תמונה כללית

עשר דקות, עלק: המתכונים שיהרסו לכם את החיים

הן נראות בטוחות וקלות להכנה - אבל באמצע הדרך תבינו שעשיתם טעות אנוש: מנות שיאלצו אתכם להכין ציר, להשרות קטניות, לצמצם רטבים ולהתחרט שלא הזמנתם טייק אוויי. הנה סימני האזהרה שאסור להתעלם מהם

אורן ברזילי
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

צילום: shutterstockעוד לא מאוחר להזמין פיצה (צילום: shutterstock)

האינטרנט הוא שדה מוקשים קולינרי. אם אתם לא מנוסים במיון המוץ מהתבן ומנסים פעם בחודש להכין משהו מושקע במטבח, סביר שתגיעו למאות מתכונים שרובם הגמור יובילו אתכם לשוקת שבורה, מטבח מלא כלים מלוכלכים ותוצאה בינונית, גם אם אתם בשלנים מעולים. זו לא אשמתכם, זו אשמתם, הנה תמרורי האזהרה הכי גדולים לפני שאתם צוללים לעוד "מתכון מושלם בחמש דקות בסיר אחד משני רכיבים שכולם אוהבים".

 

כל דבר עם גבינה

עזבו שנייה את כמויות הלקטוז המטורפות ובואו נדבר על זה שכל מתכון ברשת בשנים האחרונות כולל בתוכו משהו כמו חצי קילו צ'דר. ואם לא צ'דר אז גרוייר, או גורגונזולה או וואטאבר. נסו לעשות קניות למתכון כזה ותגלו משהו ש"שוכחים" לציין בכל מתכון כזה - גבינות זה לא דבר זול, וכדי להכין כל לזניה או אנצ'ילדס ביוטיוב תצטרכו להיפרד מאיזה 100 שקל ככה בכיף שלכם, וזה עוד לארוחה שאמורה לסגור לכם פינה לצהריים.

צילום: Shutterstockמה אנחנו, הברון דה פרומאז'?! (צילום: Shutterstock)

 

כל דבר עם קטניות

אחד השקרים הכי גדולים של מתכונים סטייל טייסטי, שמראים את נטו זמן ההכנה בלי להתחשב בהכנות, הוא ההתעלמות הבוטה מהעובדה שקטניות צריך להשרות (כמה שעות עד יומיים) ולבשל (עוד 30-180 דקות). תזכרו את זה בפעם הבאה שתרצו להכין סלט שעועית יווני או פז'ואדס ברזילאי, תקלטו שהייתם צריכים להתחיל עם זה שלשום, ותסיימו, במקרה הטוב, עם שעועית ברוטב עגבניות מקופסת שימורים.

 

קרמל

צריך להעמיד לדין מתכונים שמראים תהליך הכנת קרמל ומיד אחרי המסת הסוכר קופצים לשלב בו הוא בצבע חום עמוק ו...אה… קרמלי. עדיין מדובר באחת המלאכות היותר מאתגרות, כזו שכדי להכין בדרגת ביטחון סבירה תצטרכו למצוא מתכון שמסביר לכם מתי וכמה לבחוש, איך לא לשרוף ומה עושים כשמוסיפים שמנת והכל הופך לגוש דביק של סוכר מוקשה. בקיצור, תמצאו טוטוריאל שלא מזייף, תלמדו ממנו ותלמדו לבוז לכל מתכון שמקצר את התהליך.

 

תמונה כלליתברור שככה ייצא לכם. קרמל של הביוקר

רטבים עם מעבד מזון ומסננת

יש לי תחושה שאם היו כוללים בזמן ההכנה של מתכונים גם את פירוט זמן שטיפת הכלים הרבה טכניקות מטבח היו נעלמות מהאינטרנט או לפחות מקבלות מקום צנוע יותר. כי מה אכפת להפקת יוטיוב להתעקש על טחינת הרוטב במעבד מזון וסינון שלו באמצעות מסננת דקה ומצקת, ואז בישול נוסף בסיר חדש? ממילא אתם תיתקעו עם הכלים אחר כך ועם רוטב דומה מאוד למה שהיה יוצא לכם בלי כל האנאליות הזו.

 

טיגון עמוק

אין ז'אנר פופולרי ברשת שעומד בסתירה יותר חריפה לכמות הבלאגן שהוא דורש מכם מטיגון בשמן עמוק. גם אם אתם מקפידים על מדידת טמפרטורה קבועה ומפעילים שואב אדים ולא אכפת לכם לבזבז בקבוק שמן שלם בשביל שלושה פרחי קישוא מטוגנים - מה לעזאזל תעשו אחר כך עם כל השמן החצי שרוף? שלא תעזו לזרוק לכיור, הפיתרון הוא לשים בשקית ולזרוק לפח, ואתם מבינים לבד כבר איזה מתיש זה. בקיצור, קנו צ'יפסר או תימנעו לגמרי.

 

דברים בצבעי הקשת

בהנחה שאתם לא ילדים בני 4 ואין לכם ילדים בני 4 אין לכם סיבה להתקרב לטרנד הזה, שדורש פי 7 יותר זמן הכנה וחומרים והטעם שלו, עקב השימוש בצבעי מאכל, זהה לחלוטין למקור. אבל מה, ריינבואו של יוניקורנס אחי.

 

 

מרקים קרים

כנראה הז'אנר הכי מבאס מבין כל מנות האינסטגרם. למה? כי בין כל הזבל הנוצץ, אתם מוצאים פתאום קערה זוהרת, יפהפיה, מרעננת קרירה ואפילו בריאה של מרק יוגורט/קישואים/גספצ'ו/שקדים קר ומושלם לקיץ. אתם לוקחים לגימה ומגלים ש-הופ! זה פשוט לא מספק כמו מרק חם. מבאס להודות בזה כי אני בעד הז'אנר, אבל ברוב המרקים הקרים פשוט חסר משהו. בקיצור - אתם לא באמת רוצים מרקים קרים, אתם רוצים את הרעיון של מרקים קרים.

 

ריזוטו

טוב די, חלאס, בואו נסיים עם זה - כן, צריך לדייק בהכנת ריזוטו וכן, יש דברים שעושים וכאלה שלא, אבל בחייייאאאאאאאאאאאתתתת כמה חפירות על מתכון אורז אחד מתוך עשרות אלפים, ואפילו לא המתכון הכי טוב! אנשים מאבדים את זה כשהם מנסים לדייק ברמת עשיית הגרגר, ומחליפים דעות ומתכונים עם ההבדלים בין ציר עוף לירקות (דבר ראוי בלי קשר, לדבר על אוכל זה חשוב), וכל זה כי חיים כהן סיפר להם שמדובר במנה הכי מפחידה בעולם. בחייאת, עזבו את הריזוטו, תכינו פלוב ותפסיקו לאכול את הראש.

צילום: ענבל כביריתכירו, ריזוטו. מעכשיו אתם נשואים (צילום: ענבל כבירי)

>> "הכל אוכל", התוכנית שעושה כבוד לבשלנים הכושלים: www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5794964,00.html

 

פורסם לראשונה 09:29 | 14/09/2020