בצק עלים עם ריבת תות

זה רק נראה מסובך: שבשבת בצק עלים עם ריבה היא מאפה בוקר מושלם לשבת - אז איך מכינים ואיך מקפלים? פשוט מאוד

סאני דרעיפורסם 08:15, 03/05/2019
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום: ירון ברנר)

מאפים טריים תמיד מנצחים. משום מה, זה נראה מסובך להכנה - אבל זה לא. יש דרכים רבות לפשט את ההכנה, ואחת מהן היא לקנות בצק עלים מוכן (כן, גם בסופר), וכל עוד שהוא על בסיס חמאה ושל מותג מוכר אז המאפה שלכם יצא מושלם אם רק תעקבו אחר ההוראות.

צילום: ירון ברנרבצק עלים במילוי תות (צילום: ירון ברנר)
אני מטורפת על מאפים טריים, ובמיוחד על מאפים העשויים מבצק עלים. ואם תוסיפו לזה גבינת שמנת וריבת תותים אז סחררתם לי לגמרי את הראש.

צילום: ירון ברנרבצק עלים במילוי תות (צילום: ירון ברנר)

אם אתם לא אוהבים ריבת תות אתם יכולים להחליף אותה בכל ריבה שתרצו. אם אתם מכינים את המאפה מראש, אז רק חממו אותו היטב לפני ההגשה, ואם בא לכם ממש להשקיע אז הוסיפו כדור גלידה.

 

למתכונים נוספים של הקונדיטורית סאני דרעי:

איך מכינים לחמניות ביס?

מאפה גבינות מלוח בקלי קלות

בראוניז - כך תכינו

 

 

שבשבות בצק עלים ותותים

מתכון (ל-8 מאפים אישיים):

250 גר' בצק עלים קנוי על בסיס חמאה

75 גר׳ גבינת שמנת

50 גר׳ (3 כפות) סוכר לבן

מעט תמצית וניל (או חצי מקל וניל) 

1 ביצה

3 כפות ריבת תות או כל ריבה שתרצו

1 ביצה טרופה למריחת המאפה

מעט סוכר חום

להגשה - מעט אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים על משטח את הבצק (אין צורך לרדד אותו יותר ממה שהוא כבר מרודד). חותכים ל-8 ריבועים, ומניחים על מגש שעליו פרשתם נייר אפיה. חותכים באלכסון (כמו בסרטון) את ארבע הפינות של הבצק, אך לא עד הסוף. מקפלים כל פינה שנייה פנימה בכדי ליצור את צורת השבשבת, ולוחצים באמצע ומהדקים. מכניסים למקרר ובינתיים מכינים את המלית. 
    צילום: ירון ברנרמקפלים (צילום: ירון ברנר)
     
  2. מכינים את המלית - בקערה שמים את הגבינה, הסוכר הלבן, וניל וביצה. מוסיפים פנימה שתי כפות של ריבה, ומערבבים.
    צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)
  3. מרכיבים את המאפה - מעבירים את המלית לשק זילוף ומזלפים מעט ממנה במרכז המאפה, ולאחר מכן מוסיפים עוד כפית ריבה. ייתכן שהמלית מעט נוזלית, זה בסדר גמור, היא תספג בבצק ותתייצב באפיה.
  4. מורחים ביצה על דפנות הבצק ומפזרים מעל מעט סוכר חום.
  5. אופים בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות כ-14 דקות.
  6. מפזרים למעלה אבקת סוכר, ומגישים.

צילום: ירון ברנר (צילום: ירון ברנר)

 

לכתבה זו 6 תגובות
הוספת תגובה