להלן ההגבלות החדשות במסגרת "הסגר המהודק":
13 צפייה בגלריה
(צילום: AFP, רויטרס)

הגבלת התנועה

במסגרת הסגר הכללי תיאסר יציאה מהבית למרחק של יותר מקילומטר, למעט במקרים מיוחדים שהותרו. ניתן לצאת לצרכים המותרים הללו רק בתחום ביישוב בו מצוי מקום המגורים של האדם (למשל קנייה במרכולים או מוצרי פארם). זאת למעט לגבי פעולות או מטרות שלא ניתן לבצע ללא יציאה מיישוב מגוריו של אדם.
יציאה לצורך עבודה תותר רק לעובדים במקומות עבודה חיוניים. כמו כן, חל איסור על שהייה בבית מגורים של אדם אחר.
אסורה התקהלות של יותר מ-20 איש בשטח פתוח, ובתוך מבנה מותרת התכנסות של עד עשרה אנשים. אם מדובר בבית מגורים מותרת נוכחות של המשפחה הגרעינית בלבד.
13 צפייה בגלריה
אכיפה בראשון לציון
אכיפה בראשון לציון
מחסום משטרתי בראשון לציון. מגבלת מרחק של עד קילומטר אחד מהבית, למעט חריגים
(צילום: דוברות המשטרה )
13 צפייה בגלריה
קונים בשוק הכרמל לקראת ערב חג ראש השנה
קונים בשוק הכרמל לקראת ערב חג ראש השנה
השווקים סגורים. שוטרים בשוק הכרמל לפני ראש השנה
(צילום: מוטי קמחי)
13 צפייה בגלריה
מה מותר מעבר למרחק של קילומטר בסגר?
מה מותר מעבר למרחק של קילומטר בסגר?
הנחיות משרד הבריאות

מה נשאר פתוח?

במסגרת החמרת הסגר חל איסור על פתיחת עסקים ומקומות נוספים שפתוחים לציבור כמו חנויות, בריכות שחייה, מכוני כושר, מספרות, מכוני יופי ומקומות בילוי ופנאי. כמו כן תיאסר קבלת קהל במקומות עבודה.
ההחמרה כוללת סגירה של שווקים וירידים והפעלת דוכנים. לא ניתן יהיה לאכול במסעדות או לאסוף הזמנה ב"טייק אווי", אך תותר הפעלת משלוחים. מלונות ויחידות אירוח לא יקבלו אורחים במהלך הסגר הכללי.
13 צפייה בגלריה
שוק באשקלון לקראת הסגר ההדוק
שוק באשקלון לקראת הסגר ההדוק
שוק באשקלון. אסור לפתוח שווקים וירידים
13 צפייה בגלריה
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוטרות אוכפות את ההנחיות בשוק מחנה יהודה
(צילום: אלכס קולומיוסקי)
13 צפייה בגלריה
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוטרים אוכפים את ההנחיות בירושלים
שוק מחנה יהודה
(צילום: אלכס קולומיוסקי)
עם זאת, ישנן חנויות שיישארו פתוחות וניתן יהיה להגיע אליהן גם מעבר למגבלת המרחק של קילומטר מהבית. החנויות החיוניות הן חנויות מזון, אופטיקה, בית מרקחת, חנויות למוצרי היגיינה, חנויות למוצרי תחזוקת הבית, מכבסות, חנות לממכר מוצרי תקשורת ומעבדות לתיקון מוצרי תקשורת ומחשבים.

מתי מותר לצאת יותר מקילומטר?

לפי משרד הבריאות, ניתן לעבור את מגבלת המרחק במקרה של הצטיידות בתרופות או במזון, לצורך קבלת שירותים חיוניים, כדי לסייע לאדם בעל קושי או מצוקה ולקבל טיפול רפואי ופסיכולוגי. כמו כן, ניתן גם לצאת למסגרות רווחה, לטיפול סוציאלי חיוני או לטיפול חיוני בבעלי חיים.
13 צפייה בגלריה
גלילות
גלילות
מותר לעבור על מגבלת המרחק בשביל הצטיידות במזון
(צילום: ליהי קרופניק )
ניתן לעבור את מגבלת המרחק גם לשם העברת קטין בין הורים שלא חיים יחד או העברת קטין שההורה שלו צריך לצאת לצורך חיוני. תותר גם הגעה למסגרת יום חינוכית שפעילותה מותרת, כמו החינוך המיוחד וילדי עובדים חיוניים.
בנוסף, תותר יציאה של דיירים במסגרות רווחה ובעלי מוגבלויות לביקורים אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה, וכן ביקורים של בני המשפחה במסגרות.
משרד הבריאות עדכן כי יתאפשר לבצע מעבר דירה במהלך הסגר הכללי. כמו כן, מותר לאישה לצאת לצורך טבילה במקווה ולחתונת קרוב משפחה, כמו גם להפגנות ולתפילות.

