מאפה מלוח עם גבינות בקלי קלות

נחטפים במהירות האור: מתכון לפלוטים, מקלות בצק מפוצצים בגבינות

סאני דרעיפורסם 10:38, 11/01/2019
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

בצק זה החיים עצמם. בכל צורה, בכל דרך ובמיוחד כשהוא חם ומפוצץ גבינות. המקלות הנהדרים האלה יכולים לתפקד כמו לחם מהיר ומרשים שהולך מושלם לצד מרקים, סלטים ואפילו סתם ככה לנשנוש.

צילום: ירון ברנרחלום של נשנוש לשבת (צילום: ירון ברנר)

ב"טוטו קפה" אנחנו מגישים את הפלוטים עם טחינה טעימה או שמנת חמוצה מתובלת, והם נחטפים במהירות האור. אפשר לגוון עם תוספות, ובמקום גבינות אתם יכולים להכין תערובת של שומשום וגרעינים (גרעיני חמניה וגרעיני דלעת) או ממש לפני שהבצק מוכן (לפני סוף הלישה) אפשר להוסיף לו זיתים מגולענים או לפתוח את הדמיון ולשחק עם הבצק כרצונכם. זה טעים, מהיר וקל להכנה.

צילום: ירון ברנרסאני דרעי (צילום: ירון ברנר)

צילום: ירון ברנרמי בעניין של ביס? (צילום: ירון ברנר)
  

פלוטים גבינות

המצרכים (ל-15 מקלות):

לבצק -

1/2 3 כוסות (500 גר') קמח לבן

5 גר' שמרים יבשים

1 כף (15 גר') מלח

1/2 1 כפות (20 גר') סוכר

1/4 כוס (50 גר') שמן זית

1/2 1 כוס (290 גר') מים

לתערובת הגבינות -  

150 גר' גבינת פרמזן מגוררת

100 גר' גבינת גאודה מגוררת

4 כפות (60 גר') שומשום שחור

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מניחים במיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח. מערבלים 10 שניות ומוסיפים את המים. ממשיכים ללוש עוד כ-10 דקות, ואז מזלפים את השמן פנימה בשתי נגלות, עד שהכל נטמע לתוך הבצק. מפסיקים את הלישה ומעבירים את הבצק להתפחה ומנוחה של 30 דקות.
  2. לאחר שהבצק נח מחלקים אותו ל-15-16 כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומכדררים אותם לכדורים. מניחים את הכדורים על מגש מעט מקומח להתפחה, לפחות שעה (רצוי במקרר).
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  3. אחרי המנוחה של הכדורים יוצרים מהם נקניקים ארוכים בצורה של מקלות. לוקחים מגבת מטבח, מרטיבים אותה ומניחים אותה על משטח העבודה.
  4. בינתיים יוצרים את תערובת הגבינות: מערבבים יחד בקערה את כל החומרים.
  5. מגלגלים את הנקניקים על המגבת הרטובה, ולאחר מכן בתוך תערובת הגבינות.
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  6. מניחים על מגש אפיה. חוזרים על אותה הפעולה עם כל הפלוטים, וכמובן שאפשר באמצע לגוון עם הציפוי.
  7. כאשר כל הפלוטים מוכנים נותנים להם מנוחה נוספת של עוד 5-10 דקות, ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות כ-10 דקות.
  8. כשהפלוטים יוצאים מהתנור מזלפים עליהם מעט שמן זית, וזוללים.

 

סאני דרעי היא השף קונדיטור של מסעדת "טוטו" בתל אביב

 

 

לכתבה זו 48 תגובות
הוספת תגובה