מלאווח בגרסת ארז קומרובסקי

האופה ארז קומרובסקי פוזל למטבח התימני ומלמד איך להכין מלאווח עם חמאה

ארז קומרובסקיפורסם 09:27, 24/08/2018
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(יותם קצור)

 

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
 
צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

מלוואח ביתי מבצק שמרים וחמאה

המצרכים:

לבצק -

1 ק"ג קמח

1/4 כוס סוכר

1 כף שמרים יבשים

1 כף מלח

3-2 כוסות מים פושרים

 

לקיפול הבצק -

250 גר' חמאה רכה (אפשר להשתמש במקום בחמאה מזוקקת)

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק יחד (מלבד המלח) במשך 4-3 דקות (זכרו שלא להוסיף את כל הכמות של המים בתחילת הלישה, אלא לאט-אט לפי כושר הספיחה של הקמח). מעבירים את הבצק לקערה משומנת, ומניחים בצד להתפחה במשך שעה.
  2. מפילים את הבצק (מטיחים אותו על משטח העבודה), מחלקים אותו ל-12 כדורים שווים בגודלם ומסדרים אותם על מגש משומן. מכסים בניילון נצמד, ומניחים בצד להתפחה נוספת במשך חצי שעה.
  3. משמנים מעט את משטח העבודה, ופותחים כל כדור לעיגול גדול ומעט שקוף.
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
  4. מורחים מעל חמאה מזוקקת בנדיבות, ומקפלים לחצי מלמעלה כלפי מטה. מגלגלים כל עיגול בצק לצורת נקניק ויוצרים ממנו שבלול כמו בסרטון.  
  5. מסדרים את השבלולים על המגש, מכסים בניילון הנצמד ומניחים בצד להתפחה בין 30-45 דקות.
  6. מטגנים את המלוואח - מחממים מחבת עם חמאה. על משטח משומן, פותחים כל שבלול לעיגול דק, ומטגנים במחבת עם מכסה מעל. הופכים את המלוואח לצידו השני, וממשיכים לטגן ללא מכסה. מגישים עם רסק עגבניות וסחוג ביתי.
    צילום: תיקי גולןלא לשכוח את הסחוג (צילום: תיקי גולן)

 

 

לכתבה זו 177 תגובות
הוספת תגובה