תמונה כללית

ארז קומרובסקי מכין: לביבות מנגולד

רגע לפני שנגמר החג: השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין לביבות מנגולד מקמח חומוס, שנותנות בראש ללביבות תפוחי האדמה הרגילות

ארז קומרובסקיפורסם 10:07, 18/12/2017
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום : אביהו שפירא)

 

 

צילום: אביהו שפיראשף ארז קומרובסקי. מלבב לביבות (צילום: אביהו שפירא)
 

לביבות מנגולד מקמח חומוס

 

המצרכים:

1 צרור מנגולד, יפה וטרי

2 ביצים

1 כרישה, קצוצה דק מאוד

2 כפות מלאות קמח חומוס

מלח, פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

שמן תירס לטיגון

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את החלק הירוק של העלים מהחלק הלבן. קוצצים או קורעים גס את החלק הירוק של העלים, ומפזרים עליו מעט מלח ים גס.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  2. משפשפים היטב את העלים עם המלח בין כפות הידיים, מעבירים למסננת ל-10 דקות וסוחטים היטב את העלים מהנוזלים שלהם.
  3. בקערה גדולה מערבבים את העלים עם הביצים, קמח החומוס והכרישה הקצוצה ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  4. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  5. יוצרים מהתערובת לביבות בגודל בינוני, מחממים שמן במחבת רחבה (לא עמוק מדי) ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  6. אוכלים מיד עם יוגורט קר.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
      

 

לכתבה זו 8 תגובות
הוספת תגובה