שתף קטע נבחר

כך תכינו בראוניז בקלי קלות

הקונדיטורית סאני דרעי מנדבת מתכון לעוגת בראוניז קלה להכנה, אותה היא משדרגת עם קוביות שוקולד לבן ושוקולד אגוזים

 

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

בראוניז, הוא אחד מהקינוחים שתמיד תהיה לי פינה חמה בלב עבורו, עוד מילדות. אמי היא קולומביאנית שאת רוב חייה העבירה בארצות הברית, ומאז שאני זוכרת את עצמי היא נהגה לאפות ולפנק אותנו במאכלים שנחשבו באותה תקופה לפחות פופולריים ומוכרים, בדיוק כמו עוגת הבראוניז האמריקאית לה, כאמור, אני שומרת חסד נעורים עד היום.

 

יש מיליון מתכונים לבראוניז שמסתובבים בעולם - חלקם טובים יותר, חלקם פחות - אבל בנקודה מסוימת, כך לפחות אני מאמינה, כל אחד ימצא את המתכון המדויק והנכון ביותר עבורו. יש כאלה שאוהבים את המרקם העוגתי יותר, ויש כאלה שמעדיפים דווקא את המרקם הרך והנוזלי. אני אוהבת את הבראוניז שלי סופר דחוסה ופאדג'ית, בדיוק כמו במתכון שלפניכם: שוקולדית, עשירה ובעלת מרקם וטעם מאוזנים.

   (צילום: ירון ברנר)
סאני דרעי(צילום: ירון ברנר)
 

כמי שהתחילה לאפות בגיל צעיר מאוד, עוגת בראוניז נחשבה עבורי תמיד קלה ומהירת הכנה, כזו שתמיד מצליחה ולא דורשת השקעה רבה. לפני שמונה שנים, כשהגעתי ל"טוטו קפה", היה שם מתכון לבראוניז שהזכיר את המתכון שלי, רק עם שינויים קלים. עם השנים, הידע והניסיון שהצטברו - הוא השתדרג והפך למה שהוא היום.

 

את הבראוניז אנחנו מגישים במסעדה בצורת "אצבע". כדי להגיע לתוצאה הזו, יש להקפיא את העוגה מיד לאחר האפייה והצינון, להפשירה חזרה ורק כשהבראוניז עדיין קרה - אפשר לחתוך אותך לאצבעות מדוייקות ומרשימות. בבית אני מעדיפה להגיש אותה "פריסטייל", ואם להיות כנה - לפעמים אני אפילו לא טורחת לחתוך אותה, וניגשת אליה ישר עם כפית. מקווה שתאהבו את המתכון, ושיהיה בהצלחה.

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

הבראוניז של "טוטו"

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המצרכים (לתבנית פיירקס קלאסית):

300 גר' שוקולד מריר

240 גר' חמאה

4 ביצים

400 גר' סוכר

מעט מלח

170 גר' קמח

1 חבילת שוקולד לבן

1 חבילת שוקולד חלב עם אגוזים

 

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. מעל סיר עם מעט מים מניחים קערה (עדיף מנירוסטה או מזכוכית), מוסיפים פנימה את השוקולד והחמאה ומערבבים עד להמסה. הטכניקה הזאת נקראת המסה בבן מארי, ואפשר להחליף את הפעולה הזאת גם במיקרוגל (פולסים של 20 שניות בכל פעם, וערבוב תמידי).
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. במקביל, שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5 דק' עד לקצף בהיר ותפוח ומאחדים תוך כדי "קיפול" (ערבוב עם לקקן בתנועות קיפוליות) את תערובת השוקולד והחמאה המומסת. מקפלים פנימה את הקמח והמלח עד לקבלת מסה אחידה.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. משמנים את תבנית האפייה ויוצקים פנימה את המסה. זה השלב שבו אפשר להכניס לתערובת תוספות כיפיות כמו קוביות שוקולד, חמאת בוטנים או אגוזים, האופציות הן אין סופיות. אני בחרתי להוסיף קוביות של שוקולד לבן ושוקולד חלב עם אגוזים, כדי לקבל מרקמים וטעמים נוספים.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 25-20 דקות, עד שהעוגה מעט תפוחה ויציבה.
  5. מצננים, חותכים לקוביות (אם רוצים) ומגישים.

 

סאני דרעי היא השף קונדיטור של מסעדת "טוטו" בתל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קלה וטעימה. הבראוניז של סאני
צילום: ירון ברנר
מומלצים