שתף קטע נבחר

ילדים מבשלים בריא יותר: לזניה עגבניות

מה כדאי לדעת על גבינות קשות ולמה מומלץ שלב אותן במנות ביתיות? במסגרת פרויקט "בית בריא" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ותנובה, מכינה מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, יחד עם בתה קאי לזניה עגבניות וגבינות שכולם יאהבו

בשיתוף תנובה

 

 

רוצים עוד מתכונים וטיפים לבית בריא? היכנסו למתחם

 

לזניה עגבניות

המרכיבים (ל-6-5 מנות):

2 בצל בינוניים, קצוצים

כף שמן קנולה

6 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות

1/2 1 כוסות גבינות מגוררות (צהובה, פרמזן, קשקבל וכדומה)

4 פרוסות גבינה צהובה 9%

250 מ”ל שמנת 10% לבישול

כפית פפריקה מתוקה

כפית סוכר

פלפל שחור גרוס

מלח

כוס מים

חבילת דפי לזניה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים מחבת עם כף שמן, מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.  מוציאים חצי מהכמות לקערה ריקה.
  2. לכמות הנותרת של הבצל במחבת מוסיפים את העגבניות, מים, סוכר, פרוסות גבינה צהובה 9% ותבלינים, ומבשלים כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את השמנת, מערבבים, מבשלים 2-3 דקות ומכבים את האש.
  4. לקערה עם מחצית מכמות הבצל מוסיפים כוס וחצי גבינות מגוררות, מלח ופלפל.
  5. מניחים מעט מהרוטב בתחתית התבנית.
  6. מניחים דפי לזניה מעל.
  7. מעל עוד שכבת רוטב, שכבת בצל וגבינות ושוב דפי לזניה, ושכבה נוספת דומה ומעל מקשטים בגבינות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעלות למשך כ-30 דקות ללא כיסוי.

 

עוד כמה דברים שכדאי לדעת:

• גבינות קשות וחצי קשות, עשירות בחלבון התורם לשובע, לשמירה על משקל תקין, בריאות וגדילה. אחוזי השומן מתפזרים על המנה כולה ולכן אין מה לפחד מהשימוש. הכל עניין של איזון ארוחות בין שאר אבות המזון. קשקבל נותנת טעם עשיר ומכילה כמות סידן גבוהה התורמת לבניית השלד ושמירה על העצמות והשיניים.



• פסטה היא פחמימה המספקת אנרגיה לגוף, באיזון נכון הינה בחירה מצוינת למתבגרים וילדים כארוחה אחת ליומיים.

 

• מדובר בארוחה משביעה מאוד ופשוטה להכנה לכל המשפחה. ניתן לאכול 1/5 לארוחה עם שילוב ירקות טריים.

 

   

בשיתוף תנובה


פורסם לראשונה 12/08/2020 22:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים