ידיעות אמריקה

אוכלים בריא בבית

הדיאטנית קארין אדוני בן-דוד עם מתכוני שבת משובחים שמשלבים טעם חגיגי וערך תזונתי

קארין אדוני בן-דוד
תמונה כלליתתמונה כלליתתמונה כללית

מרק עגבניות צלויות

10 מנות

 

מרכיבים:

4 עגבניות בשלות גדולות

1/2 בצל בינוני בינוני

5 שיני שום

שמן אבוקדו

1 כף פטרוזיליה קצוצה, ועוד יותר לקישוט

1/2 1 כוסות מרק ירקות

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל 200 מעלות.

חותכים את העגבניות והבצל לתוך לרבעים, מניחים בתבנית אפייה ומעל מזלפים שמן ומלח ,פלפל

ופטרוזיליה קצוצה

בעדינות הכניסו את שיני השום לתוך העגבניות

צולים בתנור לכ- 40 דקות

מחממים את הירקות בסיר גדול על חום בינוני, ומערבבים רסק עגבניות

מוסיפים את העגבניות הצלויות ושאר הירקות למרק ומבשלים במשך 8-10 דקות

מרתיחים ומבשלים לעוד כ- 5 דקות

במוט בלנדר טוחנים את המרק עד לידי קבלת מרקם אחיד,הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם

 

קלוריות למנה: 160 / שומן: 4.5 גרם / פחמימות: 31 גרם / סוכר: 7 גרם / חלבון: 3 גרם

 

 

 

לחם מעדשים כתומות

 

מרכיבים:

 4 ביצים

כוס קמח עדשים

חצי כוס חלב צמחי (שקדים/אורז/קוקוס)

חצי שקית אבקת אפיה

רבע כוס שמן קוקוס/זית

2 כפות סירופ מייפל

חצי כפית מלח

חצי כפית אורגנו

חצי כפית אבקת שום (אם אוהבים)

 

תוספות:

3 כפות שומשום

3 כפות גרעיני דלעת

3 כפות זרעי פשתן

 

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל350 מעלות טורבו.

מרפדים תבנית אינגליש קייק קשיחה בנייר אפיה

מכניסים את כל מרכיבי הלחם מלבד התוספות לבלנדר ומערבבים היטב לבלילה אחידה

בקערית מערבבים את התוספות יחד

מוציאים מתערובת התוספות 3 כפות ומניחים בצד,

שופכים את הבלילה שטחנו בבלנדר על התוספות ומערבביפ היטב

מעבירים את המסה לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים מעל הבלילה את את שלושת כפות התוספות ששמנו בצד

מפזרים באופן שווה על פני הבלילה, זה ירמז לנו מה מסתתר בתוך הלחם העסיסי שיצא לנו מהתנור

לפני האפיה שימו לב ליצור בעזרת סכין פס לאורך הבלילה

מכניסים להב של סכין למרכז הבלילה ומזיזים אותה בקו ישר בין שתי קצוות התבנית. כך הלחם יתפח בצורה אחידה ולא יתפרץ בנקודה אחת

הכניסו לאפיה של 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש מהלחם

 

ברגע שהלחם מוכן הוציאו מהתנור וחלצו מהתבנית בזהירות,

הסירו את נייר האפיה והכניסו את הלחם על רשת לתנור למשך 3-5 דקות ליצור קרום קריספי וטעים

 

עוגת שוקו-בננה

 

מרכיבים:

2 בננות +בננות לקישוט

3 ביצים

1/4 כוס חמאת שקדים

3 כפות מייפל / דבש / סוכר קוקוס

2 כוסות קמח שקדים

1/4 כוס קקאו

3 כפיות אבקת אפייה

רבע כפית מלח

3/4 כוס כוס של שוקולד ציפס מריר או רגיל

 

הוראות הכנה:

מחממים את התנור ל180 מעלות

בקערה גדולה מועכים היטב את שתי הבננות (השאירו חלק לקישוט)

לאחר מכן מוסיפים ביצים, חמאת שקדים , מייפל / סוכר ומערבבים היטב

מוסיפים את החומרים היבשים - קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח ואבקת קקאו ומערבבים

מקפלים פנימה שוקולד ׳ציפס ( השאירו כמה בצד לקישוט מעל ) .

בתבנית אינגליש קייק מניחים נייר אפייה

שופכים את המלית, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס, מי שרוצה יכולה לסלף גם חמאת שקדים, ומעל מניחים סלייסים של חצי בננה חתוכה.

אפו במשך 40 דקות, הוציאו וקררו