שתף קטע נבחר

אוכלים בריא בבית

בהיעדר מסעדות, אירועים והזדמנויות לאירוח, את המאכלים שלנו אנחנו מכינים בעיקר בבית ומשתדלים שהמנות יהיו בריאות, אנינות ומהנות. הדיאטנית קרין אדוני בן-דוד מכינה אותנו לשבת עם מתכונים מפתיעים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי

קציצות כרישה אפויות עם פטריות ובצל

מרכיבים:

(6-5 קציצות)

2 גבעולים של כרישה גדולה וקצוצה (החלק הלבן)

בצל גדול קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

חבילת פטריות קצוצה

2 כפות שמן אבוקודו

1 כף קמח שקדים

שן שום כתושה

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-375 מעלות פרנהייט

מרפדים תבנית בנייר אפייה

מוסיפים כף שמן למחבת ומטגנים בצל, כרישה ופטריות ביחד כחמש דקות

מעבירים את הירקות למסננת, וסוחטים מהם את הנוזלים

מניחים במסננת לכ-10 דקות, בכדי שיגירו את שאריות הנוזלים

מערבבים ביחד בצל, כרישה ופטריות קצוצות בקערה

מוסיפים ביצים, קמח, שום, מלח ופלפל ופטרוזיליה

מוסיפים את התבלינים, ומערבבים.

מניחים בתבנית תלוליות מהתערובת (נעזרים בכף)

מברישים בשמן או ספריי שמן, אופים כ-10 דקות, עד שהקציצות משחימות

 

דגנדגנ ()

 

 

לביבות תפוחי אדמה, בטטה וג'ינג'ר

 

מרכיבים:

(6-5 קציצות)

2 תפוחי אדמה בינוניים

1 בטטה בינונית

קוביית שורש ג'ינג'ר בגודל של כ-1X1 ס"מ, מגוררת דק

1/2 1 כפיות קמח מצה

1 ביצה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 כפות שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

מגרדים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה והבטטה

מעבירים את הירקות המגורדים למסננת, וסוחטים מהם את הנוזלים

מניחים במסננת לכ-10 דקות, בכדי שיגירו את שאריות הנוזלים

מוסיפים לירקות את הג'ינג'ר, קמח המצה, הביצה והתבלינים ומערבבים

מחממים את השמן במחבת

מניחים במחבת תלוליות מתערובת הלביבות (נעזרים בכף)

מטגנים כ-5 דקות מכל צד, עד להשחמה

 

 

בורקס שבלול מדפי אורז

 

מרכיבים:

4-5 בורקסים גדולים

חבילת דפי אורז גדולים

3 כפות שמן אבוקודו או זית

שומשום לפיזור מעל

למלית:

חבילת פטריות גדולה קצוצה

תפו״א גדול מבושל מסונן ומעוך לפירה (לא חובה למי שרוצה לעשות ללא תוספת פחמימות)

1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק

קופסת תרד קצוצה

מלח ופלפל

 

הוראות הכנה:

חממו את התנור ל400 מעלות

במחבת גדולה חממו שמן אבוקודו, טגנו את הבצל, פטריות ובסוף את התרד, תבלו במלח ופלפל ובסוף הוסיפו את הפירה שהכנתם מראש

הוציאו את כל הנוזלים העודפים מהמילוי, ע״י מסננת ודאגו שלא יישארו נוזלים עודפים

טבלו שלושה דפי אורז בקערה גדולה עם מים חמימים למשך 10 שניות

סדרו אותם אחד ליד השני שהקצוות שלהם נוגעים אחד בשני

שמנו את הקצוות של כל מהדפים עם מברשת או ספריי שמן, בחלקו החיצוני יותר של דף האורז (כלומר באמצע ועוד 2 סמ לצד )

סדרו את המילוי לאורך בצורה מסודרת, כך שתיווצר שורה ישרה ואחידה

גלגלו את דפי האורז למעין נקניק ארוך ואחיד

גלגלו אותו סביב עצמו עד שתייוצר צורת שבלול

אפשר להכין כמה שבלולים קטנים או יותר גדולים ולחבר יותר דפי אורז, לבחירתכם

הניחו את השבלולים על תבנית אפייה

הברישו מעל שמן או ביצה

פזרו שומשום והכניסו לתנור על 400 מעלות פרנהייט לכ-20-30 דקות, תלוי בעוצמת התנור ובמידת הקריספיות הרצויה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים