הטבעוני, וניסוי וטעייה הובילו אותה לבניית תפריט עם מנות יצירתיות כמו "מרגז בתיבה" (32 שקלים) שבה המרגז הוא, כמובן, טבעוני ותוצרת המקום, צ'יזבורגר (34 שקלים) ובורקס (35 שקלים), שהפך במהרה לארוחת הבוקר הטבעונית האולטימטיבית של תושבי השכונה התל אביבית.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

חלק מהגבינות היא מייצרת במקום בעצמה, ואת האחרות היא קונה מיצרנים ביתיים. בדלפק תמצאו תמיד קינוחים מעולים, שאת המתכונים שלהם היא פיתחה בעצמה עם השנים. בנוסף לזה תוכלו להזמין כאן מגוון קישים טבעוניים עם סלט (38 שקלים), בורקס עם תרד וגבינות טבעוניות לצד מטבלים וחמוצים (35 שקלים)  וטאלי טבעוני זוגי (60 שקלים).

 

זבולון 17 תל אביב, 053-2479031‏, שני-חמישי 17:00-10:30, שישי 16:00-10:00, לא כשר

 

גודנס

דיינר שמציע המבורגר טבעוני מעולה, ומנות שההגדרה המדויקת למקום תהיה "סטריט פוד טבעוני בריא ואיכותי". את המקום פתחה בתחילת השנה אילאיל יהב, והיא מעוניינת לפנות לקהל הרחב ולא רק לטבעונים.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

מלבד ההמבורגר (38 שקלים), שעשוי מפטריות פורצ'יני ושום קונפי על בסיס סויה וזוכה לשבחים רבים, תמצאו כאן גם סלופי ג'ו שעשוי משעועית שחורה ופטריות שימג'י ברוטב ברביקיו בתיבת פוקצ'ה עם רוקט, עגבניות וחמוצים (38 שקלים), שווארמה בטורטייה (35 שקלים) ועוד.

 

קינג ג'ורג' 41 תל אביב, 03-9384499, ראשון-שישי 23:00-11:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

ריינבו

מזללת המבורגרים שמגישה קציצה מפולי סויה וכמה סוגים של פטריות בתוך לחמניית המבורגר ענקית בקוטר 12 סנטימטרים (!). על ההמבורגר אפשר להערים ארטישוק, עגבנייה צהובה, אננס, גבינת קשיו שמייצרים במקום או תוספות קצת יותר שגרתיות. מחיר היצירה הזו, שעל פיתוח המתכון שלה עבדו חודשים ארוכים, הוא 38 שקלים, ובארוחה עסקית יחד עם צ׳יפס ושתייה - היא תעלה לכם 49 שקלים.

 

אבן גבירול 88 תל אביב, 03-5223040‏, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, שבת 23:00-18:00, לא כשר

 

החתול הירוק

פיצרייה טבעונית הממוקמת במתחם גן החשמל בתל אביב ומגישה פיצות עם גבינת קשיו שמיוצרת במקום. משולש ללא תוספות יעלה לכם כאן 10 שקלים ופיצה אישית עם שתי תוספות כמו פפרוני (טבעוני, כמובן), אננס, פטריות או בצל - תעלה לכם 39 שקלים. משפחתית עם שתי תוספות עולה במקום 79 שקלים, ומשפחתית עם שני סוגי גבינות - 88 שקלים.

יש האומרים כי מעבר לעובדה שזו פיצה טבעונית, זוהי אחת הפיצות הטובות בעיר. דבר אחד בטוח: אווירה שכונתית כמו שפוגשים כאן - אין בכמעט בשום מקום אחר בעיר.  

 

לבונטין 7 תל אביב, 073-7327361‏, ראשון-רביעי 24:00-18:00, חמישי, שבת 1:00-18:00, לא כשר

  

דוסה בר

החלל הקטן הזה, שבו מגישים דוסות טבעוניות עם מגוון מילויים ומטבלים, שייך לבעלים של המעדנייה הטבעונית "אלגריה" - מיקי סלע ומאיה אלוני. דוסה הוא למעשה פנקייק שנפוץ בדרום הודו, וב"דוסה בר" הוא אוורירי וגדול מספיק בשביל להבטיח שגם סועד בוגר שרגיל לצרוך בשר - לא ייצא מהמקום הזה רעב.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט כאן מציע ארבע וריאציות שונות של דוסה (48-40 שקלים), אבל לא רק. יש כאן גם טאלי (52- 46 שקלים) ואת שאר התבשילים האהובים מהמטבח ההודי כמו פלאק פניר ומלאי כופתא (18 שקלים), לחמניות אידלי מאודות שמזכירות את הבאן האסייתי, מגוון מרקים (24- 38 שקלים) ואוטפאם - מאכל מדרום הודו שעשוי מהבלילה של הדוסה. 

 

בן יהודה 188 תל אביב, 03-6591961, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-11:00, לא כשר

  

לודנס

רשת מזון מהיר טבעוני שנפתחה השנה בעקבות הצלחתה המרשימה של מסעדת "לודנס", הפועלת ברעננה בחמש השנים האחרונות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אז מה אוכלים שם? בוריטו שווארמה מנתחי סייטן (45 שקלים), בודהה בורגר - קציצת נבטי עדשים עם פטריות, אגוזי מלך, סלרי, טחינה מלאה, בצל ובזיליקום (42 שקלים), מוקפץ פטריות עם נתחי סויה על אורז (52 שקלים), רול שניצל (36 שקלים) ועוד.

 (צילום: סטודיו אנג'י) (צילום: סטודיו אנג'י)
(צילום: סטודיו אנג'י)

בימים ראשון-חמישי בין השעות 14:00-12:00 מציעים בסניף רעננה גם ארוחות עסקיות. שאר סניפי הרשת, שנמצאים כעת בשלבים שונים של הקמה, יפעלו בתור סניפי אקספרס של המסעדה ברעננה ויוגשו בהם מנות במחירים מוזלים.

 

המסגר 1 רעננה, 09-7404002, ראשון-חמישי 22:00-12:00 (משלוחים - החל מהשעה 8:00 בבוקר) כשר

 

גרין רול

הסושייה הטבעונית העברית הראשונה, שהחליפה השנה בעלים והתפריט שלה עבר שדרוג רציני. תוכלו להזמין כאן מבחר קומבינציות לסועד יחיד (45 שקלים) או לזוג (99-89 שקלים) וגם רולים בודדים מכל הסוגים (32-15 שקלים). בשעות הצהריים מוצעת במקום עסקית, שבמסגרתה בקניית שני רולים מקבלים את השלישי ללא תשלום.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

מונטיפיורי 30 תל אביב, 03-5245731, ראשון-חמישי 22:30-12:00, לא כשר

 

מיץ מרק

מסעדה טבעונית שפיצחה את הסוד המקומי שלנו: קיץ ארוך עד אין סוף וחורף קצרצר שאנחנו אוהבים להתרפק עליו. מציעים כאן מבחר מיצים ומשקאות בריאות, תבשילים משתנים (55-20 שקלים), כריכים (34-18 שקלים), ארוחת שקשוקה (54 שקלים) וארוחת בוקר (54 שקלים) שכוללת חביתה מקמח עדשים וטופו, שאליהם מצטרפים 16 מרכיבים נוספים, כמו קוטג' וגאודה טבעוניות ומגוון ממרחים.

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

אבל הכי חשובים כאן, כמובן, אלו המרקים, שמוצעים לאורך כל השנה (כן כן, גם בקיץ). במטבח מכינים 40 סוגים של מרקים, ומדי יום נבחרים שישה מרקים שמככבים בתפריט היומי (55-20 שקלים). ישנן גם כמה אפשרויות לקינוח טבעוני ייחודי, כמו פודינג צ'יה, למשל (15 שקלים).

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

המקום נפתח ב-2015 בגבעתיים, ולפני מספר חודשים נפתח סניף שני בתל אביב. בעתיד, מבטיחים שם, צפויים להיפתח סניפים נוספים, שיפיצו את בשורת המרק בארץ.

 

כצנלסון 49 גבעתיים, 03-7737000‏, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

ארלוזורוב 32 תל אביב, 03-7744060‏, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

 

ארטישוק

מעדניית בוטיק חיפאית, שבישרה על תחייתו המחודשת של שוק תלפיות הנוסטלגי בעיר. מציעים כאן מגוון מוצרים טבעוניים, כריכים יצירתיים שמכינים במקום, שייקים ירוקים ומרקים מעניינים (15 שקלים לצלחת).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

המעדנייה ממוקמת בסמיכות למבשלת בירה ומול חמארת השוק הכי מדוברת בחיפה, ולעיתים אפשר למצוא שם שיתופי פעולה מעניינים כמו חגיגות שמתקיימות בסופי שבוע ומציעות את כל הבירות ב-15 שקלים בלבד, פיצות נטולות גלוטן ואווירת שוק משוחררת.

