שתף קטע נבחר

מתכון לקנישס תפוחי אדמה של ארז קומרובסקי

זול, פשוט להכנה וטעים: השף ארז קומרובסקי משחזר את ריבועי הבצק של סבתא שלו, וממלא אותם בתפוחי אדמה

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

קנישס במילוי תפוחי אדמה

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח

1/2 כפית שמרים

220 גר' תפוחי אדמה מעוכים

100 מ"ל מי הבישול של תפוחי האדמה

1 כפית מלח

130 גר' חמאה

למילוי -

1/2 1 ק"ג תפוחי אדמה, מבושלים בקליפתם

1/2 כפית מלח

3 בצלים גדולים, קצוצים ומטוגנים בשמן תירס עד להזהבה

פלפל שחור גרוס דק, בנדיבות

למריחה על הבצק -

ביצה מדוללת במעט חלב

ארז והקנישס (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
ארז והקנישס(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, ומניחים בקערה קטנה מכוסה בניילון למשך מספר שעות מנוחה במקרר.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. מכינים את המילוי - בינתיים, מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עם הבצלים המטוגנים, המלח והפלפל השחור.
  3. ממלאים את הקנישס - מרדדים את הבצק ליריעה לא דקה מדי (בעובי 3 מ"מ בערך).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ, ומניחים בכל מרכז ריבוע כף מהמילוי.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    סוגרים היטב את ריבועי הבצק, "קוטמים" את חלקיו ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שה"תפר" יפנה כלפי מטה. מורחים את המאפים בביצה מדוללת במעט חלב.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. אופים ומגישים - אופים את הקנישס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, או עד להזהבה. מומלץ להגיש לצד כוסית וודקה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
במילוי תפוחי אדמה. הקנישס של סבתא מאמי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים