רוסטביף סינטה חגיגי

המצרכים:
2 ק"ג נתח סינטה
למשרה - 4 כפות שמן זית 3 שיני שום, כתושות 2 כפות חרדל 1 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (רק המחטים) 1 כף דבש 1 כפית מלח גס 1 כפית פלפל שחור גרוס
9 צפייה בגלריה
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המשרה - בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  2. מורחים את הסינטה מכל הצדדים ברוטב, ומניחים בצד למשך מספר דקות.
  3. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הסינטה המתובלת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות.
  4. מוציאים את התבנית, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומחזירים את התבנית לתנור למשך 35-25 דקות (הסינטה צריכה להגיע למידת עשייה של מדיום). אם אתם מתלבטים מתי להוציא את הנתח מהתנור, זכרו שאתם יכולים לצלות אותו קצת פחות, לפרוס את הקצוות, ולהחזיר לתנור את החלק המרכזי שלו לצלייה נוספת של מספר דקות.
  5. ההגשה - מוציאים את הרוסטביף מהתנור, ממתינים כ-3-4 דקות, פורסים לפרוסות דקות, ומגישים.

קציצות עוף עם אורז

המצרכים (לכ-25 כדורים):
1 כוס אורז 500 גר' בשר עוף טחון (אפשר גם הודו או הודו מעורב עם קצת בשר אדום) 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק 1 ביצה 1 כף שמן שומשום 1 כף רוטב סויה 2 כפות קורנפלור 1 שן שום, כתושה מעט ג'נג'ר, כתוש או טחון (לא חובה) מלח, פלפל
9 צפייה בגלריה
קציצות עם אורז
קציצות עם אורז
קציצות עם אורז
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. שוטפים את האורז, מניחים אותו בקערה ומכסים במים. משאירים בצד.
  2. מכינים סיר אידוי ומכסים את הרשת בנייר אפייה.
  3. מכינים את תערובת הקציצות - מניחים את הבשר הטחון בקערה. מוסיפים את הבצל, ומערבבים. מוסיפים את כל יתר החומרים (למעט האורז), ומערבבים היטב (רצוי בידיים).
  4. בידיים לחות, צרים מהתערובת כדורים קטנים (בגודל אגוז גדול) וטובלים אותם באורז כך שיצופו היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הכדורים, עם רווחים ביניהם, על נייר האפייה בסיר אידוי. מסדרים את הקציצות, סוגרים את המכסה ומאדים 30 דקות.

עוף עם רימונים ונענע

המצרכים:
8 יח' שוקי עוף פלפל שחור גרוס מלח 4 בצלים לבנים, פרוסים דק 1/2 כוס רכז רימונים 2 כפות סילאן 4 כפות שמן זית
להגשה - 1 כוס גרגירי רימון חופן עלי נענע, קצוצים דק
9 צפייה בגלריה
עוף עם רימונים
עוף עם רימונים
עוף עם רימונים
(צילום: אנטולי מיכאלו)
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את העוף במלח ובפלפל שחור גרוס, וצורבים על מחבת רחבה משומנת בשמן זית משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים את העוף, ובאותה המחבת מטגנים את הבצל על אש בינונית עד להשחמה.
  2. בקערה, מערבבים את כל יתר המרכיבים, מלבד הרימון, מוסיפים לרוטב את שוקי העוף הצרובים ואת הבצל המטוגן, ומערבבים.
  3. מעבירים את שוקי העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  4. לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי, וממשיכים לצלות במשך 20 דקות עד להשחמה.
  5. הגשה - מעבירים את העוף לכלי הגשה, מפזרים מעל את גרגירי הרימון והנענע, ומגישים.

קדירת בקר עם ארטישוק ירושלמי

המצרכים:
2 ק"ג בשר צוואר, חתוך לקוביות של 3*3 ס"מ 2 בצלים לבנים, קלופים וחתוכים לרבעים 5 שיני שום שלמות 4 ארטישוק ירושלמי, ללא הקליפה 4 ענפי סלרי, חתוכים גס 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס 10 תאנים מיובשות, חתוכות לרבעים 1 כוס יין אדום 4 כוסות ציר בקר או מים
9 צפייה בגלריה
קדירת בקר עם תאנים
קדירת בקר עם תאנים
קדירת בקר עם תאנים
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים מעט שמן בסיר, וצורבים את הבשר מכל צדדיו עם מעט מלח ופלפל.
  2. מוסיפים לסיר את הירקות, הדבש והיין ומצמצמים לחצי מהכמות.
  3. מוסיפים את ציר הבקר או המים, ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים במשך שלוש שעות עם מכסה על להבה נמוכה, או בתנור במשך שעתיים בטמפרטורה של 170 מעלות.
  5. בצלחת עמוקה מניחים את הירקות עם הבשר, יוצקים את הרוטב מעל, ומגישים.

חריימה

המצרכים (ל-6-5 מנות):
6 חתיכות דג בורי 1 ראש שום, מפורק לשיניים 1 כוס שמן, לטיגון 1 כף פפריקה מתוקה + 1 כף פפריקה חריפה 5-3 כפות רסק 1 כפית קימל (לא חובה) 1 כפית כמון מלח - לפי הטעם
9 צפייה בגלריה
(צילום: לאה גולדה הולטרמן)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - בסיר רחב עם שמן מערבבים את השום עם הפפריקה המתוקה והחריפה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הרסק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד להסמכה של הרוטב.
  3. מוסיפים את הקימל והכמון, ומערבבים היטב.
  4. מניחים בתוך הסיר את הדגים בזהירות, מוסיפים 1 כוס מים, מכסים את הדגים ברוטב וממשיכים לבשל במשך 10 דקות על להבה בינונית.

דג ביין לבן

המצרכים (ל-2 מנות):
1 פילה מדג דניס
לרוטב - 1/2 כוס יין לבן 2 כפות חמאה גדושות 1/2 כף שום, כתוש מלח, פלפל חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן.
  2. מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל ואת הפטרוזיליה. מערבבים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות, ומכבים את הלהבה.
  3. צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
  4. הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.

עוף בסויה עם תפוחי עץ

המצרכים (ל-8 מנות):
8 כרעי עוף 1/3 כוס סויה 1/3 כוס דבש 1/4 כוס יין לבן מיץ וקליפה מ-2 לימונים 4 שיני שום, קצוצות דק 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר 1 כפית כורכום 4 תפוחים ירוקים 8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2X2 מלח, פלפל 1/4 כפית פפריקה מתוקה 6 כפות שמן זית
9 צפייה בגלריה
עוף תפוחים
עוף תפוחים
עוף תפוחים
(צילום: עידו ארז)
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הכרעיים עם כל המצרכים מלבד תפוחי האדמה. מניחים בצד.
  2. שמים את תפוחי האדמה בתבנית צלייה גדולה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט פפריקה וכורכום.
  3. מניחים את הכרעיים עם כל הנוזלים ותפוחי העץ מעל תפוחי האדמה. מזלפים עוד קצת שמן זית מלמעלה.
  4. מכסים בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כשעה.
  5. מסירים את נייר הכסף, מגבירים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד 10 דקות עד שהעוף ותפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב-שחום.

סופריטו עוף ולפת

המצרכים (ל-8 סועדים):
6-8 יחידות כרעיים, חתוכות לשוק וירך 15 לפתות קטנות, קלופות וחצויות לשניים 6 בצלים קטנים, קלופים וחצויים לשניים 2 בצלים לבנים, קלופים וקצוצים דק 5 שיני שום, קצוצות 1 כוס קמח 1/2 כף מלח 1/2 כף פלפל שחור גרוס 1/2 כפית פלפל סודאני גרוס או שאטה (לא הכרחי) 600 מ"ל מים
לטיגון - 1/2 ליטר שמן זית או שמן תירס
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר רחב ועמוק 1/2 כוס שמן זית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את השום, השאטה, הפלפל השחור ומאדים עוד חצי דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
  2. טיגון - מחממים שמן בסיר טיגון עד לטמפרטורה של 180 מעלות. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף, טובלים בקמח ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. מסננים ומניחים בצד. מטגנים את חצאי הבצל והלפת עד להזהבה, ומוציאים מהשמן.
  3. מוסיפים את העוף והלפת והבצל המטוגן לסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מדי פעם יוצקים מהנוזלים על העוף.

כבד קצוץ

המצרכים (ל-6 מנות):
1/2 ק"ג כבד עוף 3 בצלים, קצוצים דק שמן לטיגון 4 ביצים קשות מלח, פלפל שחור
9 צפייה בגלריה
(צילום: צביקה טישלר)
אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל בשמן חם עד שהזהיב. מוציאים מהמחבת בעזרת כף מחוררת.
  2. מטגנים את הכבדים מכל הצדדים במחבת עם השמן, כרבע שעה על להבה נמוכה, מוציאים מהמחבת.
  3. קוצצים בסכין חדה את הכבדים, הבצל והביצים הקשות. מתבלים במלח ופלפל, ואם צריך מוסיפים מעט מהשמן שנותר במחבת.

