מתכון לעוגת השוקולד המושלמת

מי יכול לעמוד בפני פאדג' שוקולד? לא אנחנו, זה בטוח: הקונדיטורית סאני דרעי מגישה מתכון פשוט וקל לעוגת השוקולד המושלמת שכל בית צריך בסופ"ש

סאני דרעיפורסם 07:54, 22/11/2019
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית
(צילום: ירון ברנר)

עוגת שוקולד זאת ההתמכרות הקשה ביותר שלי. בשבילי, עוגת שוקולד - בכל ורסיה אפשרית - זה הקינוח האולטימטיבי, וככל שהעוגה תהיה יותר פשוטה, היא תהיה יותר טעימה בשבילי. המתכון שלפניכם הוא מתכון מושלם לעוגה קלה, פשוטה וטעימה, שאין סיכוי שלא תצליח לכם. 

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

 

צילום: ירון ברנרפאדג' שוקולד מושלם של סאני (צילום: ירון ברנר)
 

עוגת פאדג׳ שוקולד

המצרכים:

300 גר' שוקולד

250 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

200 גר' סוכר

4 ביצים

85 גר'׳ קמח

קורט מלח

לגנאש שוקולד -

150 גר' שוקולד מריר

120 מ"ל שמנת מתוקה

צילום: ירון ברנרביס, מישהו? (צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. ממיסים בבן מארי (או במיקרו) את השוקולד.
  3. מקציפים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
  4. כשהשוקולד נמס מוסיפים לו את המלח ומערבבים. מוסיפים בבת אחת את כל השוקולד הנמס לתוך החמאה תוך כדי ערבוב. עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה בכדי לפחות גושים.
  5. מקציפים במהירות בינונית עד לפתיחת הגושים, מוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נטמעות לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומקציפים במהירות גבוהה את המסה עוד כדקה בערך עד לקבלת קצף תפוח במראה של מוס.
  6. את המסה מעבירים לתבנית גדולה בקוטר 26 עם נייר אפיה בתחתית ושוליים משומנות, ואופים כ20-25 דקות, עד אשר העוגה יציבה, אך לא מידי (העוגה צריכה להיות רכה).
  7. מכינים את הגנאש - מרתיחים את השמנת ושופכים אותה מעל השוקולד. מערבבים עד לקבלת רוטב שוקולד חלק.
  8. שופכים את רוטב השוקולד על העוגה האפויה, מצננים מעט ומגישים (מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר).

 

סאני דרעי היא הקונדיטורית של מסעדת "טורקיז" בתל אביב 

 

 

לכתבה זו 90 תגובות
הוספת תגובה