שתף קטע נבחר

הכירו את המסעדות הרומנטיות של אילת

עונת החורף מאפשרת להכיר את הצדדים הקולינריים והרגועים יותר של העיר הדרומית. לקראת סדרת הסופ"שים האטרקטיביים באילת לזוגות, חברים, משפחות וחובבי תרבות, שצפויה להתחיל במהלך ינואר, יצאנו לבדוק כמה מהמסעדות הכי רומנטיות בעיר וחזרנו מאוהבים - וגם עם מתכונים רומנטיים שיעשו לכם חשק לערב זוגי כפי שרק החורף יודע להציע

בשיתוף תאגיד התיירות אילת

 

לאילת יש הרבה יותר להציע מעוד חופשה בקיץ הלוהט על הים האדום. התקופה בה העיר פחות עמוסה - עונת החורף, מאפשרת להכיר את הצדדים האחרים של העיר בבילוי הרבה יותר איכותי ורגוע. בעונה הקרה אפשר לגלות את הצדדים הקולינריים של עיר הנופש שלנו, במסעדות שמציעות מנות ואווירה רומנטית במיוחד. מרומנטיקה באווירה כפרית עם מנות נשמה מנחמות ועד רומנטיקה בסגנון צעיר ובועט עם קוקטייל מרהיב ביד. כך שלא משנה לאיזו רומנטיקה אתם מתחברים יותר, מה שבטוח הוא שעיר הנופש אילת בתקופת החורף, היא חוויה שונה מכל מה שהכרתם.

 

שיתוף פעולה שנרקם בחורף 2017-2018 בין חברת ארקיע לתאגיד התיירות אילת, יצר ארבעה סופי שבוע באילת הכוללים מלון, טיסות, אוכל טוב, תוכניות ופעילויות מהנות המתאימות לזוגות, חברים, משפחות, וסופ"ש תרבות, כשבכל סופ"ש התכניות משתנות בהתאם לאורחים שצפויים להגיע לעיר, וזאת בעלות של 999 שקלים לאדם - כולל הכול.

 

ב-18-20.1.18 צפוי להתקיים הסופ"ש הזוגי הראשון במסגרת המבצע - סופ"ש הכולל: טיסה, מלון, שתי ארוחות ערב במסעדות לבחירה מתוך המסעדות הרומנטיות בעיר, מופע סטנד אפ של ליטל שוורץ, יוגה זוגית בחוף הים, אטרקציה לבחירה מתוך רשימה ארוכה, ועוד.

 

יצאנו לבדוק כמה מהמסעדות הכי רומנטיות בעיר ששוות ביקור חורפי ונעים, וכמעט מבלי להתכוון יצאנו מהן עם כמה מתכונים רומנטיים שיעשו לכם חשק. הכירו אותן

 

פדרו - רומנטיקה כפרית באווירת שוק קלילה וצבעונית

המסעדה הזו קיימת כבר מעל 20 ואלי לוי רכש אותה לפני 5 שנים על מנת להפוך אותה למשהו אחר, משהו שעדיין לא היה באילת. כך נולדה המסעדה הכי כפרית וצבעונית שיש לעיר להציע שהיא למעשה מסעדת שף המשלבת אלמנטים של מסעדת שוק. לוי שלא מזמן הפך גם לשף המסעדה, עובד יד ביד עם אלברטו חבייר שעלה לפני שנה וחצי מארגנטינה עם ניסיון רב בעבודה במטבחים צרפתיים.

 

יחד הם מציעים מנות בשריות זוגיות כמו פורטר האוס (בעל צורת לב), מנה טבעונית חורפית חדשה של דלורית ממולאת עדשים המוגשת מעל קוסקוס כרובית ומנות ראשונות שכיף לחלוק עם כוס יין.

 

 פורטר האוס. נותנים את הלב גם בצורת המנה (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
פורטר האוס. נותנים את הלב גם בצורת המנה(צילום: לין לוי)

"מבחינתי ארוחה רומנטית מתחילה לא במה שאוכלים אלא באיך שיושבים", אומר אלי, "כשאני רואה זוג שיושב באותו הצד של השולחן ולא זה מול זה, זה ישר עושה לי חשק לפנק אותם כי זה מראה על כך שהם מבינים ברומנטיקה.

