רולדת שוקולד עם תותים

מתמלאים בנוסטלגיה: הקונדיטורית סאני דרעי מכינה רולדת שוקולד עם קרם שוקולד ותותים. ויש גם מתכון בונוס

סאני דרעיפורסם 09:06, 01/02/2019
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום: ירון ברנר)

 

צילום: ירון ברנרביס טעים לשבת: רולדה שוקולד עם שוקולד (צילום: ירון ברנר)

כמה שאני אוהבת מאכלים ממולאים. רולדה זה סוג של מאכל ממולא, רק יותר אוורירי וגם כזה שאפשר ממש לראות מה מסתתר בפנים. יש משהו מאוד נוסטלגי ובסיסי ברולדה, שתמיד גורם לי להיזכר בילדות שלי, ולחייך.

 

עוגת הרולדה, לדעתי, תמיד מרשימה: היא תעשה את העבודה גם אם היא מיועדת ליום הולדת, גם כשהיא הקינוח של הארוחה וגם סתם כך לאירוח או פינוק משפחתי. מקווה שתהנו, גם מההכנה.

צילום: ירון ברנרשף-קונדיטורית סאני דרעי (צילום: ירון ברנר)

רולדה שוקולד עם קרם שוקולד חלב ותותים

המצרכים:

לגנאש שוקולד לבן מוקצף (את השלב הזה רצוי להכין לפחות 4 שעות לפני ההגשה. אני מעדיפה להכין לילה אחד קודם) -

400 גר׳ שמנת מתוקה

20 גר׳ סוכר

3 גר׳ ג׳לטין + 15 גר' מים

90 גר׳ שוקולד חלב

 

לרולדה -

3 ביצים מופרדות + ביצה אחת שלמה

90 גר׳ סוכר

30 גר׳ קורנפלור

20 גר׳ קקאו

50 גר׳ קמח

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הגאנש שוקולד - משרים יחד בכלי קטן את הג׳לטין ואת המים ומכניסים למקרר לעשר דקות, להתייצבות. בינתיים, מביאים לרתיחה את השמנת ואת הסוכר. כאשר הם רותחים והג'לטין התייצב, ממיסים במסת השמנת את הג׳לטין. שופכים את המסה הנוזלית על השוקולד להמסה, ומערבבים לאיחוד מלא והומוגני (אם יש בלנדר מוט אז אפשר לטחון יחד דקה).
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  2. מעבירים לקופסה ומכסים בניילון נצמד, צמוד למסה, בכדי שלא יווצר קרום. מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
  3. מכינים את הרולדה - מחממים תנור ל-170 מעלות. מכינים מגש אפייה סטנדרטי עם נייר אפייה מעט משומן. בקערת המיקסר מקציפים עם הוו בלון (הקצפה) את החלמונים והביצה הנוספת עם חצי מכמות הסוכר, עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח (כמשך 5 דקות הקצפה).
  4. מעבירים את המסה לקערה נוספת, ושוטפים את קערת המיקסר. מייבשים היטב למען ההקצפה של החלבונים והסוכר שנשאר.
  5. מקציפים את החלבונים עם הוו בלון. כשמתחיל להופיע קצף לבן, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף יציב ורך.
  6. מעבירים את מסת החלמונים לקערת החלבונים המוקפצת. מנפים את המצרכים היבשים על מסות הביצים המוקפצות, ומקפלים בעדינות עד שהמסה הופכת להיות הומוגנית. מעבירים לתבנית האפייה ואופים במשך 10 דקות.
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
     
    צילום: ירון ברנרמתכון לרולדת תותים (צילום: ירון ברנר)
  7. כשהרולדה מוכנה, מעבירים את העוגה עם נייר האפייה למגבת מטבח, ומגלגלים את השניים יחד. מניחים בצד להצטנן.
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

  8. הרכבת הקינוח - לאחר שהרולדה הצטננה, מפרידים אותה מנייר האפייה ומניחים אותה על נייר חדש. מקציפים עם הוו בלון את הקרם שהיה במקרר עד שמתקבל קצף קשה. מורחים מחצית מהקרם על הרולדה.
  9. פורסים תותים טריים ומניחים על הרולדה.
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  10. מגלגלים שוב את הרולדה בעדינות בעזרת נייר האפייה (צפו בסרטון בראש הכתבה). מעבירים את הרולדה לצלחת הגשה, ומצפים אותה בשארית הקרם.
  11. מצפים את העוגה ומפזרים מעל חופן פירורי עוגיות או קרמבל (ראו מתכון בהמשך), ומסדרים תותים מעל. מקררים ומגישים.
    צילום: ירון ברנרהרולדה מוכנה! (צילום: ירון ברנר)

 

מתכון בונוס: קרמבל קקאו

המצרכים:

60 גר׳ חמאה

70 גר׳ סוכר

125 גר׳ קמח

25 גר' קקאו

מעט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות, עם מגש אפייה ונייר אפייה.
  2. מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת חול (זהירות לא לעבד יותר מידי). שופכים את החול על מגש האפייה, ואופים במשך 10 דקות.

 

 

לכתבה זו 32 תגובות
הוספת תגובה