ידיעות אמריקה

אוכלים בריא בבית

בהיעדר מסעדות, אירועים והזדמנויות לאירוח, את המאכלים שלנו אנחנו מכינים בבית ומשתדלים שהמנות יהיו אנינות, מהנות ובריאות. הדיאטנית קארין אדוני בן-דוד מכינה אותנו לשבת עם מתכונים מפתיעים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי

קארין אדוני בן-דוד
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

קציצות טונה

מרכיבים:

(ל- 12 קציצות)

שתי קופסאות טונה במים

בצל קטן קצוץ

גזר בינוני קלוף מגורד בפומפיה

ביצה גדולה

שתי כפות שיבולת שועל (לא חובה)

שתי כפות פטרוזיליה קצוצות

תיבול: חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

 

הכנה:

מחממים מחבת קטנה עם כף שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה

מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים מעט

מסננים את הטונה מהמים מפוררים אותה בעזרת המזלג

מוסיפים לקערה יחד עם יתר החומרים ומערבבים עד לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל-180/350 מעלות

מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים את הנייר

יוצרים כדורים בעזרת הידיים, מניחים על נייר אפיה משומן ומשטחים אותם מעט (הקציצות צריכות להיות בקוטר של כ-4 ס"מ)

אופים בתנור במשך 20 דקות

הופכים בזהירות את צד הקציצות ואופים כ-10 דקות נוספות

 

תמונה כללית

 

חגיגת ירק

מרכיבים:

4 ראש פרחי ברוקולי חתוך, קפוא או טרי

ראש כרובית חתוכה או קפואה משקית

חצי בצל בינוני

שן שום קצוצה

ביצה

חצי כוס שיבולת שועל דקה

כפית שטוחה של מלח, פלפל שחור לפי הטעם

 

הכנה:

אם משתמשים בברוקולי וכרובית קפואה, יש לחלוט כדקה במים רותחים ולסנן

אם משתמשים בפרחי ברוקולי וכרובית טריים, יש לבשל במים רותחים במשך 7-8 דקות, עד לריכוך ולסנן

מחממים תנור מראש ל-190/ 360 מעלות

מרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה ומשמנים את הנייר

טוחנים את הברוקולי, השום והבצל במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה (לא מחית)

מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים ביצה, שיבולת שועל דקה, מלח, פלפל שחור ומערבבים היטב

יוצרים קציצות עם הידיים בקוטר כ-5 ס"מ, עובי 1 ס"מ ומניחים על נייר האפיה המשומן

מברישים או מרססים מעל כל קציצה מעט שמן ואופים בתנור במשך 25-30 דקות

הופכים צד ואופים כ-10 דקות נוספות

 

תמונה כללית

 

קינוח צבעוני

מרכיבים:

חצי כוס שיבולת שועל

כוס חלב שקדים, קוקוס או סויה

כפית זרעי צ'יה

כפית דבש או סילאן

רבע כפית תמצית וניל

תותים פרוסים

 

תמונה כללית

 

הכנה:

מערבבים בכלי שבו ניתן לאטום את כל המרכיבים, פרט לתותים

סוגרים את הכלי ושומרים במקרר למשך לילה

בבוקר מוציאים מהמקרר, מערבבים, פורסים תותים, מפזרים מעל ואוכלים