 

סירקין 27 חיפה, 04-6051831‏, שני-רביעי 19:00-08:30, חמישי 23:00-8:30, שישי 17:00-8:30, לא כשר

 

בודהה בורגרס

ההמבורגרייה הטבעונית הראשונה בארץ - הסניף הראשון נפתח בתל אביב, ואליו הצטרפו חמישה סניפים נוספים. כיום זהו המקום היחיד שבו אפשר לטעום המבורגר טבעוני באזור הצפון.

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בורגר עדשים יעלה לכם כאן 40 שקלים וכך גם בורגר שניצל סייטן. בנוסף לאלו תוכלו למצוא כאן בוריטו שווארמה סייטן (35 שקלים), כמה תבשילים כמו לזניות, מנות ילדים, שייקים בריאותיים ומיצים טבעיים, וגם סלטים כמובן.

 

קניון G יקנעם, 04-8266222, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שישי 16:00-11:00, כשר

 

טופו-אן

מסעדה קטנה ששייכת לג'ון, שעלתה ארצה לפני כמה שנים מיפן ומכינה במקום טופו מיוחד במינו, ויש הטוענים שהוא הטעים ביותר בארץ. המסעדה ממוקמת בשכונת מגורים שקטה, המטבח הוא יפני טבעוני, ואפשר למצוא שם מנות כמו אגדשי טופו, קדירת מרק ראמן, סושי, שניצל טופו וגם סטייק טופו (49-36 שקלים). לקינוח מציעה ג׳ון עוגת טופו ושוקולד ועוגת סויה עם בננה ותפוז.

 

מי שיתמכר לטופו שמיוצר כאן יוכל לקנות אותו הביתה בבלוקים לפי משקל (18 שקלים לחצי קילו) וגם את צנצנת המיונז הטבעוני, אף הוא תוצרת בית (24 שקלים).

 

דרך העצמאות 74 בנימינה, 04-8444140, שלישי-חמישי 21:00-12:00, שישי 16:30-12:00, לא כשר

 

קאמאלה

מסעדה טבעונית הפועלת זה שלוש שנים בישוב קציר (פנייה מוואדי ערה), בתוך קריית האומנים הממוקמת על הגבעה עם הנוף הכי יפה באזור. האוכל שמוגש כאן הוא טבעוני ומבוסס על המטבח ההודי והערבי, כלומר אפשר להזמין כאן טאלי (50-40 שקלים), סמוסה (15 שקלים למנה גדולה ו-12 שקלים למנה קטנה), לאסי על בסיס קשיו (20 שקלים), עלי גפן, קובה ( 15 שקלים ל-2 יחידות) וגם מקלובה, כדורי פלאפל, סלטים וצ'אי הודי מלא בתבלינים (10 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

ארוחת בוקר זוגית תעלה לכם כאן 70 שקלים, ואל תוותרו גם על כדורי הבריאות המתוקים המפורסמים שעשויים מטחינה, סילאן, אגוזים וקוקוס. המקום קטן, לכן כדאי להודיע על הגעתכם מראש. במהלך השבוע, כשהמסעדה סגורה, אפשר לקיים בה ארוחות בהזמנה מראש לקבוצות של 20-15 סועדים.

 

קריית האומנים (הגבעה המערבית) קציר, 052-3737245‏, חמישי 18:00-14:00, שישי-שבת 16:00-10:00, לא כשר

 

 

עמי ותמי

בבאר שבע נטולת המסעדות הטבעוניות יש מקום אחד מיוחד במינו הפועל אחת לחודש. לא מדובר בארוחה סטנדרטית אלא בארוחת שף טבעונית וכשרה, שנבנית על פי נושא או אירוע מסוים והיא בסגנון שונה מכל ארוחה אחרת. כך למשל תוכלו לקבל כאן ארוחה צרפתית, יפנית, ספרדית, יוונית או אפילו ארוחה מקראית או ארוחה בהשראת יער הפיות (שמבוססת על פירות יער), ארוחה בהשראת חג ההאלווין ועוד.

בת עמי בוזגלו (צילום: איה בוזגלו)
בת עמי בוזגלו(צילום: איה בוזגלו)

את הארוחות הללו יוזמת ומבשלת בת עמי בוזגלו, קונדיטורית ומפיקת אירועים. לקראת כל ארוחה היא מפרסמת בעמוד הפייסבוק שלה מה מצפה לסועדים באותה ארוחה - מהקונספט ועד לפירוט כל המנות שיוגשו בה. המחיר לארוחה ב"עמי ותמי" נע בין 200-150 שקלים לסועד, והיא מיועדת ל-12 סועדים.

