שתף קטע נבחר

כך תכינו לחם שום ירוק

מהר לפני שייגמר: השף ארז קומרובסקי מנצל את העונה הקצרצרה של השום הירוק, ומכין איתו לחם שום טעים ולא שגרתי

  

לחם שום ירוק

המצרכים:

1 ק"ג קמח לחם

650 גר' מים קרירים

25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים

30 גר' מלח

300-250 גר' קונפי שום ירוק, מסונן מהשמן

1/3 כוס שמן (אותו השמן שסיננתם מהקונפי שום)

1 כוס עלי אורגנו מופרדים

 (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, השמרים והמים במשך מספר דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את המלח, וממשיכים ללוש במשך מספר דקות. מוסיפים את השמן ואת עלי האורגנו, ולשים עד שהבצק מתאחד עם השמן ומרגיש חלק ונעים למגע.
  2. מעבירים את המסה לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה במשך כ-3/4 שעה.
  3. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק למלבן ומפזרים עליו את שיני השום קונפי.
    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. מגלגלים כל מלבן ל"נקניק", מסובבים כל "נקניק" סביב עצמו כמו בורג ומסובבים לצורת שבלול. סוגרים את הקצה מתחת ל"שבלול" כדי שלא ייפתח.
    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  5. מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה נוספת של כשעה וחצי עד שעתיים.
    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    לחם שום ירוק ארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-240 מעלות עד לקבלת גוון זהוב ויפה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
לחם שום ירוק של ארז קומרובסקי
צילום: אביהו שפירא
מומלצים