הפגנות

לפי החלטת הממשלה, ניתן לקיים הפגנות ברחבי הארץ, כל עוד נשמרת מגבלת ההתקהלות של עד 20 איש בקפסולה, בהתאם למתווה ההפגנות. ההפגנות מוגבלות לעד 2,000 איש, ומותר לעבור את מגבלת המרחק לטובת הגעה אליהן.
13 צפייה בגלריה
 הפגנת הדגלים השחורים
 הפגנת הדגלים השחורים
הפגנת הדגלים השחורים
(צילום: מוטי קמחי)

תפילות

לפי הנחיות משרד הבריאות, אסור לערוך תפילות בתוך בתי הכנסת במהלך הסגר הכללי. מנייני תפילה יתקיימו רק בשטח הפתוח ובהשתתפות של עד 20 איש.
13 צפייה בגלריה
מתפללים בבני ברק
מתפללים בבני ברק
אסור להתפלל בבתי כנסת ובמבנים
(צילום: EPA)
מותר לעשות ספורט? אפשר להגיע לחוף?
לפי ההנחיות שפורסמו, ניתן לקיים פעילות ספורט יחידנית, או יחד עם אנשים שגרים באותו מקום, גם מעבר למגבלת המרחק של קילומטר. עם זאת, ניתן לעשות זאת רגלית ולא באמצעות הרכב.
13 צפייה בגלריה
חוף ים, תל אביב
חוף ים, תל אביב
הטיילת בתל אביב, השבוע. אסור להגיע לחוף אם לא לשם פעילות ספורט מותרת
(צילום: מוטי קמחי)
חל איסור על שהייה בחוף הים, למעט לצורך ביצוע פעילות ספורט מותרת, כולל שחייה. בנוגע לחופים ניתן להגיע אליהם רגלית רק בהתאם להגבלת המרחק, ולא באמצעות הרכב.
למרות האיסור על פתיחת מכוני כושר ובריכות, יהיה ניתן לפתוח מקומות שמשמשים לאימון ספורטאים מקצועיים, בהם גם כאלה שאינם משתתפים בתחרויות בינלאומיות.

נתב"ג

יציאת מהארץ תותר לכל מי שרכשו כרטיסי טיסה עד למועד כניסת הסגר לתוקף. הרוכשים מעבר למועד זה לא יוכלו לממש את כרטיס הטיסה שירכשו. בהגעה לשדה התעופה יש להציג אסמכתא למועד רכישת הכרטיס, כרטיס תקף למועד הטיסה ובדיקת קורונה שלילית לפי דרישות מדינת היעד.

הלוויות ואזכרות

משרד הבריאות הודיע שניתן לצאת מהבית לשם השתתפות בהלוויה או ברית, אך לא אושרה יציאה מהגבלת המרחק לצורך אזכרה.

אילו מקומות עבודה ומקצועות ימשיכו לפעול?

בעקבות לחצים מצד משרד האוצר והשר ישראל כץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון בני גנץ אישרו את המשך פעילותם של מפעלים חיוניים ומקומות עבודה רבים, בניגוד לתכנית המקורית של סגר מחמיר במיוחד.
הרשימה המלאה של מקומות העבודה שיוחרגו מההגבלות
1. חברות העוסקות בעבודות בינוי לרבות פיתוח, בינוי ותחזוקה של שטחים ציבוריים ושל תשתיות הנוגעות למבנה ולשטחים ציבוריים.
2. חברות העוסקות בעבודות תשתית בכלל זאת פעילות פיתוח, תחזוקה ובינוי של תשתיות תחבורה, אנרגיה, תקשורת, מים וביוב.
3. תאגידים ביטחוניים ובכלל זאת אלתא מערכות, תעשיה אווירית, רפא"ל, התקני מצב מוצק (המ"מ), אלביט, תומר וחברות בנות- עד 60% ממצבת כוח האדם.
4. מפעל למתן שירותים חיוניים כהגדרתו בחוק שירות עבודה בשעת חירום, התשכ"ז- 1967.
5. מפעל בעל היתר מיוחד להעסקת עובד בשעות המנוחה לפי סעיף 12 לחוק שעות עבודה ומנוחה התשי"א-1951, שניתן כדי שלא לפגוע בתהליך העבודה- מספר העובדים שהותרו בהיתר או 30% ממצבת העובדים, לפי הגבוה מביניהם.
6. משרד ממשלתי, רשות מקומית, מועצה דתית, מוסד להשכלה יעבדו במתכונת חירום.
7. מפעל טכנולוגי מועדף לפי חוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט- 1959, לשם תחזוקה ותפעול של מערכות החברה.
8. עובד של מקום עבודה שהותרה פעילותו לפי תקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת השהייה במרחב הציבורי והגבלת פעילות), תש"ף-2020 ותקנות סמכויות מיוחדות להתמודדות עם נגיף הקורונה החדש (הוראת שעה) (הגבלת פעילות של מוסדות המקיימים פעילות חינוך), תש״ף-2020.
9. הגעת עובד לשם תחזוקת המקום או לשם תיקון ליקוי הנדרשים בדחיפות לשם שמירה על שלמות מקום העבודה, שמירה על המקום, ביצוע משלוחים, תשלומי שכר או כל עובד אחר שהגעתו הכרחית להמשך הפעילות התפקודית של מקום העבודה, וכן הגעה למקום העבודה לשם לקיחת ציוד או ביצוע עבודות לצורך מתן שירות חיוני אצל לקוח, לרבות קיום היכולת של עובדים אחרים לעבוד מהבית.
10. מגזר פיננסי- כל נותן שירות פיננסי אחר לפי חוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (שירותים פיננסיים מוסדרים), התשע"ו- 2016, לרבות תאגיד שעיסוקו במתן אשראי ופטור מחובת רישיון למתן אשראי בהתאם לתקנה 3 לתקנות הפיקוח על שירותים פיננסיים.
11. רשות לניירות ערך.
12. רשויות ניקוז.
13. נמלים ותחנות הסגר בנמלים.
14. פיקוח וטרינרי על מזון, על בעלי חיים ועל מוצרים מבעלי חיים.
15. הביטוח הלאומי.
16. יחידות הנוער ברשויות המקומיות לפי חוק הרשויות המקומיות (מנהל יחידת נוער ומועצת תלמידים ונוער), התשע"א- 2011, לרבות הפעלת מתנדבים, יחידת קידום במחלקת החינוך כהגדרתה בחוק הרשויות המקומיות (מנהל מחלקת חינוך), התשס"א- 2001, ובכלל זה פעילות במרכז השכלה לנוער נושר ובסיכון. פעולות לצורך קידום למידה מהבית ומרחוק, לרבות באמצעות מבני מוסדות ומתקני רשויות מקומיות.
17. שירותי רווחה לרבות שירותי תמיכה לילדים ונוער בסיכון, מסגרות המספקות קורת גג זמנית או ממושכת או מספקות הגנה, הזנה, טיפול וסיוע לאנשים חסרי קורת גג, אנשים חסרי עורף משפחתי, אנשים המתמודדים עם התמכרויות או אוכלוסיות בזנות, מסגרות יומיות כוללניות לנערים ונערות על קצה רצף הסיכון והניתוק ומסגרות יומיות כוללניות לנערים ונערות על קצה רצף הסיכון והניתוק.
18. מעונות יום שיקומיים ומעונות יום רב תכליתיים.
19. הרשות לשיקום האסיר לרבות מרכזים שיקומיים המופעלים בידי הרשות לשיקום האסיר או מי מטעמה.
20. מסגרות שיקומיות המופעלות במסגרת סל השירותים הפסיכו-סוציאליים לנכה לפי חוק הנכים (תגמולים ושיקום), התשי"ט-1959 [נוסח משולב], על ידי משרד הביטחון, בפיקוחו של המשרד, מטעמו או במימונו.
21. מי שפועל בתחום מכירה, אחסנה והובלה של מוצרים לחגי תשרי.
22. פקחים שהוסמכו לפי חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, התשנ"ח-1998.
23. מעבדות מחקר שמחייבות נוכחות פיסית.
24. בריאות- משל"ט, חמ"ל ומוקדים הנותנים שירות למשרד הבריאות, או לטיפול בקורונה, לרבות מערך קטיעת שרשראות ההדבקה, נותני שירות למשרד הבריאות.
25. מתן שירות ייעוץ מס לשם קבלת מענקים מהמדינה שמחייבים נוכחות פיזית.
26. מפעל תומך ביטחון - מקום עבודה שאינו תעשייה ביטחונית, המספק שירותים או מוצרים הדרושים לצורך המשך פעילותם התקינה של משרד הביטחון ויחידות הסמך, הוועדה לאנרגיה אטומית, המטה לביטחון לאומי, צה"ל, המוסד למודיעין, שירות הביטחון הכללי, משטרת ישראל, שירות בתי הסוהר, הרשות הארצית לכבאות והצלה- עד 60% ממצבת כוח האדם.
27. ועדות לתכנון ובניה לרבות רישוי ופיקוח בניה.

אילו ערים יישארו אדומות?

מסתמן כי הערים שמוגדרות "אדומות בוהקות" - ושיישארו בסגר גם עם תחילת היציאה ההדרגתית ממנו בשאר הארץ - הן השכונות מדרום לציר ז'בוטינסקי בבני ברק, ביתר עילית, אלעד, מודיעין עילית, רכסים והשכונות רמת שלמה, רמת אשכול, מעלות דפנה, וקריית מטרסדורף בירושלים. ועדת השרים להכרזת אזור מוגבל תתכנס בצהריים (יום ו') לדיון שבו תידרש להכריע בנוגע למגבלות על יישובים אדומים. ההחלטות המרכזיות נוגעות לשאלה אילו ערים ושכונות ייכללו ברשימה הסופית, האם תושבי אותם יישובים יוכלו לצאת לעבודה מחוץ לתחומי היישוב והאם יתקיימו ביישובים אלו לימודים במוסדות הגיל הרך בדומה לכל יתר המקומות.
לפני הדיון הודיע פרופ' רוני גמזו כי ימליץ להוריד מרשימת הערים האדומות את בית שמש, קריית מלאכי ושכונות בירושלים בשל ירידה בנתוני התחלואה בהן.
פורסם לראשונה: 23:53, 24.09.20