תפוחי אדמה אפויים בתנור עם שום

המצרכים:
1 ק"ג תפוח אדמה שלמים עם הקליפה 7-6 שיני שום, שלמות ומעוכות 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. בקערה, מערבבים היטב את תפוחי האדמה עם שיני השום ושמן הזית.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה (רצוי להניח את תפוחי האדמה מתחת לנתח בשר שניכנס לתנור לצלייה ארוכה).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170מעלות במשך 45 דקות.

סלט ירוקים עם אגוזי מלך וחמוציות

המצרכים:
לסלט - 1/2 צרור פטרוזיליה, חתוך גס 1/2 צרור כוסברה, חתוך גס 3 יח' בצל ירוק, חתוכים גס 3 גבעולי סלרי, כולל העלים, חתוכים גס חופן אגוזי מלך חופן חמוציות חופן תערובת "ג'עלה" לרוטב - מיץ מלימון טרי אחד שלם 1 כף חומץ 1 כף סילאן 5-7 כפות שמן זית מלח, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
  1. בקערה, מערבבים בעדינות את כל מרכיבי הסלט.
  2. בכוס או בקערה קטנה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט תוך כדי ערבוב קל עד לאיחוד הטעמים.

סלט עלים עם דבש

המצרכים:
4-6 כפיות שמן זית 8 שיני שום, קצוצות דק 1 כפית שקדים קצוצים 1/2 לימון סחוט למיץ 1 כף דבש טהור 1/4 כפית מלח 1 ראש חסה 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים 1 כוס עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
אופן ההכנה:
  1. על מחבת משומנת בשמן זית צורבים את השום על להבה נמוכה למשך 2 דקות או עד שהשום מזהיב, תוך כדי ערבוב מתמיד. מוציאים את השום ושומרים בצד.
  2. מכינים את הרוטב - יוצקים את שמן הזית לקערה גבוהה ועמוקה. מוסיפים שקדים, מיץ לימון, דבש ומלח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אפשר גם להכניס הכל לצנצנת - ולנער היטב.
  3. מערבבים את העלים עם הפטרוזיליה והבזיליקום, ויוצקים מעל את הרוטב.
  4. מחלקים את הסלט לארבע מנות שוות בקעריות, מפזרים מעל את העגבניות ואת השום באופן אחיד ומגישים.

סלט ביצים

המצרכים:
10 ביצים 1 בצל קצוץ 2 כפות מיונז 1 כפית חרדל מלח, פלפל לבן
להגשה - 1 בצל לבן, קצוץ דק ומטוגן עד להזהבה
9 צפייה בגלריה
(צילום: דודו אזולאי)
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הביצים עד שהן קשות לגמרי והמים רותחים, ומעבירים לקירור.
  2. מקלפים את הביצים הקרות ומגרדים אותן בפומפייה גסה לתוך קערה.
  3. מוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ, המיונז, החרדל, המלח והפלפל הלבן ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מפזרים מעל בצל מטוגן, ומגישים.

צימעס

המצרכים (ל-10 מנות): 1 ק"ג גזר 1/3 כוס שמן 1/3 כוס סוכר מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזרים, שוטפים, מסירים את הקצוות וחותכים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
  2. מעבירים את הגזרים לסיר ביחד עם השמן, כוס מים, סוכר ומעט מלח.
  3. מערבבים ומבשלים עד לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  4. ממשיכים לבשל במשך 45 דקות לפחות, או עד שהגזר רך מאוד וצבעו כתום-חום.

ריבועי בצק עם תפוח ודבש

המצרכים (ל-6 מנות): 6 ריבועי בצק עלים 3 תפוחים חמוצים 6 כפות דבש או סילאן מעט אבקת סוכר, להגשה
9 צפייה בגלריה
ריבועי בצק עם תפוח
ריבועי בצק עם תפוח
ריבועי בצק עם תפוח
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
  2. חוצים את התפוחים ומוציאים את הליבה. מניחים כל חצי תפוח על משטח עבודה, וחורצים בו פרוסות - לא עד הסוף.
  3. מעבירים את ששת ריבועי הבצק לתבנית. מניחים חצי תפוח מחורץ על כל ריבוע. מזלפים דבש או סילאן, ומשתדלים שיחדרו בין החריצים.
  4. אופים את הריבועים בתנור במשך 25-20 דקות. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר, ומגישים.
פורסם לראשונה: 08:55, 18.09.20