 

"עכשיו התחלנו בסטארט אפ רומנטי במיוחד לכבוד עונת החורף", אומר בחיוך, "המלצריות שלנו ייגשו לכל שולחן זוגי ויציעו להפקיד את הטלפונים אצלנו בסלסלה מיוחדת. ומי שיקבל את ההצעה שלנו ויסכים להיפרד מהטלפון למשך הארוחה, יקבל בסיומה קינוח זוגי על חשבוננו".

 

קינוח זוגי על חשבון המסעדה לזוג רומנטי שמפקיד את הטלפון בזמן הארוחה  (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
קינוח זוגי על חשבון המסעדה לזוג רומנטי שמפקיד את הטלפון בזמן הארוחה (צילום: לין לוי)

 

אם עדיין לא שכנענו אתכם שזה המקום הכי רומנטי בעיר, קבלו את המידע הבא: בימי שבת, בין השעות 14:00- 18:00 יש בפדרו עסקית שווה במיוחד במסגרתה מקבלים 50% הנחה על כל התפריט!

 

שדרות יעלים 38 אילת, 08-6379504, ראשון - שישי 17:00-23:00, שבת 14:00- 23:00, לא כשר

 

5th avenue - רומנטיקה לילית עם קוקטייל אקזוטי ביד

'פיפט אביניו' הוא לאונג׳ בר ומסעדת שף עם אוכל מעולה ומוזיקה עדכנית. המקום מעוצב בסגנון צעיר וקצת דרמטי, המעניק לו אווירה ניו יורקית ולכם בתור המבלים, חווית בילוי שיקית. במרכז החלל בעל התקרות הגבוהות, עמדת די ג׳ ומאחוריה בר עגול ממנו יוצאות יצירות פאר אלכוהוליות שלכל אחת מהן סיפור מיוחד, צורת הגשה וירטואוזית וטעם אקזוטי. בכל קוקטייל שמוגש כאן הושקעה מחשבה רבה והוא מציג יכולות של מיקסולוג שלא היו מביישות גם את המקומות האופנתיים ביותר של תל אביב.

 

קוקטייל אקזוטי ביד (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
קוקטייל אקזוטי ביד(צילום: לין לוי)

 

יש כאן גם מקומות ישיבה גבוהים למי שמעדיף שלא לשבת על הבר וגם מקומות ישיבה בחוץ עבור המעשנים.

 

הסקס אפיל שיש במקום הזה הוא מהסוג שלא מצפים למצוא באילת, במיוחד לא באזור המלונות שבו התמקם הבר השיקי הזה. ברגע שתתחברו לצדדים הקולינאריים שלו, עליהם חתום לא אחר מאשר השף אביב משה (השף של קבוצת 'מסה') תגלו מנות המושלמות לבילוי רומנטי, ביניהן כדורי ריזוטו נימוחים שיחממו אתכם מבפנים בכל ביס וקרפצ׳ו כבד אווז מעודן ומתקתק המוגש עם טוסטונים מלחם בוכרי הנאפה בתנור אבן מיוחד.

 

קרפצ׳ו כבד אווז מעודן ומתקתק (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
קרפצ׳ו כבד אווז מעודן ומתקתק(צילום: לין לוי)

 

שופרון אילת, 08-6333303, שני-שבת 19:00-03:00, לא כשר

 

פאגו פאגו - רומנטיקה שכולה ים

מסעדת שף פאגו פאגו פועלת באילת מאז 1986 והיא חלק מההיסטוריה של העיר. היא הייתה המסעדה הצפה הראשונה בארץ ומסעדת השף הראשונה באילת והודות למיקום המדהים ממש מעל המים, הים משקיף מכל חלונותיה אשר מציעים תצפית של 180 מעלות. האווירה הסולידית שיש כאן, האפשרות לצפות במקום בשקיעות מרהיבות והשתקפות של כל אורות העיר על המים לאחר רדת החשכה, יהפכו כל ארוחה בפאגו פאגו לרומנטיקה בהתגלמותה.

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

האורות העמומים בשעות הערב והמוזיקה הנעימה יוצרים במקום אווירה קלאסית. מקרר היין הענק שבו תמצאו יינות רגילים לצד יינות מתיישנים בטוח יספק את היין הנכון ללוות את הארוחה כאן. התפריט המוקפד עליו חתום שף המסעדה מזה 7 שנים קובי רווה (הרברט סמואל, סבסטיאן) מציע גם לובסטרים וסרטנים כחולים שלא פוגשים בכל מסעדות דגים.


 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

"התקופה הכי יפה בעיר היא החורף", אומר קובי, "הטמפרטורות נעימות, התוצרת הימית בשיאה וזה הזמן המושלם למרקי הדגים ופירות הים שאנחנו מגישים במסעדה. יש בתפריט החורף יותר ספיישלים של דגים ומנה מיוחדת של ריזוטו עם סקאלופס וג'אמבו שרימפס שהיא מנה זוגית מדהימה בעיני".

 

"מי שחפץ בארוחה חווייתית באמת, מזמין בדרך כלל את פלטת פירות הים הזוגית שלנו שמאפשרת לטעום מכל הטוב שהים יודע לתת לנו", אומר השף, "אבל אם תשאלו אותו מה הכי רומנטי בעיני, אז זה דווקא המנות של הדגים הנאים ומרק ארטישוק ירושלמי וערמונים שכיף ללוות עם בקבוק יין לבן כמו גֶווירְצְטְרָמינֶר למשל כי הוא מאוד מתאים למנות חורפיות עזות טעם".

 

מרינה אילת (צמוד לקראון פלאזה), 08-6376660‏, ראשון-שבת 12:30 -23:00, לא כשר

 

חוף - רומנטיקה למתקדמים - באווירה של חופי סיני

מתחם יפיפה הצמוד לחוף הדקל והוא מהווה גם חוף אקולוגי, גם מקום שמארח הופעות אקוסטיות וגם מסעדה צמחונית עם חנות אופנה בוטיקית בשם 'נטורזה' אשר ממוקמת בכניסה למתחם. המקום כולו בנוי מזולות שמוקפות בצמחייה ירוקה, יש בו שבילים קטנים שעוברים בין האזורים השונים של המתחם, נדנדות, מתחם עם מיטות מסג׳ים והכול באווירה טרופית שאין דומה לה באף אחת מערי החוף שלנו.

 

הפינה המוצלת והאינטימית להתרווח בה מול הנוף הכחול של הים (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
הפינה המוצלת והאינטימית להתרווח בה מול הנוף הכחול של הים(צילום: לין לוי)

 

בפינה המרוחקת של המתחם יש זולה זוגית שתעניק לזוג שיתפוס אותו את הפינה המוצלת השלווה והאינטימית להתרווח בה מול הנוף הכחול של הים. יש במקום גם ריקשה הודית זוגית שמתאימה לשני נוסעים שיהיו מעוניינים להצטלם למזכרת ויש גם אזור ישיבה הפרוס ממש על החוף למי שיחפץ בספיגה אינטנסיבית של קרני השמש החורפית של אילת.


מעוניינים להצטלם למזכרת? (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
מעוניינים להצטלם למזכרת?(צילום: לין לוי)

 

את המקום מפעילים מוש בן ארי ושותפו אלי בנזינו, יזם קולינארי שהקים בין היתר את 'הכובשים' בתל אביב. גולות הכותרת של התפריט הן קציצות ירק של אמא שולה, טחינה במגוון וריאציות, סביח מפורק על הצלחת, מוזלי וארוחות בוקר ענקיות שמגיעות גם הן בכמה גרסאות שונות.

 

יש כאן גם דוכן של פיתה בדואית המוגשת עם כל מיני תוספות ואפילו ארוחה בדואית המבוססת על הפיתה הזו. יש בתפריט גם טאלי הודי ומנת 'מזות אהבה' המורכבת מ-5 מזטים המוגשים עם כוסית ערק ופיתה שיהיו הנשנוש המושלם לבילוי חוף של אמצע החורף.

 

לא צריך לנסוע לסיני כדי לשבת בשאנטי על החוף (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
לא צריך לנסוע לסיני כדי לשבת בשאנטי על החוף(צילום: לין לוי)

 

החוף הדרומי, צמוד לחוף דקל אילת, 052-6713893, ראשון-חמישי 9:00 -20:00, שישי 9:00 -19:00, שבת 9:00 -20:00, לא כשר

 

וארי שהתיאבון הגיע קבלו כמה מתכונים של השפים האיילתים שיעשו לכם חשק לערב רומנטי:

 

כדורי ריזוטו של 'פיפט אביניו'

מצרכים לכ-20 כדורים:

- חצי קילו ארוז איטלקי מיוחד לריזוטו

- 1 ליטר ציר ירקות

- חצי בקבוק יין לבן קלאסי

- 75 גרם חמאה

- כפית של מחית כמהין

- 75 גרם פרמזן

- 200 גר׳ מוצרלה

- ביצה

- פירורי לחם

- קמח לבן

- אבקת שקדים

- שמן לטיגון

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

אופן ההכנה:

1. מטגנים את האורז בסיר יחד עם החמאה

2. מוסיפים לאט לאט יין לבן תוך כדי ערבוב וממשיכים לערבב עד לצמצום כל היין.

