ארז קומרובסקי מלמד איך להכין מאפה בולגרי

מאפה בולגרי ללא שמרים: ארז קומרובסקי מלמד איך להכין בקלות פסטליקוס ממולא בחצילים וגבינה

ארז קומרובסקיפורסם 08:49, 02/11/2018
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(יותם קצור)
 

פסטליקוס חצילים

המצרכים:

לבצק -

1/2 ק"ג קמח

2 חלמונים

200 גר' חמאה רכה, חתוכה לקוביות

1/3 כוס + 1 כף מים

1 כפית מלח

100 מ"ל שמנת חמוצה

למילוי -

1 קוביית גבינה בולגרית מפוררת 26% שומן

2-1 חצילים

3-2 כפות שמן זית

2 שיני שום

3 כפות עלי אורגנו מופרדים

מלח, פלפל שחור - לפי הטעם

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - לשים את כל המרכיבים לישה קצרה עד לקבלת תערובת אחידה, ומעבירים לקירור למשך מינימום שעה.
  2. מכינים את המילוי - קולים את החצילים על הגז ישירות, ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים. קולפים את החצילים, ומערבבים עם הגבינה המפוררת, עלי האורגנו, השום, הפלפל והמלח (זהירות עם המלח).
  3. ממלאים ומרכיבים את הפסטליקוס - מרדדים את הבצק לעלה דק, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8-7 ס"מ.
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
  4. מניחים כף מהמלית במרכז של חצי מכמות העיגולים, ויוצרים מעין טארט קטן. מניחים את העיגולים הנותרים על הטארטים שיצרתם, והופכים אותם למעין פאי קטן (או לפסטליקוס, כפי שהם נקראים) ומעבירים אותם למקרר לחצי שעה.
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בין 20-15 דקות, או עד להזהבה יפה.
    צילום: תיקי גולן (צילום: תיקי גולן)

 

לכתבה זו 84 תגובות
הוספת תגובה