 

באר שבע 050-9903733‏, כשר. פרטים נוספים אפשר לקבל בעמוד הפייסבוק "עמי ותמי - אוכל טבעוני מפתיע"

 

רוזטה

המסעדה הטבעונית הדרומית ביותר וגם היחידה בדרך לאילת, שמציעה בישול ביתי, בילוי חברתי ובר אוכל בריא. את כל המנות כאן מכינה במו ידיה בעלת המקום, הדס רז גלבוע, ללא שימוש בקמח לבן או סוכר. כמו כן אפשר למצוא כאן מבחר לא קטן של מנות ללא גלוטן וגם אוכל לילדים, קוסקוס מסולת מלאה (49 שקלים) וחומוס פטריות יער עם פיתות שמוכנות במקום ויוצאות לשולחן טריות מהתנור (32 שקלים).

 (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
(צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)

תמצאו כאן גם מנות כמו חציל קלוי עם פוקצ'ה ביתית (36 שקלים), קרפצ'יו סלק וגבינת שקדים אפויה (42 שקלים), מקלובה ירקות צלויים עם לביבות ירק (49 שקלים), ויש גם תבשיל יומי מתחלף כמו קציצות טופו ואצות ברוטב חריימה (54 שקלים). בימים אלה הושק ב"רוזטה" גם תפריט טייק אווי (בשעות 15:00-12:00), שבו כל המנות עולות 30 שקלים.

 (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן) (צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
(צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן)
 

משק 69 עין יהב (ערבה), 08-6228089‏, שני-חמישי 16:00-8:00, לא כשר

 

 

ויליג' גרין

למסעדה הזו שני סניפים - הראשון נוסד ב-1992 והוא מציע מטבח טבעוני, והסניף השני מציע גם הוא מטבח טבעוני וצמחוני עם מנות מצפון אמריקה, אירופה, אסיה, המזרח התיכון וארצות הים התיכון.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש במקום בר סלטים (56-41 שקלים) ומבחר תבשילים, מרקים, פשטידות, ירקות ממולאים (44 שקלים), קציצות טבעוניות (56 שקלים), פיצה טבעונית (46 שקלים) ולקינוח - מאפי הבית ועוגות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

הסניף הצמחוני: יפו 33 ירושלים, 02-6253065, ראשון-חמישי 22:00-9:00, שישי 15:00-9:00, מוצ"ש-22:00, כשר למהדרין

הסניף הטבעוני: יואל סלומון 5 ירושלים, 02-625-3065, ראשון-חמישי 23:00-9:00, שישי 15:00-9:00, מוצ"ש-23:00, כשר למהדרין

 

וג'יס בר

מקום פשוט שמזכיר את מסעדות הפועלים של פעם. מגישים כאן אצבעות סייטן (25 שקלים), קבב רומני (39 שקלים), רול ירקות מוקפץ ברוטב אסייתי (47 שקלים), רול מעורב ירושלמי (47 שקלים), מרק חומוס ונזיד עדשים, צ'יזבורגר עם גבינת קשיו (49 שקלים), פיצות, מנה הודית ומנה אפגנית, סלופי ג'ו וסלופי רול, כמה סוגים של לזניה (39 שקלים) וכנאפה טבעונית לקינוח.

 

גולת הכותרת במקום היא ההמבורגרים המושחתים והיצירתיים, כמו בורגר סלק ובורגר חצי סלק חצי בטטה (35 שקלים).

 

הלל 19 ירושלים, 077-4900189‏, ראשון-רביעי 22:00-10:30, חמישי 24:00-10:30, שישי 16:00-10:30, כשר

 

נגילה

מסעדה טבעונית כשרה למהדרין שממוקמת בתוך בית אבן יפהפה בן מאה ועשרים, עם קשתות ותקרות גבוהות, המעניקות לסועדים במקום חוויה טבעונית ייחודית.

 

התפריט כאן מציע ארוחת בוקר (49 שקלים ליחיד, 84 שקלים לזוג), שקשוקה (39 שקלים), מגוון עיקריות כמו סמבוסק קריבי (39 שקלים), קציצות ירק (39 שקלים), מוסקה (49 שקלים), תבשיל קארי (49 שקלים) וגם מבחר סלטים (49-29 שקלים), מרקים (29 שקלים) וקינוחים.

 

משיח ברוכוף 5 ירושלים, 02-6223331, ראשון-חמישי 22:00-11:00, כשר למהדרין

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן
מסעדות טבעוניות שכדאי להכיר
צילום: סטודיו צלמים מיכל כהן
מומלצים