שתף קטע נבחר

מתכון קל ומרשים לתותים

תותים עכשיו: סאני דרעי מלמדת איך להכין במהירות ובקלות קינוח אישי ומרשים בכוסות עם תותים וגבינת מסקרפונה. ויש גם רעיון למי שעוד יותר רוצה להקל על התהליך

ההתמחות המקצועית שלי היא קינוחי מסעדות, ובטורים הקודמים הכנו עוגות וספינג' אבל הפעם הרגיש לי שהגיע הזמן לעשות משהו קל במיוחד, כזה שבלי הרבה עבודה ומאמץ יכול להרשים בכל ארוחת ערב, חג או אירוע.


המתכון זה מוגש לכם בעיקר כי הרגשתי שאני רוצה לתת לכם גם משהו שנוגע בעבודה היומיומית שלי. אז עונת התותים החלה ואפילו המחירים כבר ירדו והפכו לנגישים, כך שהגיע הזמן להשתמש בהם. הקינוח הזה תמיד קולע - כי הוא פשוט והוא טעים.

תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה (צילום: ירון ברנר)
תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה(צילום: ירון ברנר)
אני אוהבת תותים בצורה מוגזמת ואין ארוחה שלא הייתי רוצה לסיים עם כוס קטנה וחמודה של קרם קליל ואוורירי, קרמבל חמאתי ותותים טריים.

 

היופי בקינוח הזה הוא שהוא יכול להתאים גם לחולי צליאק ולאנשים שנמנעים מגלוטן. איך בדיוק? בקלות: תוכלו להמיר את הקרמבל חמאה בחתיכות של מרנג אפוי (אפשר גם קנוי), וכך "ניקיתם" את המנה מגלוטן. אם תרצו ממש להקל על עצמכם אז תוכלו גם להמיר את הקרמבל חמאה בכל עוגית חמאה אחרת שתקנו, רק תזכרו לפורר אותה היטב.

 

כוסות תותים מסקרפונה

מצרכים (ל-6 קינוחים אישיים):

לקרמבל חמאה -

125 גר' חמאה

150 גר' קמח (1 כוס + 1 כף)

40 גר' סוכר (4 כפות)

קורט מלח

לקרם מסקרפונה -

170 גר' שמנת מתוקה (חצי חבילה)

75 גר' אבקת סוכר

320 גר' גבינת מסקרפונה

קולי תותים -

150 גר' תותים טריים

1 כף סוכר

1 כף מיץ לימון

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן הכנה:

  1. מכינים את הקראמבל - מחממים תנור לטמפרטורה של 150 מעלות.
  2. מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה.
  3. בסיר קטן ממיסים על להבה נמוכה את החמאה (בזהירות שלא תקציף), ושופכים אותה על שאר החומרים. מערבבים בעזרת כף עד לקבלת בצק אחיד.
  4. כאשר התקבל בצק אחיד מיישרים אותו עם הידיים למשטח אחיד ומחוררים עם מזלג על כל פני השטח.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  5. אופים את הקרמבל במשך 30 דקות. כאשר ה"עוגיה" שלנו זהובה ומעט קשיחה מוציאים אותה מהתנור ומניחים בצד להצטנן, לאחר הצינון בעזרת סכין שוברים את העוגיה לקרמבל דק.
  6. מכינים את קרם המסקרפונה - בקערת המיקסר מקציפים יחד את האבקת סוכר והשמנת המתוקה עד להתייצבות (שימו לב - לא לקצף קשה אלא לקצף רך).
  7. מוסיפים פנימה את המסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  8. מכינים את הקולי תותים - מסירים את העלים הירוקים וטוחנים את כל החומרים יחד לנוזל.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  9. הרכבת הקינוח - בכוסות אישיות מניחים קודם שתי כפות של קרמבל חמאה. לאחר מכן מזלפים שכבה של קרם מסקרפונה, לאחר מכן מפזרים תותים.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה (צילום: ירון ברנר)
    תותים עם קראמבל וקרם מסקרפונה(צילום: ירון ברנר)
     
  10. חוזרים על אותה פעולה פעם נוספת בכדי לבנות שכבות ומסיימים עם שכבת תותים שעליה מוזגים מעט מהקולי תות. מקררים מעט, ומגישים.

 

סאני דרעי היא השף קוניטור של מסעדת "טוטו" בתל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מתכון קל ומרשים לתותים מסקרפונה
צילום: ירון ברנר
מומלצים