3. מוסיפים ציר ירקות וממשיכים לערבב על אש קטנה עד שהאורז רך (כ- 45 דקות)

4. מוסיפים פרמזן ואת מחית הכמהין וממשיכים לערבב 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.

5. מקררים את הריזוטו במשך שעה

6. לאחר שהריזוטו קר מכינים כדורים ולתוך כל כדור מחדירים חתיכה קטנה של גבינת מוצרלה (כ-10 גרם לחתיחה)

7. מצפים את הכדורים בביצה וטובלים אותם בתוך פירורי לחם בקמח לבן ובאבקת שקדים

8. מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

** מומלץ להגיש מעל רוטב עגבניות או עם קרם עגבניות

 

דלורית חורפית על קוסקוס כרובית של 'פדרו'

מצרכים למנה של דלורית אחת:

 

- דלורית שלמה גדולה

- 3 שיני שום

- טימין

- סילאן

- שמן זית

- מלח ופלפל

- כרוכית גדולה

- חומץ בן יין

- חצי קילו עגבניות קלופות

- 2 בצלים

- בזיליקום

- 50 גר עדשים ירוקות

- 50 גר עדשים כתומות

- 50 גר קינואה

- גזר אחד

- פטרוזיליה קצוצה

- כפית פפריקה מתוקה

- כפית כורכום

- חופן אגוזים קצוצים

- חופן נענע קצוצה

- חופן חמוציות

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אופן ההכנה:

1. חוצים את הדלורית ל-2 ומורחים אותה בשום כתוש, טימין, סילאן, שמן זית מלח ופלפל.

2. אופים את הדלורית אפייה מוקדמת במשך כחצי שעה

3. משרים פרחי כרובית במים רותחים עם מעט חומץ ומלח דק

4. טוחנים במעבד מזון למרקם קוסקוס בפולסים

5. מאדים את הכרובית הטחונה עם 3-4 כפות מים למשך כ- 10 דקות ומוסיפים לה נענע וחמוציות

6. מבשלים רוטב עגבניות מעגבניות קלופות, בצל, שום ובזיליקום כ-40 דקות, מוסיפים מלח ופלפל

7. משרים במשך שעה את העדשים ואת הקינואה

8. מבשלים בסיר נפרד את תערובת הקטניות, מוסיפים כפית כורכום, פפריקה מתוקה ופטרוזיליה קצוצה

9. מאדים במחבת בצל וגזר חתוך לקוביות קטנות

10. בסיר נפרד מבשלים תערובת של עדשים ירוקות , כתומות וקינואה

11. ממלאים את שני חצאי הדלורית בתערוכת הקטניות, מפזרים מלמעלה אגוזים קצוצים ואופים בתנור שחומם ל-250 מעלות במשך 2 דקות

12. מסדרים את הצלחת: מוזגים את רוטב העגבניות, מניחים מעליו 3 כפות קוסקוס כרובית ומעל מניחים את הדלורית.

 

** מומלץ להגיש עם רוטב ציזיקי או עם טחינה.

 

נתחי לוקוס בכבישה מהירה של השף קובי רווה 'פאגו פאגו'

מצרכים למנה אחת:

- 120 גרם נתחי דג לוקוס

- גרידה מעגבנייה אחת

- צנונית פרוסה

- בצל ירוק פרוס לטבעות דקות

- 8 עלי תרד חתוכים לאורכם דק

- גרעני דלעת

- מלח מעושן

- פלפל שחור גרוס

- מיץ לימון טרי

- שמן זית

 

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

 

אופן ההכנה:

1. מרדדים את נתחי הדג בעזרת מערוך ונילון הפרדה על גבי צלחת עגולה

2. על נתחי הדג מוזגים טיפות של גרידת עגבניות ומתבלים בפלפל שחור ומלח .

3. בקערה קטנה מערבבים את התרד הבצל הירוק גרעני הדלעת והצנונית ומתבלים במיץ לימון שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם ומניחים במרכז הצלחת על הדג בתאבון.

 

בשיתוף תאגיד התיירות אילת


פורסם לראשונה 31/12/2017 14:04

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים