מתכון לקנישס תפוחי אדמה של ארז קומרובסקי

זול, פשוט להכנה וטעים: השף ארז קומרובסקי משחזר את ריבועי הבצק של סבתא שלו, וממלא אותם בתפוחי אדמה

ארז קומרובסקיפורסם 14:55, 23/01/2018
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

 

צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

קנישס במילוי תפוחי אדמה

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח

1/2 כפית שמרים

220 גר' תפוחי אדמה מעוכים

100 מ"ל מי הבישול של תפוחי האדמה

1 כפית מלח

130 גר' חמאה

למילוי -

1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם

1/2 כפית מלח

3 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים בשמן תירס עד להזהבה

פלפל שחור גרוס דק, בנדיבות

למריחה על הבצק -

ביצה מדוללת במעט חלב

צילום: אביהו שפיראארז והקנישס (צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, ומניחים בקערה קטנה מכוסה בניילון למשך מספר שעות מנוחה במקרר.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  2. מכינים את המילוי - בינתיים, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצלים המטוגנים, המלח והפלפל השחור.
  3. ממלאים את הקנישס - מרדדים את הבצק ליריעה לא דקה מדי (בעובי 3 מ"מ בערך).
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ, ומניחים בכל מרכז ריבוע כף מהמילוי.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    סוגרים היטב את ריבועי הבצק, "קוטמים" את חלקיו ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שה"תפר" יפנה כלפי מטה. מורחים את המאפים בביצה מדוללת במעט חלב.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)
  4. אופים ומגישים - אופים את הקנישס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד להזהבה. מומלץ להגיש לצד כוסית וודקה.
    צילום: אביהו שפירא (צילום: אביהו שפירא)

 

לכתבה זו 28 תגובות
הוספת תגובה