שינוי בתפריט ללוחמים: צה"ל יגדיל ב-30% את מנת הבשר בארוחות
לוחמים ביחידות ביקשו עוד בשר בארוחות, ובצה"ל החליטו להגדיל ב-30% את מנת החלבון שהם יקבלו. בצבא מבטיחים מנות חלבון מזינות ולא מעובדות. החיילים הצמחוניים יקבלו תוספת של חלבון מן הצומח - אבל מקומו של השניצל תירס בתפריט נמצא בסכנה
במסגרת מאמצים לשפר את איכות המזון המוגש לחיילי צה"ל, כמות הבשר המוגשת ללוחמים תוגדל ב-30% כבר בשבועות הקרובים. לפי התוכנית של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, מנת החלבון היומית ללוחם תוגדל בנובמבר ל-140 עד 150 גרם ליום בממוצע. זאת במקום 100 עד 120 גרם המוגשים להם כעת.
על התוכנית הוחלט לאור דרישה של הלוחמים ביחידות להגדיל את כמות הבשר בארוחות. בעקבות הבקשה החלה עבודת מטה שנמשכה כשנה, ובה השתתפו תזונאים ומהנדסי מזון. בתהליך נשמעו גם התנגדויות לתוכנית - שמשמעותה קנייה של עוד טונות רבות של בשר ודגים מדי חודש. לבסוף אכן הוחלט להגדיל את כמות החלבון, ולטובת זאת להסיר מוצרים אחרים מהתפריט כדי להישאר באותה מסגרת תקציב.
כיום קונה צה"ל כ-500 טונות של בשר לסוגיו מדי חודש, וכבר עתה מקבלים הלוחמים כ-20% חלבון יותר מאשר החיילים העורפיים. בעבר כבר הוגדלה כמות החלבון בארוחת הבוקר באמצעות תוספת מוצרי חלב או סויה.
באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה הבטיחו כי תוספת הבשר לא תהיה של מנות מעובדות המזיקות לבריאות - כגון נקניקיות או המבורגרים תעשייתיים. "אנו מצמצמים את צריכת הבשר המעובד בצה"ל למינימום", אמרו באגף.
השינוי יורגש בכל היחידות הלוחמות, וגם בבסיסי אימונים שאליהם מגיעים חיילי מילואים, כמו המטבחים של מחנה צאלים בדרום. השינוי בתפריט ייעשה בהדרגה ותוך תהליך של בקרה ופיקוח. תוספת החלבון תתבטא גם במנות הקרב, שבהן ייארזו ללוחמים בשטח שבעה או שמונה חטיפי חלבון.
הלוחמים הצמחוניים והטבעוניים לא יקופחו ויזכו גם הם לתוספת של מנת חלבון מן הצומח, למשל טופו. באט"ל סיפרו כי הרמטכ"ל רב-אלוף אביב כוכבי, צמחוני בעצמו, תמך במהלך ונתן לו אור ירוק. במסגרת המהלך יבחנו אם להמשיך להגיש שניצל תירס כמנה צמחונית, וייבדק אם זו אכן מנה בריאה ומזינה. כיום משרתים בצה"ל כעשרת-אלפים חיילים צמחונים או טבעונים שמקבלים מזון טבעוני, וכן נעליים וכומתות שעשויים מחומר דמוי-עור שמקורו איננו מן החי.
יש כל כך הרבה אופציות בריאות ומזינות... לוחמים צריכים חלבון, ועדיף שיקבלו אותו מקטניות ולא מהחיות המסכנות.. שמחתי לראות שיש תוספת טופו, מקווה שהלוחמים שלנו מספיק אמיצים לטעום ולהנות.
סתכלו במרכיבים, בחייכם
מה שצריך זה להוציא לאלתר את הבשר מהתפריט ועשות הסברה לחיילים שהבשר גורם לנזקים בריאותיים וסביבתיים חמורים וגם הקורונה מקורה בתעשיית הבשר. שכל לא יזיק
כמו באזרחות גם בצבא לשם הולך עיקר הכסף
לרוב בגלל גניבות מהמטבח ולא בגלל חוסר תקציב.
השניצל הגיע למפקדות ולגובניקים ולא ללוחמים
לקנות עוד בשר ללוחמים (לוחמים! האנשים שהם מהות הצבא!) על זה היו התנגדויות כי זה עוד כסף. הצבא מלא ב"עודפי שומן" שמבזבזים כסף אבל אוכל לחיילים- שם חושבים פעמיים, זה מתסכל ברמות